Δοκιμασία στο Βόλο χωρίς τους βασικούς εξτρέμ…

Δοκιμασία στο Βόλο χωρίς τους βασικούς εξτρέμ…

Το πρωτάθλημα δεν το παίρνει αυτός που αθροίζει εντυπωσιακές εμφανίσεις αλλά αυτός που (ξέρει να) αθροίζει βαθμούς.

Τρία γκολ και νίκη επί της Λαμίας στη Νέα Φιλαδέλφεια. Δεν έχεις δει το παιχνίδι, ξέρεις μόνο το αποτέλεσμα και λες ότι η ΑΕΚ συνεχίζει από εκεί που το άφησε πριν την διακοπή του πρωταθλήματος. Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα, αν έχεις δει το παιχνίδι.

Η Ένωση αγχώθηκε απέναντι σε μια ομάδα που δεν μπορεί να θεωρηθεί και ο πιο δυνατός αντίπαλος και μάλιστα μακριά από την έδρα της. Ωστόσο η μέτρια και κάτω του συνηθισμένου απόδοση της ομάδας του Ματίας Αλμέιδα έχει σαφή εξήγηση. Μας την δίνουν οι πολλές απουσίες της και ειδικά εκείνες στα άκρα της επίθεσης.

Η Ενωση δεν είχε διαθεσίμους τους Ελίασον και Γκατσίνοβιτς που είναι οι βασικοί της εξτρέμ. Εντάξει, ο Γκατσίνοβιτς δεν είναι τέτοιος αλλά μικρή σημασία έχει από την στιγμή ο προπονητής του σαν τέτοιος (αριστερό εξτρέμ) τον χρησιμοποιεί κι αυτό του κάνει τη δουλειά και με το παραπάνω. Απών και ο Αμραμπατ που δίνει τις λύσεις πίσω από τους δυο πρώτους. Η ΑΕΚ είναι ομάδα του προπονητή. Βασίζεται σε οργανωμένο και σχεδιασμένο παιχνίδι. Η ομοιογένεια είναι ένα από τα βασικά γνωρίσματα του παιχνιδιού της.

Όταν λείπουν οι βασικοί ακραίοι είναι λογικό ως ένα σημείο να εμφανίζονται αγωνιστικές αρρυθμίες στις οποίες συνέτεινε ασφαλώς και η απουσία του Ορμπελίν Πινέδα από τον άξονα. Ωστόσο ένας κλασικός φορ περιοχής όπως ο Φαν Βέερτ έδωσε τη λύση δείχνοντας πόσο σοφά έπραξαν με την επιλογή τους όσοι αποφάσισαν να τον φέρουν από τον Βόλο στην Αθήνα.

Η Ενωση πάει στο Πανθεσσαλικό να παίξει με τον Βόλο χωρίς να έχει διαθέσιμους και για αυτό το παιχνίδι τους Ελίασον και Γκατσίνοβιτς. Πάει βέβαια με τον αέρα της μείωσης της διαφοράς από τον προπορευόμενο Παναθηναϊκό στους έξι βαθμούς. Μεγάλη υπόθεση και μεγάλος ενθουσιασμός. Το πρωτάθλημα άλλωστε δεν το παίρνει αυτός που αθροίζει εντυπωσιακές εμφανίσεις αλλά αυτός που αθροίζει βαθμούς. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην κορυφή ακριβώς επειδή πέτυχε το δεύτερο. Μέχρι τώρα είναι η ΑΕΚ που έχει πετύχει το πρώτο. Ο Βόλος της είχε κάνει κηδεία στον πρώτο γύρο στην Ριζούπολη.

Είναι σαφές ότι δεν έχει παραιτηθεί από την φιλοδοξία να την… ξανακηδέψει. Του λείπει βέβαια ο Φερνάντες που φόρεσε κι αυτός τα κιτρινόμαυρα αλλά δεν του λείπει γενικά η ποιότητα ώστε να συνεχίσει την προσπάθεια να μείνει εκτός εξάδας και να διεκδικήσει έξοδο στην Ευρώπη.

Αν και θα έχει κόσμο στο πλευρό της η Ενωση, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που δεν έχουν… λαό, η δοκιμασία εκτός έδρας χωρίς τους βασικούς εξτρέμ κρύβει παγίδες. Εδώ θα φανεί αν η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έχει το μέταλλο να μείνει στο κατόπι του Παναθηναϊκού ώστε να λύσει μέρος των λογαριασμών μαζί του στο μεταξύ τους ντέρμπι στην «Αγια Σοφιά»…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ