Βάζοντας φωτιά – σε μια στιγμή – στο πρωτάθλημα

Βάζοντας φωτιά – σε μια στιγμή – στο πρωτάθλημα

Τα χαρακτηριστικά δεν άλλαξαν. Ο πίνακας της Super League όμως υπόσχεται άλλο πρωτάθλημα μετά τη νίκη της ΑΕΚ

Διαφορετική Super League ιστορία, υπόσχεται πλέον ο βαθμολογικός πίνακας του πρωταθλήματος. Μια κούρσα στην οποία πλέον συμμετέχουν όλοι: Ο Παναθηναϊκός που παρά την ήττα του στη Νέα Φιλαδέλφεια συνεχίζει να κρατά την κορυφή.

Την ΑΕΚ που «έσβησε» τα γκέλα στα Γιάννενα μειώνοντας ξανά στους τέσσερις. Αλλά και τους Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ που πλέον βρίσκονται στο μείον επτά (από το -12 που βρίσκονταν με τη λήξη του πρώτου γύρου), έπειτα από τα σερί που τρέχουν σε μια περίοδο που το ζευγάρι που προηγείται κάνει λάθη.

Διαβάστε επίσης: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 1-0: Πινέδα και… τέζα το αήττητο του Παναθηναϊκού

Έγινε η 17η, απομένουν άλλες 19 αγωνιστικές συμπεριλαμβανομένων των play-offs άρα λοιπόν εκ του ασφαλούς μπορεί να υποθέσει ο καθένας ότι πέραν τούδε μπορεί να δούμε «κάτι» με μεγαλύτερο ενδιαφέρον και ανταγωνισμό.

Ουσιαστικά όλα αυτά μετά το ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 1-0. Από μια παρτίδα που κρίθηκε στη λεπτομέρεια. Σε μερικά δευτερόλεπτα που δεν μπορούσε να τα φανταστεί ούτε σεναριογράφος: Ο Μπρινιόλι που έπεσε στο χορτάρι από μια κροτίδα που «έσκασε» κάποια μέτρα μακριά του. Το «ελεύθερο» για να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Η καταπληκτική συνεργασία της ΑΕΚ σε αυτό το ιδιόμορφο «στημένο» με τον Χατζησαφί να βρίσκει τον Αραούχο και αυτός με το κεφάλι να βάζει τον Πινέδα στη περιοχή. Και βέβαια την εκτέλεση του Μεξικανού που δεν θα κατέληγε ποτέ στα δίχτυα αν ο Μπρινιόλι –πιθανότατα ακόμη επηρεασμένος- δεν έκανε ένα «φτηνό» λάθος στο πεδίο της «κλειστής» γωνία του.

Φυσικά το ποδόσφαιρο παραμένει το παιχνίδι του λάθους και ένα από αυτά σε ένα τόσο «κλειστό» ματς μπορεί να κάνει και τη διαφορά. Έτυχε να προκύψει από τον Ιταλό πορτιέρο που φέτος κάνει τη σεζόν της καριέρας του. Τον ίδιο που λίγο αργότερα «ψάρεψε» τον Λιβάι στην εκτέλεση του πέναλτι.

Ήταν μια βραδιά που ο Παναθηναϊκός έδειξε πολύ καλύτερη προσαρμογή στις ανάγκες του ματς. Που μπήκε στο παιχνίδι με μεγαλύτερη συγκέντρωση και αποφασιστικότητα να ακολουθήσει ένα «συντηρητικό» πλάνο υπομονής. Αντίθετα η ΑΕΚ έδειξε πιο φοβισμένη από ότι θα περιμένει κανείς με βάση τις συνθήκες: Το καλό ποδοσφαίρο που παίζει εδώ και καιρό, αλλά και το προνόμιο της ισχυρής έδρας της.

Ο Ματίας Αλμέιδα προφανώς επηρεασμένος από τις τραγικές επιδόσεις της άμυνας του στα Γιάννενα με Σιντιμπέ και Βίντα, θέλησε αφενός να ταιριάξει δύο αμυντικούς χαφ στα ίδια τετραγωνικά (Σιμάνσκι-Γιόνσον) αφετέρου να ζητήσει από τους ποδοσφαιριστές του λιγότερα ρίσκα. Λιγότερη πίεση «ψηλά», λιγότερα «ανεβάσματα» από τα άκρα. Δεν είναι τυχαίο ότι η ομάδα του που φέτος εκτελεί τις περισσότερες τελικές ανά ματς έκανε το πρώτο σου στο 33΄(Αραούχο).

Στο ίδιο διάστημα ο Μπερνάρ έτρεξε πολλά χιλιόμετρα «ανασταλτικά», ο Κουρμπέλης έδινε μια συνοχή και ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο δίχως να έχει απαραίτητα και την κατοχή της μπάλας. Ο Βραζιλιάνος μάλιστα είχε και την σπουδαία ευκαιρία στο 55΄ όπου πιστώνεται ως αντίστοιχα σπουδαία επέμβαση στον Αθανασιάδη.

Ουσιαστικά η ΑΕΚ άρχισε να παίρνει «μέτρα» στο γήπεδο και να πιέζει από το 60΄και πέρα. Το γεγονός ότι σκόραρε στην πρώτη της ευκαιρία, αλλά και ότι ο «συνήθης ύποπτος» Φώτης Ιωαννίδης στην κλασική μια μεγάλη του ευκαιρία ανά παιχνίδι σημάδεψε το δοκάρι δείχνει ότι τα… άστρα άλλαξαν στη Super League.

τέλος πάντων ότι… κουνήθηκαν από τη θέση τους μέχρι νεωτέρας. Ο Παναθηναϊκός καιρό τώρα πάει με… κεκτημένη ταχύτητα. Έχασε το αήττητο σε ένα ματς που ίσως δεν άξιζε –με βάση το ποδόσφαιρο έπρεπε να συμβεί αυτό καιρό πριν στη Λεωφόρο με τον Ολυμπιακό.

Πήρε άλλα όμως στη λεπτομέρεια που δεν άξιζε με τη σειρά του και δεν θα πρέπει να νιώθει «ριγμένος» στο ανταλλακτήριο «ποδόσφαιρο- βαθμοί». Τώρα έχει να πάει στα Γιάννενα σε μια στροφή που η ΑΕΚ υποδέχεται τον Παναιτωλικό, ο ΠΑΟΚ τον ΟΦΗ και ο Ολυμπιακός τον Άρη.

Η «καταδίωξη» μόλις ξεκίνησε…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ