Ο Μπαρτζώκας δείχνει τον δρόμο για το… 10-0 και βάλε

Ο Μπαρτζώκας δείχνει τον δρόμο για το… 10-0 και βάλε

Το μεγάλο «όπλο» του Ολυμπιακού στη νέα εποχή του είναι ο Γιώργος Μπαρτζώκας και αυτό ενοχλεί…

Είναι λογικό το 9-0 να ενοχλεί, να πονάει. Να είναι αχώνευτο, πόσο δε μάλιστα όταν ξέρεις πως αντιμετώπισες τον χειρότερο Ολυμπιακό της τελευταίας διετίας και παρότι είχες φέρει το ματς στα μέτρα σου, το έχασες. Και θα το έχανες και εύκολα στο τέλος αν οι ερυθρόλευκοι δεν πάθαιναν… Βαλένθια με την διαφορά πως αυτή την φορά δεν την πλήρωσαν στο φινάλε.

Και είναι αλήθεια πως ο ΠΑΟ είναι σε ανοδική πορεία εκμεταλλευόμενος τις δύο σερί νίκες στο ΟΑΚΑ με Βίρτους και Βιλερμπάν και το μεγάλο διπλό στο Κάουνας την ώρα που ο Ολυμπιακός δεν βρίσκει λύσεις από τους νέους και αυτό έχει «σκάσει» τους βασικούς πρωταγωνιστές του που χρειάζονται επειγόντως βοήθειες.

Διαβάστε επίσης: Χωρίς δύο η προπόνηση του Ολυμπιακού, μέσα ο Ντόι

Με όλα αυτά και την εξέλιξη του αγώνα είναι να απορεί κανείς πότε θα μπορέσει να σπάσει το απίθανο ερυθρόλευκο σερί αφού δεν έσπασε ούτε χθες; Το ζητούμενο βεβαίως δεν είναι το σερί. Κάποια στιγμή θα νικήσει ο ΠΑΟ, λογικό είναι, το θέμα είναι πως θα είναι τότε η κατάσταση για τον Ολυμπιακό.

Η «σκόνη» που σήκωσε η νέα ήττα του ΠΑΟ δείχνει και το πόσο ενόχλησε μια ακόμη ήττα από την καλύτερη ομάδα της Ελλάδας. Τα περί διαιτησίας βεβαίως και οι ανακαλύψεις για φάουλ ακόμη και από αυτούς που μας… δίδαξαν το non call (σ.σ. δεν αναφέρομαι στην ΚΑΕ, αυτή κάνουν την δουλειά τους) είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Έχει πλάκα όμως να βλέπεις και να ακούς από διάφορους για διαιτησία και αδικίες όταν μας… μάθαιναν πως το μπάσκετ είναι διαφορετικό και πως είναι δικαιολογίες να τα ρίχνεις στα «κοράκια».

Για τον Ολυμπιακό δεν έχει την παραμικρή σημασία τι λέει επισήμως ο μεγάλος του αντίπαλος και ακόμη περισσότερο τι κραυγάζουν οι «γνωστοί-άγνωστοι». Το πόσο ζόρι έχει πέσει φαίνεται και από τις αστειότητες που ακούγονται και γράφονται από χθες το βράδυ για τον Μπαρτζώκα.

Ο κόουτς βλέπετε είναι το μεγάλο «όπλο» του Ολυμπιακού στη νέα του εποχή της απόλυτης κυριαρχίας του στην Ελλάδα και της επιστροφής του στην ελίτ της Ευρώπης. Και αυτό ενοχλεί για αυτό προσπαθούν να τον βάλουν στο «σημάδι». Με επιχειρήματα… Τετάρτης Δημοτικού το πολύ, που προκαλούν γέλια.

Ο Μπαρτζώκας που σωστά μετά το τέλος του αγώνα έδειξε την μεγάλη εικόνα γύρω από τα ντέρμπι με τον ΠΑΟ. Γιατί όντως υπάρχει πλέον κυρίως στον κόσμο του Ολυμπιακού η εντύπωση πως επειδή έχει ξεφύγει από τους πράσινους θα τους κάνει πλάκα σε κάθε ματς. Και μάλιστα σε ένα ματς που ο Ολυμπιακός είχε το «πρέπει» γιατί έπαιζε στην έδρα του και ο ΠΑΟ και να έχανε, όπως έχασε δεν είχε να χάσει κάτι παραπάνω από αυτό που έχει ήδη χάσει…

Χωρίς πίεση έπαιζαν οι πράσινοι που θυμίζω πως λίγο καιρό πριν, όταν γνώρισαν την συντριβή στην Πόλη από την Φενέρ είχαν μπει στη «γωνία» και αν δεν έκαναν το 2 στα 2 με Βίρτους και Βιλερμπάν θα είχαμε ξηλώματα όπως ανέφεραν τα ρεπορτάζ των φιλικών στην ΚΑΕ Μέσων.

Αν νίκαγε ο ΠΑΟ τότε θα είχε πολλαπλά κέρδη, τώρα που έχασε και μάλιστα στο σουτ όπως εξελίχθηκε το ματς κόντρα στον κακό αγωνιστικά Ολυμπιακό δεν τρέχει τίποτα. Φταίνε άλλωστε οι διαιτητές…

Το ζητούμενο λοιπόν για τον Ολυμπιακό δεν είναι τι κάνουν οι… απέναντι, σε όλα τα επίπεδα. Είναι τι κάνει ο ίδιος. Ο ΠΑΟ σιγά αλλά σταθερά ανασυγκροτείται, μεγάλη ομάδα είναι θα τον βρει τον δρόμο του. Το θέμα είναι ο Ολυμπιακός να είναι αυτός που πρέπει, να βρει επιτέλους λύσεις από τις μεταγραφές του που δεν έχουν βοηθήσει, ώστε να μπορέσουν και οι υπόλοιποι που «τραβάνε το κουπί» με πρώτο και καλύτερο τον «εξωγήινο» Βεζένκοφ να πάρουν ανάσες και να έχουν στηρίγματα.

Στις 30 του Δεκεμβρίου ο Ολυμπιακός πηγαίνει στο ΟΑΚΑ για την Ευρωλίγκα με τον Μπαρτζώκα να έχει δείξει ήδη τον δρόμο για το 10-0 (και βάλε).

Σε ένα ματς που αυτή την φορά την πίεση θα την έχουν οι πράσινοι και όπου ο Ολυμπιακός δύσκολα θα είναι τόσο κακός όσο χθες. Στο ΟΑΚΑ άλλωστε νοιώθει εδώ και καιρό σαν στο σπίτι του…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ