Όταν ο Ολυμπιακός «νικήσει» τον Ολυμπιακό και την… ΑΕΚ

Όταν ο Ολυμπιακός «νικήσει» τον Ολυμπιακό και την… ΑΕΚ

Δύο μεγάλους αντιπάλους έχει ο πρωταθλητής Ολυμπιακός στο δρόμο για την ανατροπή

Αν στα Γιάννενα δεν είχε αποδειχθεί για άλλη μια φορά… Dr. Jekyll & Mr Hyde τα δεδομένα για τον Ολυμπιακό στο κλείσιμο του 2022 θα ήταν πολύ καλύτερα.

Όχι γιατί θα βρισκόταν στο -8 αντί για το -10 που βρίσκεται τώρα αλλά γιατί θα είχε δημιουργήσει μια μεγαλύτερη δυναμική και συνάμα… τρέμουλο στους αντιπάλους του. Θα είχε πιστοποιήσει πως έχει αλλάξει ρότα, κάτι που συνέβη από το διάστημα που πλησιάζαμε στην διακοπή με την παρουσία του στο ντέρμπι της Λεωφόρου να δείχνει τις διαφορές αλλά να μην μεταφράζεται και βαθμολογικά ελέω διαιτησία με την «κλοπή» στο 100 φεύγα…

Με τα «αν» βεβαίως δουλειά δεν γίνεται. Η ουσία για τον Ολυμπιακό παραμένει η ίδια.

Ο Ολυμπιακός με τα δεδομένα που έχουμε έως τώρα, την εικόνα των ομάδων στο χορτάρι (αφήνοντας έξω, όσο είναι δυνατόν να γίνει, την διαιτησία που «παίζει» γερά και το είδαμε και χθες) έχει δύο μεγάλους αντιπάλους. Τον… Ολυμπιακό και την ΑΕΚ.

Ναι από τον ΠΑΟ είναι στο -10 αλλά, χωρίς ίχνος υποτίμησης του όπως και του ΠΑΟΚ που αποτελούν δυνατούς αντιπάλους, η εικόνα του πρωταθλήματος «λέει» άλλα.

Ο Παναθηναϊκός στηρίχθηκε κατά πολύ στο άστρο (ειδικά του Ιωαννίδη) και την εύνοια που είχε σε παιχνίδια κλειδιά και μπορεί να παραμένει η μοναδική αήττητη ομάδα όμως δεν τρομάζει, δεν δίνει την αίσθηση της ομάδας που θα συνεχίσει «τρένο». Και αυτό άλλωστε μεταφράζεται και στο χορτάρι στα δύο ματς μετά την διακοπή με Ιωνικό και ΟΦΗ παρότι με τους Κρητικούς για άλλη μια φορά στη Λεωφόρο είδε τους διαιτητές να του… ανοίγουν τον δρόμο.

Ο ΠΑΟΚ από την άλλη σταμάτησε στο Περιστέρι σε ένα σερί που με τα δεδομένα του δεν εξηγείται εύκολα.

Η ΑΕΚ από την άλλη είναι αυτή την στιγμή η καλύτερη ομάδα και το δείχνει σε κάθε ματς τρέχοντας ένα πολύ καλό σερί. Μπορεί το ματς στον Βόλο να μην είναι και κάποιο ιδιαίτερα σημαντικό κριτήριο όμως η λειτουργία της αλλά και οι λύσεις που έχει ο Αλμέιδα παρά τις απουσίες σε συνδυασμό με την δυναμική που βγάζει στο γήπεδό της για ευνόητους λόγους την καθιστούν το πιο δύσκολο αντίπαλο για τον Ολυμπιακό μετά τον… Ολυμπιακό.

Όπως και μετά την γκέλα με τα Γιάννενα, έτσι και τώρα μετά την πεντάρα με τον Αστέρα θα πω πως η ολική επαναφορά για τον Ολυμπιακό μοιάζει πάρα πολύ δύσκολη. Για πολλούς λόγους που δυστυχώς δεν «βρίσκονται» μόνο στο χορτάρι…

Από την άλλη όμως ο Ολυμπιακός δεν πετάει ποτέ λευκές πετσέτες και είναι υποχρεωμένος να βελτιωθεί και να κάνει τον κόσμο του να φεύγει γεμάτος από το γήπεδο όπως το έκανε χθες. Δεν ήταν (μόνο) η νίκη ήταν (κυρίως) η εμφάνιση. Η διάθεση για μπάλα μέχρι το 90+, για ένα γκολ παραπάνω, για ένταση και πίεση μέχρι το φινάλε. Αν το είχε κάνει αυτό και στα Γιάννενα…

Υ.Γ. Το γκολ του Χάμες συγκαταλέγεται σε αυτά που βλέπαμε τα παλιά τα χρόνια από τον «μάγο» Ζιοβάνι και τον Ριβάλντο

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ