Μια εκστρατεία και μια ευκαιρία για τον Ολυμπιακό στον Βόλο – Αρκεί…

Μια εκστρατεία και μια ευκαιρία για τον Ολυμπιακό στον Βόλο – Αρκεί…

Η πιο κρίσιμη Κυριακή ως την επόμενη για τον Ολυμπιακό που μπορεί από σήμερα να…

Μοιάζει παράξενο. Αποτελεί όμως ένα από εκείνα τα γεγονότα που εξηγούν με έναν τρόπο πως ο φετινός Ολυμπιακός έχει βρεθεί καιρό τώρα μακριά από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Φτάσαμε αισίως στην 17η αγωνιστική και οι Ερυθρόλευκοι δεν έχουν καταφέρει να βάλουν τρεις νίκες στη σειρά.

Αν θα το κάνουν το απόγευμα (16.00) με αντίπαλο τον Βόλο; Θα έχουν δικαίωμα να το διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι οι χιλιάδες φίλοι τους –δεκαπέντε σύμφωνα με τα χθεσινοβραδινά δεδομένα- που έχουν σκοπό να μετατρέψουν το Πανθεσσαλικό σε μικρό… Καραϊσκάκη. Το σίγουρο είναι πως για την ομάδα του Μίτσελ δεν υπάρχουν πλέον πολλές ευκαιρίες προκειμένου ένα μικρό «σερί» να έχει και αντίκρισμα.

Ο Ολυμπιακός είναι βελτιωμένος. Και αυτό δεν συμβαίνει τυχαία. Έχει πλέον ένα συγκεκριμένο «βασικό» σχήμα, ξεκάθαρο rotation, προσπαθεί να υπηρετήσει ένα συγκεκριμένο στυλ ποδοσφαίρου που περνά μέσα από τα μεγάλα κατοχής μπάλας. Παραμένει όμως επιρρεπής όπως υπενθυμίζει το προηγούμενο ταξίδι του στην επαρχία: Εκείνη η 2-2 ισοπαλία με τον ΠΑΣ που έτσι όπως προέκυψε ήταν σαν ήττα.

Ξανά στο «κόλπο»

Το απόγευμα στον Βόλο ξέρει ότι μια ενδεχόμενη νίκη τον βάζει και εκείνον στην περιέργεια για το τι θα συμβεί αργότερα στην «ΟΠΑΠ arena» ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό. Υπό προϋποθέσεις μπορεί το βράδυ να τον βρει ακόμη και στο -7 από την κορυφή σε μια συνθήκη που επί της ουσίας θα τον ξαναβάλει στο «κόλπο» (όπως φυσικά και τον ΠΑΟΚ που φρόντισε για αυτό από χθες το βράδυ) ή σε τριπλή ισοβαθμία στη δεύτερη θέση που για όσους τυχόν το ξέχασαν προσφέρει ένα εισιτήρια στα προκριματικά του Champions League.

Δεν μπορεί κανείς να βάλει το χέρι του στη φωτιά για το αποτέλεσμα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Άπαντες όμως κατανοούν πως εάν και εφόσον ο Ολυμπιακός δεν θα πρέπει να έχει σπαταλήσει μια ακόμη ευκαιρία…

Στο σχήμα με Φορτούνη, Χάμες και Μπιέλ πίσω από τον φορ ο πρωταθλητής έχει βρει δεδομένα έναν ευκολότερο τρόπο να σκοράρει: Επιβεβαιώνεται από τα εννέα γκολ στα τελευταία τρία ματς και το κοντράστ με τα δεκατρία του πρώτου γύρου (μόλις στα 18 η παραγωγή του). Επιβεβαιώνεται επίσης από τα έξι γκολ σε πρώτο ημίχρονο σε αυτά τα τρία παιχνίδια. Ο δρόμος είναι συγκεκριμένος. Και ο τρόπος επίσης. Πολλώ δε μάλλον σε ένα ματς που ξεκινά με «πλεονέκτημα» έδρας έστω 330 χιλιόμετρα μακριά από τον Πειραιά…

Ο Ισπανός τεχνικός δεν σκοπεύει να «πειράξει» κάτι στην εντεκάδα του. Η δοκιμή δείχνει τους ίδιους που πέρασαν άνετα προ ημερών από τη Νεάπολη, στο 2-0 επί του Ιωνικού.

Από την άλλη ο Βόλος έχει μείνει ακόμη στην προ Μουντιάλ φόρα του. Και αυτή είναι που τον συντηρεί βαθμολογικά. Η τελευταία του νίκη -και τα τελευταία του γκολ στο πρωτάθλημα παραμένουν συλλεκτικά από 10 Νοέμβρη και το 2-1 επί του ΠΑΣ Γιάννινα. Αυτό όμως μάλλον τον κάνει πιο επικίνδυνο: Όσοι έχουν κατά νου περιπάτους στην όμορφη πόλη της Μαγνησίας σαν εκείνους του Παναθηναϊκού (1-5) και της ΑΕΚ (0-4) είναι υπέρμετρα αισιόδοξοι.  Μάχη περιμένει τον Ολυμπιακό και το βασικό ζητούμενο είναι να το έχει καταλάβει και ο ίδιος.. .

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ