Αγγλία – Ιράν 6-2: Παναγία μου μια Αγγλία!

Αγγλία – Ιράν 6-2: Παναγία μου μια Αγγλία!

Η Αγγλία ήταν καταιγιστική και φιλοδώρησε με έξι τέρματα το Ιράν, επικρατώντας με σκορ 6-2 στην 1η αγωνιστική του 2ου ομίλου του Μουντιάλ 2022 - Δύο γκολ ο Σακά και από ένα σκόραραν οι Μπέλιγχαμ, Στέρλινγκ, Ράσφορντ, Γκρίλις

Σαρωτική Αγγλία διέλυσε όποιον βρήκε μπροστά της! Ιδανικότερη πρεμιέρα δεν θα μπορούσε ούτε ο πιο αισιόδοξος οπαδός της να φανταστεί, καθώς η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ ΙΣΟΠΕΔΩΣΕ το Ιράν με το εντυπωσιακό 6-2, στον πρώτο αγώνα του 2ου ομίλου του Μουντιάλ 2022!

Πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Μπουκαγιό Σακά ο οποίος σκόραρε δύο γκολ (43′, 62′), από ένα τέρμα πέτυχαν οι Τζουντ Μπέλιγχαμ (35′), Ραχίμ Στέρλινγκ (45+1′), Ράσφορντ (71′) και Γκρίλις (90′), τα γκολ της τιμής για το Ιράν σημείωσε ο Ταρεμί (65′, 103′).

Ονειρική πρεμιέρα κόντρα στους Μοχαμάντι και Χατζισαφί της ΑΕΚ, οι οποίοι έπαιξαν βασικοί στον αγώνα!

Η Αγγλία ξεκίνησε δυνατά το ματς, κλείνοντας το Ιράν στο μισό του γηπέδου και είχε ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ από πολύ νωρίς. Ωστόσο, ο τραυματισμός του Μπεϊνρανβάντ στο 7′ και η διακοπή του αγώνα για περίπου ένα δεκάλεπτο οδήγησε στην πτώση του ρυθμού για ένα σημαντικό διάστημα.

Οι Άγγλοι όμως βρήκαν τον τρόπο να ανοίξουν το σκορ στο 35′. Ο Σο έβγαλε τη σέντρα από αριστερά και ο Μπέλινγκχαμ με κεφαλιά έκανε το 1-0 για την Αγγλία. Στο 43’ ο  Σο εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μαγκουάιρ πήρε την κεφαλιά και ο Σακά με σουτ από το πέναλτι έγραψε το 2-0, ενώ στο 45+1’ ο Χάρι Κέιν σέντραρε από δεξιά και ο Στέρλινγκ με προβολή από κοντά έκανε το 3-0, που ήταν και σκορ ημιχρόνου.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Τα «Τρία Λιοντάρια» δεν σταμάτησαν εκεί και συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και στο β’ μέρος! Το 4-0 διαμόρφωσε στο 60’ ο Σακά. Πήρε την μπάλα στα δεξιά της περιοχής, την έφερε στο αριστερό και με ωραίο πλασέ σκόραρε. Το Ιράν κατάφερε να μειώσει με απίστευτο σουτ του Ταρεμί 65′ για το 4-1, αλλά η Αγγλία βρήκε ακόμα δύο γκολ με πλασέ του Ράσφορντ στο 71′ και σουτ εξ επαφής του Γκρίλις στο 90′.

Το τελικό 6-2 διαμορφώθηκε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ταρεμί στο 90+13′, το οποίο έκανε ο Στόουνς στον Πουραλιγκαντζί και καταλογίστηκε έπειτα από τη χρήση VAR.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΓΓΛΙΑ (Γκάρεθ Σαουθγκέιτ): Πίκφορντ, Σο, Στόουνς, Μαγκουάιρ (71’ Ντάιερ), Τρίπιερ, Μάουντ (71’ Φόντεν), Ράις, Μπέλινγκχαμ, Σακά (71’ Γκρίλις), Στέρλινγκ (71’ Ράσφορντ), Κέιν

ΙΡΑΝ (Κάρλος Κεϊρός): Μπεϊρανβάντ (20’ Χ.Χοσεΐνι), Μοχαράμι, Χατζισαφί, Μοχαμάντι (64’ Τοραμπί), Τσέσμι (46’ Καναάνι), Καρίμι (46’ Εζατολάχι), Πουραλιγκαντζί, Χοσεΐνι, Νουρολάχι (77’ Αζμούν), Τζαχανμπάκς (46’ Γκολιζαντέχ), Ταρεμί

Διαιτητής: Ράφαελ Κλάους (ΒΡΑ). Βοηθοί: Ροδρίγο Φιγεϊράδο Ενρίκε Κορέα (ΒΡΑ), Ντανίλο Σιμόν (ΒΡΑ). 4ος: Κέβιν Ορτέγκα (ΚΑΝ).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ