Παναθηναϊκός: Καλή η φιλολογία, αλλά κανένα νούμερο δεν συμφωνεί…

Παναθηναϊκός: Καλή η φιλολογία, αλλά κανένα νούμερο δεν συμφωνεί…

Όσοι προβλέπουν αγωνιστική και βαθμολογική καθίζηση του Παναθηναϊκού στον δεύτερο γύρο δεν τεκμηριώνουν την εκτίμηση τους.

Ο Ολυμπιακός φαίνεται να κλείνει τις αγωνιστικές πληγές του. Η ΑΕΚ παίζει το πιο θεαματικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Ολα αυτά την ώρα που ο Παναθηναϊκός έχει δώδεκα νίκες και μία ισοπαλία στον πρώτο γύρο. Η ομάδα του Γιοβανοβιτς διαθέτει την καλύτερη επίθεση και την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα. Τα σημειώνω όλα αυτά διότι πολύς λόγος γίνεται για τις καχεκτικες νικες που επιτυγχάνει η ομάδα του τριφυλλιού.

Ποιος αμφιβάλλει πως αν ήταν ο Ολυμπιακός μπροστά με 8 και 12 βαθμούς αντίστοιχα από δεύτερο και τρίτο, όλοι θα λέγαμε πως το πρωτάθλημα είναι καπαρωμενο. Τωρα η συζήτηση γίνεται με διαφορετικούς όρους. Είναι πολλοί που ισχυρίζονται πως ο Παναθηναϊκός δεν θα μπορέσει να συνεχίσει βαδίζοντας στην κόψη του ξυραφιού.

Τα ματς θα αρχίσουν να… τσακίζουν και στο δεύτερο γύρο θα αρχίσουν οι απώλειες των βαθμών. Μπορεί να συμβεί και αυτό αλλά δεν σημαίνει πως από την άλλη πλευρά οι φιλόδοξοι διώκτες του Θα πηγαίνουν από νίκη σε νίκη.

Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα με το τέλος του πρώτου γύρου είναι φανερό πως ο Παναθηναϊκός είναι το πρώτο και με διάφορα φαβορί για να κατακτήσει τον τίτλο. Η διακοπή του πρωταθλήματος για περίπου σαράντα ημέρες μπορεί να αποδειχτεί ευεργετική για τους πράσινους.

Ο Παναθηναϊκός θα ξεκουράσει τους ταλαιπωρημένους από τα συνεχή παιχνίδια βασικούς ποδοσφαιριστές του. Θα δώσει τη δυνατότητα στον Παλάσιος να επιστρέψει υγιής και ετοιμοπόλεμο. Παράλληλα, ο Γιοβάνοβιτς θα πάρει το χρόνο που πάντα του χρειάζεται για να τσεκάρει παίκτες και να εισηγηθεί μεταγραφές.

Υπάρχουν δηλαδή όλες οι προϋποθέσεις ώστε ο Παναθηναϊκός να επιστρέψει μετά τη διακοπή σε συνολικά καλύτερη κατάσταση από αυτή που βρίσκεται τώρα. Από την άλλη δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής ότι η ομάδα έχει διαμορφώσει πλέον μία ψυχολογία που που της επιτρέπει να μην φοβάται κανένα παιχνίδι αλλά και καμιά συνθήκη που επικρατεί στα παιχνίδια. Σκόμα και το γεγονός ότι η διαιτησία σπάνια δίνει εναντίον της τα δύσκολα σφυρίγματα, συμβάλλει ώστε να διαμορφώνεται και μέσα στην ομάδα η εντύπωση ότι αυτό το πρωτάθλημα δεν χάνεται.

Ο Παναθηναϊκός που παρακολουθούμε φέτος μπορεί να μη γράφει στο μάτι όπως γράφει η ΑΕΚ, μπορεί να μην έχει αστέρια αστέρια όπως Ολυμπιακός αλλά έχει τον τρόπο του να βάζει τους τρεις βαθμούς στο σακούλι. Ο βαθμοθηρας Παναθηναϊκός που παρακολουθούμε φέτος είναι φτιαγμένος από τον προπονητή του για να παίρνει αποτελέσματα.

Αυτό ενδιαφέρει και τον κόσμο που παραληρεί στις εξέδρες και λίγο νοιάζεται αν η ομάδα του κερδίζει τα ματς με την ψυχή στο στόμα και με γκολ στα τελευταία λεπτά. Το γεγονός ότι Ολυμπιακός και ΑΕΚ σκοντάφτουν συχνά δίνει στην ομάδα του Γιοβάνοβιτς ένα πλεονέκτημα επιπλέον. Ο ίδιος ο Σέρβος προπονητής κρατώντας χαμηλούς τόνους και μελετώντας αναλυτικά κάθε προσεχή αντίπαλο αποτελεί εγγύηση ότι η ομάδα δεν θα εκτραπεί εύκολα της πορείας της…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ