Ολυμπιακός: Δεν μιλάμε για τρεις νίκες μόνο…

Ολυμπιακός: Δεν μιλάμε για τρεις νίκες μόνο…

Οι καλύτερες εμφανίσεις είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να ανταπεξέλθει ο Ολυμπιακός αν όχι στο πρόγραμμα του Ιανουαρίου, σίγουρα στο πρόγραμμα του Φεβρουαρίου που περιλαμβάνει τα ντέρμπι…

Ούτε ντέρμπι είναι ούτε ματς ζωής και θανάτου. Είναι παιχνίδι αποδείξεων. Είναι παιχνίδι στο οποίο ο Ολυμπιακός καλείται να αποδείξει πρώτα από όλα στον εαυτό του ότι γύρισε αγωνιστική σελίδα.

Μοιάζει κάπως περίεργο αλλά είναι αληθινό. Φτάσαμε στη δέκατη έβδομη αγωνιστική και οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν καταφέρει ακόμα να σταυρώσουν τρεις νίκες στη σειρά. Απίστευτο για όσα μας έχουν συνηθίσει αλλά αληθινό και εξηγήσιμο με βάση την αγωνιστική εικόνα που μέχρι τώρα έχουν παρουσιάσει. Ότι έρχονται από δυο νίκες στη σειρά με σύνολο οχτώ γκολ χωρίς να δεχτούν κανένα μπορεί κάτι να λέει αλλά ίσως και όχι αν στο Πανθεσσαλικό χύσουν την καρδάρα με το γάλα.

Διαβάστε επίσης: Ο Ράσφορντ που έχει βρει ξανά τον εαυτό του και η Γιουνάιτεντ που βαδίζει σωστά (pics, vids)

Δεν γίνεται ομάδα να διεκδικεί πρωτάθλημα χωρίς να κάνει ένα ευρύ σερί από νίκες. Φυσικά δεν μιλάμε για τρεις νίκες αλλά πολύ περισσότερες. Ωστόσο δεν υπάρχει λόγος να προτρέχουμε. Οι ερυθρόλευκοι θα παίξουν εντός έδρας στο Πανθεσσαλικό έχοντας την υποστήριξη περίπου έντεκα χιλιάδων οπαδών τους. Πρόκειται για την μεγαλύτερη εκτός έδρας μετακίνηση οπαδών τα τελευταία χρόνια.

Απέναντί τους θα βρεθεί μια ομάδα που παίζει ποδόσφαιρο. Αυτό έκανε μέχρι τώρα ο Βόλος. Επαιζε με τη λογική όσα μας βάλουνε κι όσα τους βάλουμε. Τα αποτελέσματα που έχει φέρει επιβραβεύουν αυτή τη λογική αν και κάτι μου λέει ότι την Κυριακή θα διαφοροποιηθούν κάπως τα πράγματα.

Οποια τακτική κι αν επιλέξει ο Βόλος ο Ολυμπιακός δεν έχει περιθώρια για απώλεια βαθμών. Ισα-ίσα έχει την υποχρέωση να πάρει τη νίκη. Αν την πάρει παίζοντας καλό ποδόσφαιρο και στα δυο ημίχρονα ακόμα καλύτερα. Το σημειώνω διότι η μηχανή του εξακολουθεί να παρουσιάζει αρρυθμίες. Στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι η ομάδα του Μίτσελ μπορεί να έχει ρυθμό και ένταση στα παιχνίδι της για ολόκληρο το παιχνίδι. Για να γίνει αυτό βοήθησαν οι αλλαγές που σχετικά νωρίς έκανε ο Ισπανός τεχνικός. Στο αμέσως επόμενο παιχνίδι με τον Ιωνικό ο Ολυμπιακός κάθισε πάλι στο δεύτερο ημίχρονο.

Ισως, η καθίζηση να οφείλεται στο ότι ο Μίτσελ καθυστέρησε να κάνει τις αλλαγές αλλά μάλλον δεν φταίει μόνο αυτό. Κόντρα στον φιλόδοξο Βόλο πρωτεύει η νίκη. Αν συνδυαστεί με ικανοποιητική εμφάνιση ακόμα καλύτερα. Να είμαστε σαφείς, όμως. Οι καλύτερες εμφανίσεις είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να ανταπεξέλθει ο Ολυμπιακός αν όχι στο πρόγραμμα του Ιανουαρίου, σίγουρα στο πρόγραμμα του Φεβρουαρίου που περιλαμβάνει τα ντέρμπι….

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ