Την Κυριακή να μειώσει και άλλο…

Την Κυριακή να μειώσει και άλλο…

Ο Ολυμπιακός έκανε αυτό που έπρεπε στη Νίκαια και τώρα οφείλει να κάνει το 3Χ3 σε μια αγωνιστική που δεδομένα ΑΕΚ ή ΠΑΟ (ή και οι δύο) θα έχουν απώλειες βαθμών.

Έκανε την δουλειά του όπως ακριβώς έπρεπε. Γρήγορα, άνετα και ωραία. Χωρίς τάσεις… αυτοκτονίας όπως στα Γιάννενα με ένα «σβηστό» 2-0 και μια δεύτερη σερί νίκη κρατώντας το μηδέν πίσω. Η πρώτη αγωνιστική του 2023 είχε ένα ακόμη «δωράκι» όπως η τελευταία του 2022. Τότε είχε χάσει δύο βαθμούς ο ΠΑΟ και η διαφορά πήγε από αυτόν στους 10, τώρα έχασε τρεις η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός την πλησίασε στο «τρίποντο». Σιγά-σιγά, βήμα-βήμα ο Ολυμπιακός οφείλει και την ερχόμενη Κυριακή να έχει κέρδη.

Και θα έχει δεδομένα αν το μεσημέρι στον… ερυθρόλευκο Βόλο κάμψει την αντίσταση της τοπικής ομάδας και πετύχει (επιτέλους) τρίτη σερί νίκη στο πρωτάθλημα για φέτος γνωρίζοντας πως το βραδάκι στην OPAP Arena και το ΑΕΚ-ΠΑΟ κάποιος ή και οι δύο θα χάσουν βαθμούς.

Διαβάστε επίσης: Μια Κυριακή που έχει να… πει πολλά

Για τον Ολυμπιακό άλλωστε τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Ειδικά μέσα στον Ιανουάριο οφείλει να στείλει το μήνυμα του μαζεύοντας όσο περισσότερο την διαφορά από την κορυφή και συνεχίζοντας να παίζει καλό ποδόσφαιρο όπως έχει κάνει στα 2,5 από τα 3 ημίχρονα των τελευταίων τριών αγωνιστικών. Όπως και σήμερα είχε την σοβαρότητα και την ηρεμία να βρει τον δρόμο προς την εστία του Ιωνικού που το μόνο που μπορούσε να κάνει ήταν να αμυνθεί μαζικά.

Σε μια βραδιά που ήξερε πως μπορεί να ανοίξει το «δωράκι» της ΑΕΚ και που είχε για άλλη μια φορά τον Κώστα Φορτούνη σε εξαιρετική κατάσταση πετυχαίνοντας και ένα γκολ της κλάσης του.

Με τον Ολυμπιακό να μην χρειάζεται καν να σπαταλήσει περισσότερη ενέργεια κάνοντας σωστή διαχείριση στο δεύτερο ημίχρονο όπου θα μπορούσε να είχε πετύχει και άλλα γκολ. Με την επίθεση της ομάδας να δείχνει πως βρίσκεται στα καλύτερα της και τον Μίτσελ να βλέπει με ικανοποίηση τον Ροντινέι στο ντεμπούτο του (την Κυριακή θα ανέβει σίγουρα ο βαθμός δυσκολίας για τον Βραζιλιάνο) όπου έδειξε στοιχεία κανονικού δεξιού μπακ.

Την Κυριακή τώρα τα σπουδαία για τους πρωταθλητές μέχρι τον επόμενο «τελικό»…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ