Dr. Jekyll & Mr. Hyde…

Dr. Jekyll & Mr. Hyde…

Με κάθε τρόπο ο Ολυμπιακός επιβεβαιώνει την φετινή σεζόν πως είναι… ικανός για τα πάντα – Με τον χειρότερο για αυτόν τρόπο…

Σύμπτωση που επαναλαμβάνεται παύει να είναι σύμπτωση. Και αν υπήρχε μια ελπίδα για κάτι διαφορετικό μετά τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος; Στα Γιάννενα ο Ολυμπιακός απέδειξε πως είναι ικανός για το καλύτερο και για το χειρότερο στο ίδιο ακριβώς ματς! Μέσα σε 90 αγωνιστικά λεπτά ο Ολυμπιακός κατάφερε να είναι Dr. Jekyll & Mr. Hyde!

Και εκεί που περιμένεις πως θα πάρει ένα ξεκούραστο διπλό σε μια παραδοσιακά δύσκολή έδρα απέναντι σε μια ομάδα που δεν έχει πάντως την δυναμική που είχε τα προηγούμενα χρόνια, βλέπεις το «σβηστό» 0-2 να γίνεται 2-2 και ένα πρώτο ημίχρονο εξαιρετικό να το διαδέχεται ένα απογοητευτικό.

Πως μπορούν όλα αυτά μαζί να συμβούν σε ένα παιχνίδι; Μα, αυτή είναι και η ιστορία της φετινής σεζόν για τον Ολυμπιακό. Αυτό το σκαμπανάβεσμα με… πικρή γεύση τον χαρακτηρίζει φέτος, ασχέτως προπονητή και ποδοσφαιριστών.

Με μια εντελώς διαφορετική 11αδα σε σχέση με αυτή του πρώτου γύρου έπαιξε ο Ολυμπιακός απέναντι στον ΠΑΣ και είδε τον Φορτούνη να κάνει… παπάδες για 45 λεπτά. Να βάζει δύο γκολ, να οδηγεί τον Ολυμπιακό σε ένα ξεκούραστο διπλό.

Μόνο που το ματς δεν λήγει στο 45 και ο Ολυμπιακός δεν το έχει… κατανοήσει φέτος. Θυμάστε πόσες φορές δέχθηκε γκολ στο φινάλε την φετινή σεζόν; Από το καλοκαίρι και το πρώτο επίσημο παιχνίδι στην Χάιφα έως και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ο Ολυμπιακός, που παρεμπιπτόντως στα τελευταία τέσσερα ματς πρωταθλήματος έχει μόνο μια νίκη (1-0 στη Λιβαδειά) επιβεβαιώνει την… σταθερότητά του στην… αστάθεια!

Τα παραδείγματα πολλά, στο Χαριλάου, με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη και σχεδόν σε όλα τα ευρωπαϊκά του παιχνίδια που από το… «δόξα τω Θεό» πήγαμε στο «βοήθα Παναγιά». Ο Ολυμπιακός που κατάφερε, γιατί περί κατορθώματος πρόκειται με όλο τον σεβασμό στην συμπαθέστατη ομάδα των Ιωαννίνων να δεχθεί δύο γκολ από τον ΠΑΣ και να πετάξει άλλους δύο βαθμούς σε μια σεζόν που είναι πρωτόγνωρη από το 1997 και μετά.

Όσο και να ψάξεις στα χρόνια που πέρασαν από τότε που άρχισε η παντοκρατορία των Πειραιωτών δεν θα βρεθεί παρόμοια κατάσταση με τόσες απώλειες και κυρίως με τόσο μεγάλη διαφορά από την κορυφή και τον Ολυμπιακό να κινδυνεύει μετά από 14 μόλις αγωνιστικές να είναι 4ος στην βαθμολογία.

Τον Ολυμπιακό που είχε θέσει ως στόχο την αντεπίθεση με την επιστροφή από την διακοπή αλλά που κατάφερε να… βάλει stop μόλις στο πρώτο ματς της επανέναρξης και μαζί να κόψει κάθε σοβαρή συζήτηση για πολλά-πολλά. Δεν έχει καμία σημασία τι έγινε στη Νίκαια με την ισοπαλία του ΠΑΟ.

Με τον Ολυμπιακό να οφείλει πια να δει όσο πιο κοντά γίνεται και ταυτόχρονα… μακριά. Να κοιτάξει πως θα μπορέσει να μείνει κοντά στην 2η θέση που ήδη στο -6 και να αρχίσει με πλάνο να ετοιμάζει τη νέα ομάδα από την αρχή για την επόμενη σεζόν.

Ο Ολυμπιακός που προφανώς όσο αγωνίζεται θα προσπαθεί για το απίθανο γιατί απλά είναι Ολυμπιακός και δεν μπορεί να πετάξει λευκή πετσέτα αλλά συνάμα θα πρέπει να πατάει στη γη και να θέτει ρεαλιστικούς στόχους. Μικρούς-μικρούς με την ελπίδα να σταματήσει να… αυτοκτονεί και να μετατρέπεται από Dr. Jekyll σε Mr. Hyde…

Υ.Γ. Κρίμα για την εμφάνιση του Φορτούνη όλα όσα συνέβησαν στα Γιάννενα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ