H Γερμανία που δεν κέρδισε στο τέλος αλλά έμεινε «ζωντανή» και οι θρύλοι της Ουρουγουάης

H Γερμανία που δεν κέρδισε στο τέλος αλλά έμεινε «ζωντανή» και οι θρύλοι της Ουρουγουάης

Τα «πάντσερ» μπορεί να μην έχουν, σίγουρα, το καλύτερο ρόστερ της ιστορίας τους, όμως, δεν μπορούν να υποτιμηθούν, ενώ η πρόκριση των Λατινοαμερικάνων, θα επιτρέψει να απολαύσουμε ακόμα λίγο τους Σουάρες και Καβάνι.

Μια από τις πιο γνωστές δηλώσεις, στον χώρο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, ήταν αυτή του Γκάρι Λίνεκερ, μετά τον αγώνα της Γερμανίας με την Αγγλία στο Μουντιάλ του 1990. Μπορεί, μάλιστα, να μην επιβεβαιώθηκε απόλυτα στον χθεσινό (27/11) αγώνα με την Ισπανία, καθώς αποδείχτηκε ότι τα «πάντσερ» δεν κερδίζουν πάντα, μπήκαν, όμως, για τα καλά στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Η συγκεκριμένη ομάδα του Φλικ δεν είναι σίγουρα η καλύτερη που έχει παραταχθεί σε παγκόσμιό Κύπελλο. Θα ήταν ιεροσυλία απλά και να σκεφτεί κανείς κάτι τέτοιο. Δεν είναι, ούτε η καλύτερη Γερμανία που έχουμε δει με τα δικά μας μάτια. Ούτε καν. Οποιαδήποτε, γνώμη, όμως και να έχει κανείς, είτε τη συμπαθεί ή όχι, δεν μπορεί να μην παραδεχτεί ότι βγάζει χαρακτήρα στα δύσκολα.

Διαβάστε επίσης: Ποιος απειλεί να σπάσει στο ξύλο τον Μέσι! (vid)

Βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο και στη χθεσινή αναμέτρηση με τους Ισπανούς, μετά το γκολ του Μοράτα. Ακόμα και έτσι, όμως, κατάφερε να πετύχει το γκολ που την κράτησε «ζωντανή», δίνοντας της πολλές ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Με τον Φούλκρουγκ να τη «λυτρώνει» στο 83ο λεπτό. Αν όλα κυλήσουν ομαλά την τελευταία αγωνιστική και τα δυο φαβορί (Γερμανία και Ισπανία) κερδίσουν, τότε θα περάσουν «αγκαζέ» στην επόμενη φάση. Στο συγκεκριμένο Μουντιάλ, βέβαια, των εκπλήξεων, είναι παρακινδυνευμένο να περιμένει κανείς να κυλήσουν όλα ομαλά. Αν μπορούμε, πάντως, να σταθούμε σε ένα κέρδος για τη Γερμανία, στη μέχρι τώρα πορεία της στη διοργάνωση, αυτό θα ήταν σίγουρα η παρουσία του νεαρού μέσου της Μπάγερν Μονάχου, Μουσιάλα.

Πολλοί είναι αυτοί που περιμένουν να δουν σήμερα (28/11) τη Βραζιλία και στη δεύτερη αναμέτρηση της στη διοργάνωση, απέναντι στην Ελβετία, το παιχνίδι, όμως, που ξεχωρίζει είναι σίγουρα αυτό της Πορτογαλίας με την Ουρουγουάη. Με τους… ρομαντικούς του ποδοσφαίρου να θέλουν την πρόκριση από τον συγκεκριμένο όμιλο της Ουρουγουάης, προκειμένου να απολαύσουν λίγο ακόμα τους Λουίς Σουάρες και Έντινσον Καβάνι.

Αυτή, άλλωστε, είναι η τελευταία παρουσία για τους δυο «θρύλους» της χώρας της Λατινικής Αμερικής, σε τόσο υψηλό επίπεδο. Οι δυο πρώτοι σκόρερ στην ιστορία της Ουρουγουάης, με 68 και 58 γκολ, αντίστοιχα. Δυο επιθετικοί, που μπορεί να μην παίζουν μαζί, με το σύστημα που παρατάσσει την ομάδα του ο Αλόνσο, όμως, αποτελούν σημείο αναφοράς.

Μαζί, βέβαια, με τον πολυσύνθετο χαφ της Ρεάλ Μαδρίτης, Βαλβέρδε. Μια Ουρουγουάη που, έτσι και αλλιώς, έχει μπει σε ένα νέο «μονοπάτι», από τα προκριματικά ακόμα, μετά την αποχώρηση του Όσκαρ Ταμπάρες από την τεχνική ηγεσία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ