Ο Παναθηναϊκός μπήκε στη ζώνη της ανασφάλειας…

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στη ζώνη της ανασφάλειας…

Από εδώ και πέρα μπαίνουν στην εξίσωση της διεκδίκησης του τίτλου, η τεχνογνωσία κάθε ομάδας και το μέταλλό της….

Θεωρητικά, έπαιζαν μεταξύ τους οι δυο καλύτερες ομάδες στο πρωτάθλημα. Στην πράξη κάτι τέτοιο δεν φάνηκε στο γήπεδο. Το… θεριό φοβήθηκε τον Γιάννη κι ο Γιάννης φοβήθηκε το… θεριό. Ο Αλμέιδα έβαλε τον Αραούχο να καταδιώκει σε όλο το γήπεδο τον Ρούμπεν Πέρεθ για να κόψει την δημιουργία του Παναθηναϊκού.

Ο Γιοβάνοβιτς πιο θαρραλέος άφησε έξω τον Τσέριν και έπαιξε με τον Μπερνάρ πίσω από τους τρεις επιθετικούς. Το θάρρος του είχε ως αποτέλεσμα για περίπου είκοσι λεπτά οι πράσινοι να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων χωρίς πάντως να δημιουργήσουν καταστάσεις στο τέρμα του Αθανασιάδη.

Η ΑΕΚ ισορρόπησε αλλά το πρώτο ημίχρονο έκλεισε χωρίς κάποια αξιοσημείωτη ευκαιρία. Αυτός που είχε πετύχει μέχρι εκείνη την ώρα τον αντικειμενικό του στόχο ήταν ο Γιοβάνοβιτς. Ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που δημιούργησε την πρώτη καθαρή ευκαιρία για γκολ με το μπάσιμο του Μπερνάρ και την σωτήρια επέμβαση του γκολκίπερ της ΑΕΚ.

Αν μάλιστα οι επιθετικοί ακολουθούσαν τον Βραζιλιάνο σε απόδοση ίσως το ματς να είχε γείρει προς την πλευρά των πρωτοπόρων. Ωστόσο οι Βέρμπιτς, Σπόραρ και Παλάσιος έμειναν μακριά από τον καλό εαυτό τους κι αυτό στοίχισε στον Παναθηναϊκό. Ισως να στοίχισε και ότι ο Γιοβάνοβιτς άργησε να φέρει στο γήπεδο τον Φώτη Ιωαννίδη.

Για το γκολ με το οποίο πήρε τη νίκη η ΑΕΚ πολλά μπορούν να ειπωθούν. Θα είναι όλα λάθος όμως αν δεν ξεκινήσουμε από την αυτοκριτική διαπίστωση του Χουάνκαρ ότι αυτό και οι συμπαίκτες του αντέδρασαν ερασιτεχνικά.

Δεν επιτρέπεται η απώλεια αυτοσυγκέντρωσης από Τσέριν, Κότσιρα και Σένγκεφελντ που εμπλέκονται στη φάση παρατηρώντας τους αντιπάλους τους και τον σκόρερ Πινέδα. Οσο για τον Μπρινιόλι είναι άδικο να του φορτωθούν ευθύνες επειδή η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του. Από εκεί και πέρα ο Γιοβάνοβιτς για να γυρίσει το ματς έβαλε στο γήπεδο τον Τσοκάι και τον Βαγιαννίδη!

Η φτώχεια ενναλακτικών λύσεων στοίχισε στον Παναθηναϊκό και θα στοιχίσει εκ νέου αν δεν έρθουν δυο παίκτες υψηλής ποιότητας ικανοί να πάρουν θέση στην εντεκάδα. Στον βαθμό που δεν γίνει κάτι τέτοιο τότε οι πράσινοι δεν μπορεί να θεωρούνται φαβορί για τον τίτλο κι ας είναι τέσσερις βαθμούς μπροστά από τον δεύτερο. Η ΑΕΚ, παρά τις ελλείψεις της, είχε παίκτες να φέρει από τον πάγκο για να την βοηθήσουν. Δεν έθελξε με την απόδοσή της και ο Παναθηναϊκός με σχετική ευκολία της χάλασε το παιχνίδι κυριαρχίας που παίζει.

Οι δυο τους νιώθουν τώρα την ανάσα του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού που έρχονται με φιλοδοξίες αλλά και καλό ποδόσφαιρο κάνοντας αδύνατη κάθε πρόβλεψη για την εξέλιξη του πρωταθλήματος. Ο Παναθηναϊκός μετά την πρώτη ήττα του στο πρωτάθλημα μπαίνει στην ζώνη της ανασφάλειας και η ΑΕΚ έχει μόνιμα να κοιτάζει μπροστά αλλά και πίσω της. Από εδώ και πέρα μπαίνουν στην εξίσωση της διεκδίκησης του τίτλου, η τεχνογνωσία κάθε ομάδας και το μέταλλό της….

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ