Είναι ηγέτης και το δείχνει

Είναι ηγέτης και το δείχνει

Η παρουσία του Εμπαπέ (και) στο φετινό παγκόσμιο Κύπελλο αποδεικνύει πως έχει και τεράστια προσωπικότητα για να ηγηθεί μιας σπουδαίας ομάδας όπως είναι η Γαλλία.

Η εθνική ομάδα της Γαλλίας απέδειξε και στο παιχνίδι με την Δανία, πως είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πριν από τέσσερα χρόνια στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Οι «μπλε» επικράτησαν της Δανίας 2-1 πετυχαίνοντας τη δεύτερη νίκη τους στον όμιλο και δεν χωρά αμφιβολία πως το «άστρο» του Κίλιαν Εμπαπέ έλαμψε με εντυπωσιακό τρόπο στην «μάχη» με τους Δανούς.

Ο σούπερ σταρ της Παρί οδήγησε την εθνική ομάδα της Γαλλίας σε μια νίκη που σημαίνει και πρόκριση, πετυχαίνοντας και τα δύο γκολ κόντρα στους Δανούς.

Ο Εμπαπέ αποδεικνύει ότι είναι ηγέτης, «μίλησε» σ’ ένα δύσκολο παιχνίδι και φωνάζει πως μπορεί να σηκώσει πάνω του το μεγάλο βάρος.

Η Γαλλία είναι η παγκόσμια πρωταθλήτρια και φυσικά ξεκίνησε τη διοργάνωση ως ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου στο Κατάρ.

Δεν είναι εύκολο για κανέναν παίκτη, ακόμα και του βεληνεκούς Μέσι, Νεϊμάρ, Ρονάλντο και Εμπαπέ, να ανταποκριθεί με επιτυχία στις μεγάλες απαιτήσεις που υπάρχουν σ’ ένα Μουντιάλ.

Έχουμε άλλωστε παραδείγματα παταγώδους αποτυχίας κάποιων μεγάλων αστεριών σε προηγούμενα Μουντιάλ.

Φαίνεται όμως ότι ο Εμπαπέ δεν είναι μόνο ένας χαρισματικός παίκτης, με μοναδικό ταλέντο.

Η παρουσία του (και) στο φετινό παγκόσμιο Κύπελλο αποδεικνύει πως έχει και τεράστια προσωπικότητα για να ηγηθεί μιας σπουδαίας ομάδας όπως είναι η Γαλλία.

Και η αποστολή του διεθνούς στράικερ της Παρί έγινε ακόμα δυσκολότερη, όταν επισημοποιήθηκε η απουσία του Καρίμ Μπενζεμά από την αποστολή της Γαλλίας.

Το «βάρος» έγινε ακόμα μεγαλύτερο για τον Εμπαπέ, ο οποίος γνώριζε πως χωρίς τον Μπενζεμά στην κορυφή της επίθεσης, όλοι θα περιμέναν περισσότερα από τον ίδιο.

Και ο προπονητής του βεβαίως βεβαίως.

Κανένα πρόβλημα όμως για τον ηγέτη της Εθνικής ομάδας της Γαλλίας, καθώς η εμφάνιση και τα δύο γκολ που πέτυχε απέναντι στη Δανία, αποτελούν ένα «ηχηρό» μήνυμα για την συνέχεια της διοργάνωσης.

Μέσι και Ρονάλντο συμμετέχουν στο last dance της καριέρας τους σε ότι έχει να κάνει με Αργεντινή και Πορτογαλία αντίστοιχα.

Για τον Εμπαπέ όμως φαίνεται πως υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να εξελιχθεί το Μουντιάλ του Κατάρ σε… best dance.

Μέχρι το επόμενο που θα έλεγε ο τεράστιος Νίκος Γκάλης.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Γαλλίας, Ντιντιέ Ντεσάν έχει κάθε λόγο να τα βάζει με τις ατυχίες που «χτύπησαν» την ομάδα του, καθώς είδε Μπενζεμά, Καντέ, Πογκμπά αλλά και άλλους σπουδαίους παίκτες να μένουν εκτός λόγω τραυματισμών.

Από την άλλη όμως έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα, το οποίο αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της διοργάνωσης.

Ο Ντεσάν έχει στη διάθεσή του έναν μεγάλο παίκτη που βρίσκεται στο απόγειο της καριέρας του συνδυάζοντας με εξαιρετικό τρόπο ταλέντο και ηγετική φυσιογνωμία.

Και για να βρεις και τα δύο στοιχεία (σε μεγάλο βαθμό) σ’ έναν παίκτη δεν είναι εύκολο.

Είναι βεβαίως ακόμα δυσκολότερο να παρουσιάσει ένας παίκτης τα στοιχεία που προαναφέραμε σε Μουντιάλ αλλά για τον Εμπαπέ δεν υπάρχει κανένα ζόρι.

Το αντίθετο, το ζόρι έχουν οι αντίπαλοι της Γαλλίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ