Super League: Το επόμενο… «αν»

Super League: Το επόμενο… «αν»

Ο πρώτος κύκλος της Super League έκλεισε. O επόμενος έχει πλέον συγκεκριμένο παρονομαστή.

Ta άστρα της Super League σεζόν εδώ και έναν ολόκληρο γύρο είναι… πράσινα σε μια διαδικασία που επιβεβαιώνεται με έναν σωρό τρόπους. Απόψε ο Παναθηναϊκός με έναν τρόπο… νίκησε ως και σε ματς Ολυμπιακός-ΑΕΚ: Το πρώτο που έληξε 0-0 ανάμεσα τους στο «Καραϊσκάκης» έπειτα από εξήντα ολόκληρα χρόνια. Και να μην το θες προφανώς πρέπει να δείξεις σεβασμό στα… σημάδια.

Είναι άδικα ο Παναθηναϊκός στην κορυφή και πρωταθλητής χειμώνα; Σε καμία περίπτωση. Η ομοιογένεια και η συνέπεια του, η αμυντική του επίδοση (τέσσερα γκολ παθητικό σε ένα γύρο), η compact εικόνα του, η «εύνοια» σε πιθανά και απίθανα (σήμερα βρέθηκε με παίκτη παραπάνω από το 35΄) συνθέτουν ένα συγκεκριμένο παζλ.

Διαβάστε επίσης: Η βαθμολογία μετά την ισοπαλία του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ και τη νίκη του ΠΑΟΚ (pic)

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως οι Πράσινοι δεν χάνουν πλέον σταθερά αγωνιστικές στροφές – η τελευταία εβδομάδα αποτελεί απόδειξη-, είτε από τον τραυματισμό των Αιτόρ και Παλάσιος, είτε γιατί πλέον καταλαβαίνουν και οι ίδιοι πως έχουν ξεπεράσει τους εαυτούς τους. Η τελευταία εικόνα αφορά σε μια ομάδα σε… βαθμοθηρία με προνόμιο +8 από την ΑΕΚ και +12 από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, έχοντας τρυπήσει το ταβάνι της.

Αυτή η αποτελεσματικότητα της ομάδας του Γιοβάνοβιτς είναι που έχει βάλει τη θηλιά στο λαιμό των άλλων, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ευχαριστηθούν σχεδόν τίποτα. Η ΑΕΚ ας πούμε απόψε έκανε την καλύτερη εμφάνιση της στο «Καραϊσκάκης» εδώ και πολλά χρόνια και κλείνει τον πρώτο γύρο με βαθμολογική συγκομιδή που θα μπορούσε σε άλλες χρονιές να την έχει πρώτη στον πίνακα.

Και ο Ολυμπιακός όμως είναι πλέον μια άλλη ομάδα. Ο τρόπος που «γύρισε» την εικόνα απόψε στο δεύτερο ημίχρονο δείχνει πως έχει πλέον «σφυγμό», αυτόν που αγνοούσε σίγουρα ως και το προηγούμενο μεγάλο ματς στο Φάληρο (με τον ΠΑΟΚ στις 17/10).

Παραμένει όμως η ομάδα του Μίτσελ στη ζώνη με τα «αν». Αν ο Σουηδός διαιτητής Νάιμπεργκ απέβαλε ως όφειλε τον Άμραμπατ είτε στο 47΄ είτε στο 60΄. Αν το –σωστά- ακυρωθέν γκολ του Χάμες δεν προκαλούσε μια εξάλεπτη διακοπή που «έσπασε» τον ρυθμό σε λάθος σημείο. Αν ο ίδιος ο Μίτσελ έπαιζε πιο νωρίς το χαρτί των αλλαγών των «σεσημασμένων» σε τέτοια ματς Ελ Αραμπί και Φορτούνη. «Αν» ο Εμβιλά που όλη την εβδομάδα πριν τον Παναθηναϊκό ήταν με ίωση, είχε πάρει μια ανάσα μεσοβδόμαδα στη Λιβαδειά και δεν υποχρεώνονταν να παίξει 300+ λεπτά από Κυριακή σε Κυριακή. «Αν» που άπλωσαν τη διαφορά από την κορυφή στο -12 σε μια κατάσταση σχεδόν αχαρτογράφητη.

Φυσικά άλλο «αν» παίρνει προβάδισμα από αύριο. «Αν» θα έχουμε πρωτάθλημα επιστρέφοντας στα τέλη Δεκέμβρη. Το πρόγραμμα λέει ότι ο Παναθηναϊκός στις επόμενες εννέα αγωνιστικές έχει έξι ματς μακριά από την έδρα του εκ των οποίων τα τέσσερα τις πρώτες πέντε (Ιωνικός, Λεβαδειακός, ΑΕΚ, ΠΑΣ Γιάννινα ως τις 14/1). Αυτή η διαδικασία μοιάζει πλέον και η επόμενη «πυξίδα» της Super League.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ