Το ρίσκο του Φαν Γκάαλ με τον γίγαντα Νόπερτ δικαιώθηκε 100%

Το ρίσκο του Φαν Γκάαλ με τον γίγαντα Νόπερτ δικαιώθηκε 100%

Θα πρέπει να γίνει ιδιαίτερη μνεία στην απόφαση του προπονητή της Ολλανδίας, Λουίς Φαν Γκάαλ, να επιλέξει τον Άντριες Νόπερτ για τη θέση του βασικού γκολκίπερ των «οράνιε»

Η Ολλανδία πέτυχε μεγάλη νίκη με 2-0 επί της Σενεγάλης κι έκανε ένα σημαντικό βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Η αξία μάλιστα της επικράτησης των «οράνιε» αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα, αν αναλογιστεί κάποιος πως η Σενεγάλη ήταν η ομάδα που έφτιαξε τις καλές φάσεις για γκολ.

Δεν ήταν πολλές, αλλά δεν χωρά αμφιβολία ότι οι Αφρικανοί ήταν πιο απειλητικοί αλλά χωρίς να βρουν δίχτυα.

Τίποτε όμως δεν είναι τυχαίο κι εδώ θα πρέπει να σταθεί κάποιος στην απόφαση του προπονητή της Ολλανδίας, Λουίς Φαν Γκάαλ, να επιλέξει τον Άντριες Νόπερτ για τη θέση του βασικού γκολκίπερ της ομάδας του.

Διαβάστε επίσης: Αγγλία – Ιράν 6-2: Παναγία μου μια Αγγλία!

Ήταν ένα μεγάλο ρίσκο από την πλευρά του Φαν Γκάαλ, αλλά παράλληλα αποδείχθηκε και κίνηση «ματ».

Τη στιγμή που η Σενεγάλη «πληγώθηκε» από δύο λάθος εκτιμήσεις του δικού της πορτιέρε, του Μεντί, οι Ολλανδοί είδαν τον δίμετρο (για την ακρίβεια 2.03 μ.) Νόπερτ να λέει όχι στους παίκτες της Σενεγάλης σε τέσσερις περιπτώσεις.

Πάμε όμως να δούμε γιατί ήταν ρίσκο η χρησιμοποίηση του 28χρονου τερματοφύλακα και τα πολλά σχόλια που είχαν ακουστεί όταν ο Φαν Γκάαλ ενημέρωσε για την επιλογή του.

Μια και μόνο ματιά στα επίσημα παιχνίδια που έχει στα 28 του χρόνια ο πορτιέρε της Χέρενβεν, είναι αρκετή για να περιγράψει την «ρουλέτα» που έπαιξε ο Φαν Γκάαλ.

Ο Νόπερτ έχει «γράψει στο κοντέρ του» μόλις 52 επίσημα ματς και η καριέρα του έμοιαζε να φτάνει στο τέλος της πριν από ένα περίπου χρόνο.

Κι όμως, η τύχη τα ήθελε αλλιώς και χαμογέλασε στον πιο ψηλό ποδοσφαιριστή του Μουντιάλ 2022.

Μπορεί ένας τερματοφύλακας να είναι άπειρος στα 28 του χρόνια και να είναι αυτός που θα υπερασπιστεί τα δοκάρια μιας υπερδύναμης του παγκοσμίου ποδοσφαίρου;

Ναι, στο μυαλό του Λουίς Φαν Γκάαλ γίνεται. No problem, είπε ο Ολλανδός προπονητής όταν οι δημοσιογράφοι τον ρωτούσαν αν σκέφτεται το ενδεχόμενο να μην πάνε καλά τα πράγματα εναντίον της Σενεγάλης.

Και όταν έλεγαν να μην πάνε καλά εννοούσαν βεβαίως μια ισοπαλία ή ήττα με υπεύθυνο τον Νόπερτ.

Ο Φαν Γκάαλ υπήρξε και παραμένει ανατρεπτικός και φυσικά δεν είναι διατεθειμένος ν’ αλλάξει τον τρόπο σκέψης του για το ποδόσφαιρο.

Μερικές από τις δικές του ιδέες άλλωστε διαμόρφωσαν ένα νέο «σκηνικό» στο ποδόσφαιρο πριν από τριάντα χρόνια και αναμφίβολα πάνω σε δικά του «χνάρια» βάδισαν σπουδαίοι προπονητές που ακολούθησαν.

Ο Νόπερτ λοιπόν, ο γίγαντας της Χέρενβεν, έγραψε ένα ωραίο παραμύθι στην δεύτερη μόλις συμμετοχή του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Ολλανδίας.

Και τώρα, μετά την «καθαρή» εστία που διατήρησε κόντρα στην Σενεγάλη, ίσως να χτυπήσει και το τηλέφωνο του ατζέντη του.

Ποιος ξέρει; Ίσως η δικαίωση να άργησε αλλά τελικά να κάνει την «εμφάνιση» της σ’ ένα παγκόσμιο Κύπελλο για τον Ολλανδό πορτιέρε.

Αξίζει όμως εδώ να σταθούμε στις ομάδες που έχει αγωνιστεί στην καριέρα του, ο τερματοφύλακας που εμπιστεύτηκε ο Φαν Γκάαλ.

Χέρενβεν, Go Ahead Eagles, Φότζια, Μπρέντα, Ντόρντεχτ. Πέντε ομάδες για μια «πενηνταριά» παιχνίδια.

Όταν μάλιστα μετά την «περιπέτεια» στην Ιταλία με τη φανέλα της Φότζια, επέστρεψε στην πατρίδα του για να παίξει στη Ντόρντεχτ, δέχθηκε πολλές πιέσεις από την οικογένειά του για να σταματήσει το ποδόσφαιρο και ν’ ακολουθήσει καριέρα στην ολλανδική αστυνομία.

Ο ίδιος όμως επέμεινε για την υλοποίηση του ονείρου, λέγοντας χαρακτηριστικά. «Δεν σταματώ, είμαι τερματοφύλακας».

Είπαμε, ο Φαν Γκάαλ παρουσίασε το έργο του μέσα από ατελείωτα ρίσκο και καινοτομίες. Ένα ακόμα παρουσίασε στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Τον γίγαντα του Χέρενβεν που βλέπει το όνομα του πρώτο θέμα σε όλο τον ολλανδικό Τύπο.

Κι όσο για τη Σενεγάλη; Κρίμα για την εξαιρετική εμφάνιση του Πάπε Σισέ αλλά τίποτε δεν έχει κριθεί και όλα είναι ανοιχτά στον όμιλο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ