Μεγάλα ντέρμπι στους προημιτελικούς: ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός – Άρης!

Μεγάλα ντέρμπι στους προημιτελικούς: ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός – Άρης!

Η κληρωτίδα για το Κύπελλο Ελλάδος έβγαλε μεγάλα ντέρμπι στα προημιτελικά, καθώς ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό, ενώ ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με τον Άρη, αν περάσουν τους «16»

Η κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδος δεν έβγαλε κάποιο σπουδαίο ζευγάρι στους «16», όμως στα προημιτελικά βγήκαν δυο μεγάλα ντέρμπι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό και Ολυμπιακός και Άρη, αν φυσικά καταφέρουν να περάσουν την 6η φάση.

Συγκεκριμένα, στη σημερινή κλήρωση βγήκε όλο το «μονοπάτι» μέχρι και τον τελικό και οι πέντε «μεγάλοι» στους «16» έπεσαν οι τρεις με ομάδες της Superleague και οι δύο με ομάδες από την δεύτερη τη τάξει κατηγορία. Ο Ολυμπιακός κληρώθηκε με τον Ατρόμητο και ο Παναθηναϊκός με τον Βόλο στα δυο πιο δυνατά ζευγάρια, ενώ ο Άρης θα αντιμετωπίσει τον Λεβαδειακό. Από την άλλη οι ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έπεσαν με Κηφισιά και Καλαμάτα. Οι αναμετρήσεις για τη φάση των «16» θα γίνουν στις 15/16 Δεκεμβρίου και οι ρεβάνς 10-12/1 του 2023.

Από εκεί και πέρα, εφόσον οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Άρης επιβεβαιώσουν τον ρόλο του φαβορί και προκριθούν, στα προημιτελικά θα δούμε δυο μεγάλα ντέρμπι. Ο ΠΑΟΚ θα κοντραριστεί με τον Παναθηναϊκό σε ένα… remake του περσινού τελικού, ενώ ο πρωταθλητής Ολυμπιακός θα παίξει με τον Άρη για την πρόκριση στα ημιτελικά. Όσον αφορά τα υπόλοιπα ζευγάρια η ΑΕΚ αν περάσει την Κηφισιά θα παίξει με Πανσερραϊκό ή Απόλλων Πόντου.

Τον πιο δύσκολο δρόμο μέχρι τον τελικό τον έχει ο Ολυμπιακός που πέρα από τον Ατρόμητο και τον Άρη, για να φτάσει στον τελικό θα πρέπει να παίξει στα ημιτελικά και με την ΑΕΚ, εφόσον εκείνη φτάσει μέχρι εκεί. Η Ένωση είναι και αυτή που έχει το πιο ανοιχτό «μονοπάτι», αφού μπορεί να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά αντιμετωπίζοντας ομάδες από χαμηλότερες κατηγορίες.

Όσον αφορά τις ημερομηνίες, πέρα από τους «16», οι προημιτελικοί θα διεξαχθούν 17-19 Γενάρη (πρώτοι αγώνες) και 24-26 Γενάρη οι επαναληπτικοί. Οι ημιτελικοί 7-9 Φεβρουαρίου και οι ρεβάνς στις 2-3 Μαρτίου, ενώ ο τελικός θα αποφασιστεί το πού και πότε θα γίνει… Αξίζει να σημειωθεί πως όλα τα ματς από τη φάση των «16» μέχρι και τα ημιτελικά είναι διπλά.

Αναλυτικά η κλήρωση των «16»: 

Ολυμπιακός – Ατρόμητος
Πανσερραϊκός – Απόλλων Πόντου
Παναθηναϊκός – Βόλος
Λαμία – Καλλιθέα
Λεβαδειακός – Άρης
Κηφισιά – ΑΕΚ
Καλαμάτα – ΠΑΟΚ
Απόλλων Παραλιμνίου – Άγιος Νικολάος

Η κλήρωση για τη φάση των «8»

Καλαμάτα ή ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός ή Βόλος
Ολυμπιακός ή Ατρόμητος – Λεβαδειακός ή Άρης
Απόλλων Παραλιμνίου ή Άγιος Νικολάος – Λαμία ή Καλλιθέα
Κηφισιά ή ΑΕΚ – Πανσερραϊκός ή Απόλλων Πόντου

Η κλήρωση για τη φάση των «4»

Κηφισιά ή ΑΕΚ/Πανσερραϊκός ή Απόλλων Πόντου – Ολυμπιακός ή Ατρόμητος/Λεβαδειακός ή Άρης
Απόλλων Παραλιμνίου ή Άγιος Νικολάος – Λαμία ή Καλλιθέα – Καλαμάτα ή ΠΑΟΚ/Παναθηναϊκός ή Βόλος

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ