Αυτό που έχουν καταφέρει είναι πολύ πιο σημαντικό από έναν τίτλο (vids+pic)

Αυτό που έχουν καταφέρει είναι πολύ πιο σημαντικό από έναν τίτλο (vids+pic)

Είτε νικήσουν την Ιταλία, είτε αποκλειστούν, αυτό που έχουν καταφέρει ο Στέφανος Τσιτσιπάς με τη Μαρία Σάκκαρη και την υπόλοιπη ελληνική ομάδα είναι ανεκτίμητο.

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται η Ελλάδα, μετά την ήττα της Μαρίας Σάκκαρη από την Μαρτίνα Τρεβιζάν (2-1) και την αντίστοιχη του Στέφανου Σακελλαρίδη από τον Λορέντσο Μουσέτι (2-0), με την Ιταλία να είναι πλέον μια νίκη μακριά από την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του United Cup. Η γαλανόλευκη, μετά τα αποτελέσματα της Παρασκευής, θα προσπαθήσει το Σάββατο (7/1) να ανατρέψει την κατάσταση, αρχής γενομένης από το ματς του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Ματέο Μπερετίνι και να πάρει αυτή το εισιτήριο για τον τελικό της νεοσύστατης διοργάνωσης.

Μια πολύ δύσκολη αποστολή για την Ελλάδα, που έφτασε μέχρι εδώ αήττητη (σ.σ νίκησε τα tie με Βουλγαρία, Βέλγιο και Κροατία), αλλά πλέον μετά τα παιχνίδια της Παρασκευής (6/1), βρίσκεται πολύ κοντά στον αποκλεισμό και στην ολοκλήρωση της προσπάθειάς της στη φετινή διοργάνωση. Είτε έρθει το απευχθαίο και ο αποκλεισμός, είτε έρθει η μεγάλη ανατροπή, αυτό που έχει καταφέρει η γαλανόλευκη στην Αυστραλία φέτος είναι πολύ πιο σημαντικό από την κατάκτηση ενός τροπαίου. Ανώτερο από όλους τους τίτλους και όλες τις διακρίσεις του κόσμου. Αυτό που έχουν καταφέρει ο Στέφανος Τσιτσιπάς με τη Μαρία Σάκκαρη και την υπόλοιπη ελληνική ομάδα είναι ανεκτίμητης αξίας.

Διαβάστε επίσης: Οι Λέικερς στέλνουν τον Ντόρσεϊ στον… Ολυμπιακό (pic)

Εβαλαν το τένις για μια ακόμα φορά στα σπίτια όλων των Ελλήνων. Εκαναν το τένις πρώτο θέμα στα μεγαλύτερα σάιτ της χώρας και του έδωσαν σημαντικό χρόνο προβολής στα τηλεοπτικά κανάλια, με τις εικόνες από την Αυστραλία να προβάλλονται σε όλα τα Μέσα.

Σε όλα τα εγχώρια ενημερωτικά δίκτυα, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους Ελληνες να απολαύσουν στιγμιότυπα από τα παιχνίδια του Στέφανου και της Μαρίας, να γνωρίσουν καλύτερα την Δέσποινα Παπαμιχαήλ, να μάθουν τον Στέφανο Σακελλαρίδη, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της εθνικής, που αποτελεί το παρόν και το μέλλον του ελληνικού τένις.

Οι εικόνες από τον πάγκο της γαλανόλευκης, με την πατρική φιγούρα του Απόστολου να κυριαρχεί και να προσφέρει πολύτιμες συμβουλές, υψηλού επιπέδου, στον Στέφανο και στους υπόλοιπους αθλητές της Εθνικής, που είχαν την ευκαιρία να προπονηθούν και να συζητήσουν μαζί του για πολλά θέματα, που θα τους βοηθήσουν να βελτιωθούν και να εξελίξουν το παιχνίδι τους.

Ο Απόστολος Τσιτσιπάς είναι «χρυσάφι» για το ελληνικό τένις, με τον Στέφανο Σακελλαρίδη και την Σαπφώ Σακελλαρίδη να προπονούνται για πρώτη φορά στην καριέρα τους, όπως οι κορυφαίοι τενίστες στον κόσμο. Ακόμα και οι πιο μεγάλοι σε ηλικία και πιο έμπειροι, όπως οι Μιχάλης Περβολαράκης, Δέσποινα Παπαμιχαήλ και Βαλεντίνη Γραμματικόπουλου είχαν την ευκαιρία να βρίσκονται δίπλα του και να μαθαίνουν από τις παρατηρήσεις του, αφού πρόκειται για έναν από τους καλύτερους προπονητές τένις σε παγκόσμιο επίπεδο.

Συμβουλές από έναν σπουδαίο άνθρωπο, τόσο ως προπονητή όσο και ως πατέρα, με τους συμπατριώτες μας να ζουν μοναδικές στιγμές δίπλα του, που δεν θα ξεχάσουν ποτέ και το πιο σημαντικό: Συμβουλές που θα τις αξιοποιήσουν για να ανεβάσουν επίπεδο το παιχνίδι τους, με στόχο να φτάνουν σε σημείο που θα μπορούν να κοντράρουν στα ίσια και εν τέλει να νικήσουν τενίστες και τενίστριες που βρίσκονται στο top-100 της ATP και της WTA.

Η παρουσία τους στην εθνική ομάδα είναι καλό μάθημα για όλους, ακόμα και για τη Μαρία Σάκκαρη που βρίσκεται σταθερά τα τελευταία χρόνια στο top-10, ενώ η προβολή του τένις σε πανελλαδικό επίπεδο, σε βαθμό που αγγίζει τον αντίστοιχο του ποδοσφαίρου, είναι το μεγαλύτερο κέρδος και πιο σημαντικό από κάθε τίτλο και κάθε διάκριση. Η μεγαλύτερη προβολή του αθλήματος φέρνει περισσότερα παιδιά κοντά στο τένις και σε βάθος χρόνου θα βοηθήσει το ελληνικό τένις πολύ περισσότερο από ένα τρόπαιο.

«Είμαστε πολύ περήφανοι γι’ αυτή την ομάδα», είπαν οι Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη μετά τη νίκη στο tie με την Κροατία. Το ίδιο και όλοι οι Ελληνες, με το εγχώριο τένις να ζει σπουδαίες στιγμές και το σημαντικό: να έχει λαμπρό μέλλον!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ