Η λίστα του Μίτσελ, οι εκκρεμότητες και οι «καραμπόλες»

Η λίστα του Μίτσελ, οι εκκρεμότητες και οι «καραμπόλες»

Η μεταγραφική περίοδος του Ιανουάριου ανοίγει και επίσημα και στον Ολυμπιακό αρχίζουν οι αποχωρήσεις και οι αφίξεις. Με εκπλήξεις και στις δύο… κατευθύνσεις

Πριν καν πάμε στη διακοπή για το Μουντιάλ ο Μίτσελ είχε δείξει τις προθέσεις του γύρω από το ρόστερ που έχει στα χέρια του στον Ολυμπιακό. Από τα τέλη του Οκτωβρίου ουσιαστικά μέσα από τους αγώνες και τις επιλογές του είχε δείξει ποιους υπολογίζει και ποιους όχι.

Μέσα από την προετοιμασία στην Ισπανία κατά την διακοπή του πρωταθλήματος ο Μίτσελ απλά το επιβεβαίωσε. Μόλις ένας ερυθρόλευκος μπόρεσε μέσα από αυτή την διαδικασία να αλλάξει τα δεδομένα, και αυτός δεν είναι άλλος από τον Κώστα Φορτούνη που έτσι και αλλιώς μετά τα όσα έγιναν το περασμένο καλοκαίρι ήταν δύσκολο να μπει με το… καλημέρα ξανά στην πρώτη γραμμή.

Χρειαζόταν ένα καλό διάστημα προετοιμασίας με τα αποτελέσματα για τον ίδιο να φαίνονται άμεσα στο χορτάρι. Ο Φορτούνης όμως είναι μια κατηγορία μόνος του, για ευνόητους λόγους, δεν μπορεί να μπει στη «ζυγαριά» με τους υπόλοιπους.

Στα δύο ματς που ακολούθησαν της διακοπής, με Ατρόμητο για το κύπελλο και ΠΑΣ για το πρωτάθλημα ο Μίτσελ έδειξε πως μαζί με τον Φορτούνη και τον Κασάμι που μπήκε στην εξίσωση έχει «κλείσει» τις θέσεις στο ρόστερ, πάντα βάση του υπάρχοντος υλικού. Ο Ροντινέι έρχεται από την επόμενη εβδομάδα για να μπει στους αγώνες και ο Μίτσελ καλείται να πάρει τις τελικές του αποφάσεις για το «πάρε-δώσε» που πλέον με τον Ιανουάριο να έρχεται μπαίνει σε επίσημη φάση.

Οι αποχωρήσεις θα αρχίσουν καθώς ποδοσφαιριστές όπως ο Ντε Λα Φουέντε θα επιστρέψουν στις ομάδες που ανήκουν ενώ και οι «κομμένοι» εδώ και καιρό όπως ο Άβιλα, ο Αμπουμπακάρ Καμαρά και ο Λάιντνερ θα συνεχίσουν αλλού, με τον τελευταίο το πιθανότερο ως δανεικός και βλέπουμε.

Στην ίδια κατηγορία και οι Σισέ, Κούντε, Ούι-Τζο Χουάνγκ που ήταν στο Μουντιάλ και με την επιστροφή τους δεν έχουν επιλεγεί από τον Μίτσελ αλλά και ο Μπόουλερ που ναι μεν πήγε στην προετοιμασία αλλά θα είναι έκπληξη αν και μετά τον Ιανουάριο παραμείνει στο ρόστερ. Ο Σισέ που αγωνίστηκε για τελευταία φορά στο ματς με την Ναντ στο Καραισκάκη και για το πρωτάθλημα τον Οκτώβριο δείχνει ξεκάθαρο πως δεν βρίσκεται στα πλάνα του Μίτσελ.

Οι επιλογές του Ισπανού τεχνικού με τον Αστέρα Τρίπολης θα το δείξουν και με σιγουριά. Μέσα από τις επιλογές του ο Μίτσελ θα δείξει ξεκάθαρα τον δρόμο σε αρκετούς ερυθρόλευκους όπως και οι Κούντε, Ούι-Τζο. Θα υπάρξει κάποια θεαματική ανατροπή; Δύσκολα, όμως η αποστολή της Τρίτης από τον Μίτσελ θα δώσει οριστικές απαντήσεις. Ο Ισπανός τεχνικός που εκτός των αποχωρήσεων περιμένει και τις αφίξεις σε θέσεις κλειδιά για την ομάδα έχοντας μάλιστα στο μυαλό του πως μπορεί να προκύψουν «καραμπόλες» που θα φέρουν νέα δεδομένα.

Ο Ολυμπιακός θέλει ένα αριστερό μπακ, έναν στόπερ, έναν εξτρέμ και δεν αποκλείεται να προκύψει και επιθετικός στην εξίσωση. Με τον Ιανουάριο να έρχεται και την προεργασία να έχει γίνει εδώ και καιρό γίνεται εύκολα αντιληπτό πως η επιθυμία του Μίτσελ είναι να τους έχει όσο πιο γρήγορα γίνεται όπως συνέβη με τον Ροντινέι.

Μέσα σε όλα οι ερυθρόλευκοι έχουν να διαχειριστούν και τις ενδεχόμενες προτάσεις που μπορεί να προκύψουν όπως το έντονο ενδιαφέρον από την Ιταλία για τον Ρέαμπτσιουκ που παραμένει η βασική επιλογή του Μίτσελ για το αριστερό άκρο όπως έδειξε στα Γιάννενα με τον Μαρσέλο να μένει στον πάγκο και να παίζει στα τελευταία 10 λεπτά.

Ο Ολυμπιακός που όπως διαβάσατε από to10.gr έχει ήδη δύο επιλογές για την αριστερή πλευρά (Λάτο και Τόφολο) και κοιτάζει να τρέξει τις εξελίξεις την ώρα που «καίει» και το θέμα των στόπερ. Ο Μίτσελ διαθέτει τους Σωκράτη, Ντόη, Ρέτσο και Μπα με τον τελευταίο να ταλαιπωρείται συχνά-πυκνά από τραυματισμούς την ώρα που ο Σισέ όπως προαναφέραμε βρίσκεται στην έξοδο. Ο Ισπανός θεωρεί άμεση ανάγκη την απόκτηση ενός έμπειρου στόπερ τον οποίο σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται πως έχει ξεχωρίσει με τις εξελίξεις να έρχονται γρήγορα.

Όπως και στο θέμα του εξτρέμ, με τον Μαντσίνι να είναι εδώ και καιρό η επιλογή αλλά τους ερυθρόλευκους να μην περιμένουν για… πάντα. Μέσα στο επόμενο 48ωρο αναμένονται τελικές εξελίξεις στο σήριαλ την ώρα που οι Πειραιώτες ήδη κοιτάζουν και αλλού για να είναι πανέτοιμοι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ