Ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του πρωταθλήματος, η διαφορά του Χουάνγκ, οι τοξικοί και το μήνυμα του παρασκηνίου

Ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του πρωταθλήματος, η διαφορά του Χουάνγκ, οι τοξικοί και το μήνυμα του παρασκηνίου

Ο Ολυμπιακός έχει τη χαρά να διαθέτει στο ρόστερ του ποδοσφαιριστές επιπέδου ελίτ, όπως ο Ινμπόμ Χουάνγκ, ως απάντηση σε καταστάσεις άρρωστες και επικίνδυνες.

Ο Ολυμπιακός ζει και κινείται στον αστερισμό του Χάμες Ροντρίγκες. Ο Κολομβιανός, αν και ακόμη δεν είναι στο 100% από πλευράς ετοιμότητας, φυσικής κατάστασης και αγωνιστικού ρυθμού, λάμπει τόσο που έχει προκαλέσει ενθουσιασμό στους οπαδούς των Ερυθρόλευκων, παραδοχή στους αντιπάλους και αντιπάθεια ή ακόμη και χλευασμό σε διάφορους εγκάθετους ή γραφικούς. Αλλά η αλήθεια είναι ότι όση λάμψη κι αν αναδύει το ποδοσφαιρικό ταλέντο του Κολομβιανού, κανείς παίκτης των Ερυθρόλευκων και ίσως ολόκληρου του πρωταθλήματος, δεν μπορεί να υπερκαλύψει την εκπληκτική περίπτωση που ονομάζεται Ινμπόμ Χουάνγκ.

Ο καθένας με τα γούστα του, θα πείτε. Αλλά όσο (ποδοσφαιρικά) κακόγουστος κι αν είναι κανείς, δεν μπορεί να παρά να βγάλει το καπέλο σε αυτόν τον καταπληκτικό ποδοσφαιριστή που ήρθε από τη Νότια Κορέα, να κάνει πράγματα που δεν έχουμε συνηθίσει στα μέρη μας. Για να εξηγούμαστε: Ο Χουάνγκ είναι «6άρι». Η θέση του είναι αμυντικός χαφ. Το παραδέχθηκε ο ίδιος σε συνέντευξη στην υπογράφοντα. Σε αυτή τη θέση αγωνίζεται στην εθνική Νοτίου Κορέας. Σε αυτήν αγωνιζόταν ως παίκτης της Ρούμπιν Καζάν. Και σε αυτή θα αγωνιζόταν στον Ολυμπιακό, εάν δεν υπήρχε στην εξίσωση ο Εμβιλά κι αν στην αρχή της παρουσίας του στους Ερυθρόλευκους δεν είχε δείξει ότι μπορεί να ανταποκριθεί με τρόπο εξαιρετικό και σε πιο προωθημένους ρόλους.

Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Χουάνγκ είναι «δεκάρι». Δεν είναι. Δεν χρειάζεται να είναι, διότι στη συγκεκριμένη θέση ο Ολυμπιακός είναι κάτι παραπάνω από καλυμμένος. Τι είναι ο 26χρονος μέσος, εκτός από κορυφαίος ποδοσφαιριστής της ομάδας του και πιθανότατα του πρωταθλήματος, τη φετινή σεζόν; Είναι ίσως ο πιο σύγχρονος μέσος που έχει περάσει από τα ελληνικά γήπεδα. Ενας σπουδαίος box to box παίκτης, που τα κάνει όλα στο χορτάρι. Ενας Μόντριτς, ένας Κρος, αλλά και ένας Τσάβι μαζί για τα δεδομένα του Ολυμπιακού. Οι συγκρίσεις αφορούν στον τρόπο παιχνιδιού. Και νομίζω ότι είναι απολύτως ταιριαστές. Εκτός αν θέλει κάποιος να πει ότι είναι μια περίπτωση Γκιγιέρμε, με περισσότερη ποιότητα και διαφορετικά χαρακτηριστικά. Ή ένας πιο ψηλός και aggresive Ιμπαγάσα. Δεκτά.

Από όποια πλευρά κι αν το πιάσει κανείς, ο Ολυμπιακός έπιασε τον πρώτο αριθμό του λαχείου με τον Χουάνγκ. Ενας παίκτης που αποκτήθηκε με μηδέν ευρώ. Σε καταπληκτική ηλικία. Με συγκλονιστική νοοτροπία, θετική αύρα, θετική προσωπικότητα, ηγετικά χαρακτηριστικά και ασταμάτητο εργάτη για το καλό της ομάδας. Όλα αυτά, συνδυασμένα με ποιότητα «δεκαριού». Ένα «πακέτο» που αν μη τι άλλο, δικαιώνει τον Ολυμπιακό και τη διοίκησή του, που επέλεξαν να τον φέρουν στην Ελλάδα.

Το παρόν κείμενο δεν έχει λόγο να περιλαμβάνει στατιστικά για να αναδειχθεί το μεγαλείο του ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού. Η επίδρασή του στην αλλαγή της εικόνας είναι τόσο σημαντική, που δεν καταγράφεται καν στους αριθμούς. Αλλά για τυπικούς λόγους έχει νόημα να αναφέρουμε ότι μόνο στο πρωτάθλημα είναι πρώτος σε κλεψίματα (34), επίσης είναι πρώτος σε πάσες, σε ενέργειες, ενώ το 1 γκολ και οι μόλις 2 ασίστ σε σύνολο 15 αγώνων, είναι ένας λόγος για να καταλάβουμε πώς πολλές φορές τα στατιστικά… ψεύδονται. Σε αντίθεση με τον ίδιο τον Χουάνγκ. Ο οποίος ξεχειλίζει αλήθεια σε όλες τις ενέργειές του. Με τη μεγάλη αλήθεια να είναι μία: Αυτή που τον κατατάσσει στην κορυφή των καλύτερων ποδοσφαιριστών του πρωταθλήματος.

Η ΛΙΒΑΔΕΙΑ, Ο VAR ΚΑΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΝΟΨΕΙ ΑΕΚ

Πάμε, όμως, παρακάτω… Ο Ολυμπιακός έκανε το χρέος του στη Λιβαδειά. Το 1-0, με το γκολ του επανακάμψαντα Θανάση Ανδρούτσου δεν είναι όσο φανταχτερό όσο η εμφάνιση των ποδοσφαιριστών του Μίτσελ, αλλά η ουσία δεν αλλάζει. Οι Ερυθρόλευκοι πήραν τους τρεις βαθμούς που ήθελαν, έπαιξαν εξαιρετικό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα, δημιούργησαν και έχασαν ένα τσουβάλι ευκαιρίες (κάτι που δεν μπορεί να μην προβληματίζει),  και φυσικά για ακόμη μία φορά δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτά που έβλεπαν σε επίπεδο διαιτησίας.

Από το γεγονός ότι στο πρώτο ημίχρονο ο διαιτητής Παπαδόπουλος (Μακεδονίας) στέρησε τρία ξεκάθαρα κόρνερ (!) από τους Ερυθρόλευκους, σε ξεκάθαρες φάσεις, που έγιναν μπροστά στα μάτια του, έως την απίστευτη επιμονή να βρει κάτι το VAR για να ακυρώσει το γκολ των Ερυθρόλευκων στο 40ό. Ο VAR Περράκης αναζητούσε επί… τρίλεπτο να βρει εάν ο πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο Ελ Αραμπί, ήταν σε θέση… οφσάιντ, την ώρα που παίκτης του Λεβαδειακού ήταν… εντός τέρματος! Και ενώ ο διαιτητής Παπαδόπουλος είχε κλείσει τα μάτια στην ανατροπή του Μαροκινού, με εγκληματικό τάκλιν και εν ψυχρώ κλοτσιά από πίσω, μέσα στη μικρή περιοχή (σ.σ. αυτός ήταν ο λόγος που ήταν πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο). Τελικά, προφανώς το γκολ δεν ακυρώθηκε, καθώς ούτε οφσάιντ υπήρχε, ούτε κάποια άλλη… παράβαση, έστω από εκείνες τις φανταστικές που μπορεί να «ανακαλύψουν». Αλλά το μήνυμα ελήφθη… Ξανά.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Ολυμπιακός οφείλει να φροντίσει τον εαυτό του. Οφείλει να διαχειριστεί την τοξική και εχθρική προς τον ίδιο κατάσταση και να αντιδράσει όπως ξέρει: Ποδοσφαιρικά, αγωνιστικά. Προτάσσοντας τη μεγάλη διαφορά ποιότητας και επιπέδου που τον χαρακτηρίζει από τους αντιπάλους του. Μόνο αυτό το «όπλο» έχει στη διάρκεια των 90 λεπτών. Δεν μπορεί να ελπίζει ότι οποιοσδήποτε διαιτητής θα του δώσει έστω το προφανές, έστω το δίκαιο και το σωστό. Αρα, ο Μίτσελ και οι ποδοσφαιριστές του, είναι αναγκασμένοι να παίζουν σε κάθε παιχνίδι έχοντας στο μυαλό τους πως πρέπει αν μένουν συγκεντρωμένοι, αποφασιστικοί και έτοιμοι να νικήσουν ακόμη και αποφάσεις που τους αδικούν. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Αυτή είναι η κατάσταση και δύσκολα θα αλλάξει.

Την Κυριακή ο Ολυμπιακός έχει ένα ντέρμπι από εκείνα που έχουν ξεχωριστή σημασία. Διότι η αλήθεια είναι πως αυτή την εποχή η ΑΕΚ είναι το κουμάντο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν είναι μυστικό ότι στον Πειραιά θεωρούν πως η Ενωση ελέγχει το παρασκήνιο, έχει την απόλυτη επιρροή στην ΕΠΟ. Και για αυτό η αναμέτρηση της Κυριακής δεν μπορεί παρά να λάβει τον χαρακτήρα μιας μεγάλης μάχης. Μια ποδοσφαιρική παράσταση κυριαρχίας, στην οποία ο Ολυμπιακός θα έχει την ευκαιρία να δώσει τις απαντήσεις που πρέπει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ