Ο Κούγιας, η Αρκούδα, η Τίγρης κι ο Στάθης από το Μαυροβούνιο

Ο Κούγιας, η Αρκούδα, η Τίγρης κι ο Στάθης από το Μαυροβούνιο

Το ενδεχόμενο να φτάσει ο Κούγιας στον Τελικό. Ο Πιεμπονγκσάντ που δεν μπορεί να είναι κορόιδο και το ρεπορτάζ του Κώστα Καίσαρη, για τα νταραβέρια του Πέτρου Στάθη, με τον Ταϊλανδό.

ΤΙ άλλο μπορεί να γίνει, στο ποδόσφαιρο; Θεωρητικά, τίποτα. Όταν έχεις δει τον Ιβάν να μπουκάρει με το περίστροφο στη ζώνη, τα έχεις δει όλα. Κι όμως. Ο καλός θεός του ποδοσφαίρου μπορεί να κάνει το θαύμα του. Να φέρει στον τελικό του Κυπέλλου τον Κούγια. Να δούμε την αναμέτρηση Αλέξη-Ιβάν. Απόψε είναι η ρεβάνς του 2-1 της Λάρισας. Με τους ρεπόρτερ της ΑΕΚ να πνέουν μένεα. Να είναι πιο τσαμπουκαλεμένοι κι από τον Βασιλομπίλαρο τον Δημητριάδη. Να το έχουν πάρει προσωπικά. Όποιος είναι εχθρός του διοικητικού ηγέτη είναι και δικός τους εχθρός. Γι αυτό ακριβώς, λένε και γράφουνε για πολλά με λίγα. Επειδή, στην ΑΕΚ, όλοι, είναι ενωμένοι σαν μία γροθιά: Διοίκηση, ομάδα, κόσμος, δημοσιογράφοι. Κι όντως η ΑΕΚ, είναι το Γκραν φαβορί. Μπάλα είναι όμως. Κι αν γίνει το θαύμα και περάσει η Λάρισα;

ΕΝΑΣ ακόμα τελικός ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, δεν λέει τίποτα. Αυτοί έχουνε κουραστεί να τσακώνονται. Κι εμείς να ακούμε τα ίδια και τα ίδια. Στον ΠΑΟΚ να λένε έχουμε 61 βαθμούς μ ένα παιχνίδι λιγότερο και στη ΑΕΚ εμάς δεν μας χαρίστηκε τίποτα. Ο Λουτσέσκου, έχει κολλήσει την ασθένεια του Γιώργου Μήνου. Ο ΠΑΟΚ, ο ΠΑΟΚ κι ο ΠΑΟΚ. Έτοιμο τον έχει για σκετσάκι ο Μιτσικώστας: «Μας κλέψανε, οι Αθηναίοι που σηκωθήκαμε και φύγανε και δεν παίξανε τα παιχνίδια». Το ρολό στη μάπα του Γκαρσία Αθηναίος το πέταξε; Στο γήπεδο με το κουμπούρι στη ζώνη, Αθηναίος μπήκε. Κι από που κι ως που έχουνε 61 πόντους; Το ματς με την ΑΕΚ τελείωσε; Πως μετράνε τρεις πόντους; Το γκολ του Βαρέλα, κανονικό 100%, αλλά στο γήπεδο δεν μέτρησε. Γκολ να κατακυρώνεται στα αποδυτήρια, μπορεί να συμβαίνει μόνο στο πρωτάθλημα της Μποτσουάνα. Κι εν πάση περίπτωση, αφού πες, πες, το έχουνε πιστέψει και οι ίδιοι, κανένα πρόβλημα. Τη τελευταία αγωνιστική στο ματς με τη Ξάνθη να κάνουνε γιορτή. Να διοργανώσουμε φιέστα. Να φωνάξουμε το δικό τους τον Γραμμένο να τους απονείμει το κύπελλο του πρωταθλητή. Να το σηκώσει ο Ιβάν να το φχαρηστιθεί. Θέμα τιμωρίας δεν υφίσταται. Στο γήπεδο δεν μπορεί να μπει, κατά τη διάρκεια των αγώνων. Όταν δεν υπάρχει παιχνίδι, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Να βγάλει και το κουμπούρι, να ρίξει στον αέρα να του φύγει ο νταλγκάς.

ΟΠΩΣ επίσης, μας έχουνε κουράσει οι της ΑΕΚ: «Έχουμε τη καλύτερη ομάδα, δεν έχουμε χάσει, ούτε ένα ντέρμπι». Πράγματι. Στη καλύτερη ομάδα όμως, πρέπει να βάλουνε μέσα τον Βάτσιο, τον Μάνταλο, το Θάνο, τον Αρετοπουλο, τον Κομίνη. Τον Ποντίκη και πέντε έξι άλλους βοηθούς. Αυτή η ομάδα πράγματι, είναι ανίκητη. Δεν χάνει ποτέ. Κι αν αυτοί δεν κουράζονται να λένε τα ίδια και τα ίδια, έχουμε κουραστεί εμείς να τους ακούμε. Δεν θα προσθέσει λοιπόν τίποτα ένας τελικός ΠΑΟΚ-ΑΕΚ. Αντιθέτως η παρουσία του Αλέξη Κούγια στον τελικό θα αναβαθμίσει μπορούμε να πούμε το θεσμό. Θα σπάσει τη μονοτονία. Θα δώσει έναν τόνο ανανέωσης. Βαρεθήκαμε ένα χρόνο τώρα, να βλέπουμε να τσακώνονται η Ρωσική Αρκούδα με την Τίγρη. Μια μονομαχία, Αλέξη-Ιβάν θα συναρπάσει τα πλήθη.

ΚΙ ΕΚΕΙ που στον Παναθηναϊκό, ψάχνουνε για ψιλά να χαλάσουνε δεκάρικο, τα εκατομμύρια πέφτουνε σαν το χαλάζι. Ξαφνικά ενεφανίσθει νέος μουστερής, από Ταϊλάνδη μεριά. Και τον Αλαφούζο κρεμασμένο στα μανταλάκια. Αντί να πει κι ευχαριστώ δηλαδή για τα 27 που του δίνουνε και να ξεκουμπιστεί να φύγει, ζητάει και τα ρέστα από πάνω. Κι άλλα 13 επιπλέον. Κοστολογεί δηλαδή, τα χρέη του Παναθηναϊκού 40 εκατομμύρια. Έτσι πάει. Χρέη θα αγοράσει όποιος πάρει το μαγαζί. Κι ο Αλαφούζος να εμφανίζεται τόσο άπληστος; Να του δίνουνε 27 στο χέρι, να αναλαμβάνουνε τα χρέη κι αυτός να ζητάει κι άλλα 13; Και ποια είναι η εναλλακτική που έχει; Θα του δώσουνε περισσότερα, οι άλλοι, όταν γίνει το ντίλ στο ΟΑΚΑ στις 36 Αυγούστου;

ΟΙ ευθύνες του Αλαφούζου για το κατάντημα του Παναθηναϊκού, είναι δεδομένες και τεράστιες. Τον έχει ξεφτιλίσει τον Παναθηναϊκό. Πουτ@ν@ τον έχει κάνει. Η κυβέρνηση όμως από που κι ως που μπλέκεται; Είναι δουλειά του Τσίπρα, του Παπά και του Βασιλειάδη αν θα σωθεί ο Παναθηναϊκός, αν θα πουληθεί και ποιος θα τον αγοράσει; Είναι δουλειά της κυβέρνησης να μοιράζει το ρεπορτάζ για τη πρόταση του Ταϊλανδού. Δεν θέλουνε λέει να σκάσει ο Παναθηναϊκός στα χέρια τους. Γι αυτό και διαρρεύσανε το θέμα. Δηλαδή δεν τους καίγεται καρφί, που έχουνε σκάσει κάποια εκατομμύρια συνταξιούχοι κι ένα εκατομμύριο άνεργοι κι ασχολούνται με τον Παναθηναϊκό. Με πρώτο και καλύτερο τον Βασιλειάδη. Μιλάμε για τεράστια εφεύρεση. Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις θα τον βρεις από κάτω.

ΑΠΟ κει και πέρα, όποιος θέλει να φτάσει στον Πιεμπονγκσάντ, δεν έχει παρά να απευθυνθεί στον Πέτρο Στάθη. Δίπλα είναι το Μοντενέγκρο. Κολλητός του. Στάθης, Μελισσανίδης, Ρέστης και Κιντής, είχανε κάνει ταξίδι στη Ταϊλάνδη. Για να βρουν τον Πιεμπονγκσάντ, που εμφανιζόταν σαν κολλητός του τότε πρωθυπουργού Τακσίν Σιναβάτρα. Και μην αναρτηθεί, κανένας αφελής, πως είχε βρει άκρη, ο Στάθης με τον Πιεμπονγκσάντ; Η δουλειά του είναι αυτή. Να βρίσκει άκρες. Και σ αυτό το ιδιαίτερα επικερδές επάγγελμα, είναι από τους καλύτερους.

Στη μουσική επιλογή Justin Jonson-Malagueña.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ