Τα δύο «εγκλήματα» που κρατούν τον Ολυμπιακό στο -7 (vids)

Τα δύο «εγκλήματα» που κρατούν τον Ολυμπιακό στο -7 (vids)

Οι Ερυθρόλευκοι θα μπορούσαν να είναι στο -2 από τον Παναθηναϊκό και στο +1 από την ΑΕΚ – Τα δύο «εγκλήματα» που τους έχουν κοστίσει τέσσερις βαθμούς.

«Φωτιά» στη Super League έβαλε η ΑΕΚ μετά την εντός έδρας νίκη επί του Παναθηναϊκού με 1-0, στο ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής της Super League. H Ενωση εκμεταλλεύτηκε την έδρα της και με το γκολ του Ορμπελίν Πινέδα (68’) πήρε το τρίποντο της νίκης, με το οποίο μειώνει στους 4 πόντους τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό (42 με 38).

Μια νίκη που δίνει νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα της Super League, καθώς εκτός από την ΑΕΚ, στο κόλπο για την κατάκτηση του τίτλου βρίσκεται τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο ΠΑΟΚ, με τους Ερυθρόλευκους και τους Ασπρόμαυρους να είναι στο -3 από την Ενωση και στο -7 από το Τριφύλλι. Μια βαθμολογία, που θα μπορούσε να ήταν εντελώς διαφορετική, εάν δεν είχαν γίνει τα «εγκλήματα» στο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, αλλά και στην πρόσφατη αναμέτρηση των Πειραιωτών με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα.

Οι Ερυθρόλευκοι θα μπορούσαν να είχαν τέσσερις βαθμούς περισσότερους και να είναι στο -2 από τον Παναθηναϊκό, που θα είχε έναν λιγότερο. Οι Πειραιώτες, εάν δεν είχαν αδικηθεί από τον Δανό διαιτητή, Γιάκομπ Κέλετ, στο ντέρμπι της Λεωφόρου (1-1), ο οποίος με το «έτσι θέλω» έδωσε πέναλτι υπέρ του Τριφυλλιού στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, πιθανότατα θα είχαν πάρει τη νίκη. Θα είχαν επικρατήσει με 1-0 του Παναθηναϊκού και θα είχαν 37 αντί για 35 που έχουν σήμερα και οι Πράσινοι 41 αντί για 42 βαθμούς.

Ένα ανύπαρκτο πέναλτι αλλοίωσε το αποτέλεσμα του αγώνα και τη βαθμολογία της Super League, με τον Παναθηναϊκό να έχει έναν παραπάνω βαθμό από αυτόν που δικαιούνταν με βάση την εικόνα του στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και τους Πειραιώτες δύο λιγότερους από αυτους που έπρεπε, αφού ήταν ανώτεροι και θα έπρεπε να είχαν πάρει το τρίποντο.

Το πρώτο από τα δύο «εγκλήματα» που κρατούν τους Ερυθρόλευκους στο -7 από την κορυφή. Το άλλο είναι στα Γιάννενα, στο πρόσφατο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΣ. Ένα ματς στο οποίο οι πρωταθλητές προηγήθηκαν με τα δύο γκολ του Κώστα Φορτούνη και πήγαν στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα στο σκορ (0-2), αλλά στο δεύτερο ημίχρονο «αυτοκτόνησαν» και έδωσαν την ευκαιρία στον ΠΑΣ να επιστρέψει (2-2) και να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας. Ένα παιχνίδι το οποίο κράταγε σφιχτά στα χέρια του ο Ολυμπιακός και έκανε ό,τι χρειαζόταν στο πρώτο ημίχρονο για να το πάρει, αλλά στο δεύτερο οι παίκτες του Μίτσελ έκαναν… χαρακίρι και έχασαν δύο πολύτιμους βαθμούς στη μάχη για τον τίτλο.

Πώς θα είχε διαμορφωθεί η βαθμολογία της Super League εάν δεν είχαν γίνει τα δύο «εγκλήματα» σε Λεωφόρο και «Ζωσιμάδες»;

Παναθηναϊκός 41
Ολυμπιακός 39
ΑΕΚ 38
ΠΑΟΚ 35

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ