Η Αρκούδα, η Τίγρης και η Υπουργάρα

Η Αρκούδα, η Τίγρης και η Υπουργάρα

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για το μεγάλο ματς ΠΑΟΚ-ΑΕΚ. Όχι για τον τελικό. Για το ντέρμπι στην Εφέσεων με διαιτητή τον Σκουτέρη.

ΔΥΟ παιχνίδια μείνανε και σχόλασε για εφέτος ο γάμος. ΠΑΟΚ-ΑΕΚ στην Εφέσεων, με διαιτητή τον Σκουτέρη και ΑΕΚ-ΠΑΟΚ στον τελικό του κυπέλλου, με διαιτητή τον Σιδηρόπουλο. Κοινής αποδοχής είναι ο κορυφαίος. Κανένας από τους δύο Δικεφάλους δεν έχει παράπονο. Και στους δύο έχει κάνει κατά καιρούς τα κέφια. Όσο για τους δύο βοηθούς, τα δύο πρώην συνεταιράκια για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου, μπορούν να εφαρμόσουν το 50-50. Να βάλει η ΑΕΚ τον Ποντίκη κι ο ΠΑΟΚ τον Κούλα Χασάν. Τίμια πράματα.

Η ΜΗΤΕΡΑ των μαχών ωστόσο, δεν θα γίνει στις 12 Μαΐου στο ΟΑΚΑ. Όπου ο υποδυόμενος τον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος, θα κάτσει ανάμεσα στον Ασλανίδη, που υποδύεται τον πρόεδρο στην ΑΕΚ και τον αντ’ αυτού του Ιβάν Σαββίδη. Είτε είναι το Γιωργάκη, είτε ο υιός Γκαγκάτσης. Το κανονικό αφεντικό της ΑΕΚ θα είναι παρά δίπλα και ο τιμωρημένος Ιβάν στη σουίτα του, στο Μακεδονία Παλλάς. Οι αγκαλιές και τα φιλιά μεταξύ των δύο Ποντίων, που θα φτιάχνανε το ποδόσφαιρο, επειδή το αγαπάνε, ανήκουν οριστικά και αμετάκλητα στο παρελθόν. Οι λυκοφιλίες, άλλωστε, ποτέ δεν είχαν μακρά διάρκεια. Πάντα ήταν προσωρινές. Τα βρίσκουμε, απέναντι στον κοινό εχθρό και μόλις τον βγάλουμε από τη μέση, σκοτωνόμαστε μεταξύ μας. Όπως ακριβώς στις αστυνομικές ταινίες.

ΑΦΟΡΜΗΣ δοθείσης λοιπόν, θυμήθηκα τι έγραφα, όταν είχε εμφανισθεί η περιβόητη, Συμμαχία για τη σωτηρία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το αυτονόητο: Οι συγκεκριμένοι κύριοι, Σαββίδης, Μελισσανίδης, Αλαφούζος, τι άλλο έχουν μοιράσει στη ζωή τους για να μοιράσουν σε ίσα μερίδια την ποδοσφαιρική εξουσία; Την απάντηση την έδωσε η ίδια η ζωή. Πριν ακόμα γίνουν οι εκλογές στη ΕΠΟ και πάρουνε τα πόστα οι δικοί τους, ο Ιβάν με Κύζα και Καλφόγλου τους έφαγε και τους δύο. Και τον Γιαννάκη και τον Δημητράκη. Και του φταίει τώρα η καταραμένη η Αθήνα. Όταν είναι αυτός, που ξεκίνησε πρώτος, τις πισώπλατες μαχαιριές. Αυτός ήτανε που έφαγε τους δύο Αθηναίους, συμμάχους του. Δεν ήταν το κράτος των Αθηνών, που ξεκίνησε τον εμφύλιο μεταξύ των Συμμάχων. Και πιο κράτος των Αθηνών, όταν ο Ιβάν έχει δικούς του Τσίπρα και Γραμμένο. «Υγιή επιχειρηματία», έχει αποκαλέσει ο Αλέξης τον Ιβάν από του βήματος της Βουλής

ΞΕΦΥΓΑΜΕ, όμως. Παρά το γεγονός ότι πέρυσι με Κύζα και Καλφόγλου, έγινε το στήσιμο της αρκούδας, το κύπελλο είναι το ελάσσων. Αυτό που καίει είναι το πρωτάθλημα. Κι όσο ο Σκουτέρης αργεί να βγάλει απόφαση, τόσο στον δικέφαλο του Νότου, τους ζώνουν τα μαύρα φίδια. Ας ετοιμάζονται για φιέστα την Κυριακή με τον Κομποτιακό. Δεν φτάνει ο ένας βαθμός για να πάρει το πρωτάθλημα η ΑΕΚ. Πρέπει να κερδίσει και το ματς στα δικαστήρια. Οι βαθμοί μέσα στα γήπεδα δεν αρκούν. Δεν φτάνουν. Κι ο Σκουτέρης αργεί. Αν ήτανε να την απορρίψει την έφεση, δεν είχε κανένα απολύτως λόγο να σκέφτεται και να καθυστερεί. Θα την είχε βγάλει ήδη. Εύκολο είναι να πεις, μένει η πρώτη απόφαση για μηδενισμό του ΠΑΟΚ, ως έχει. Το δύσκολο και το ζόρικο είναι να τη ρίξεις και να πεις παίζουνε πέντε λεπτά με το σκορ 1-0. Καλώς ή κακώς, είτε αρέσει, είτε όχι, τον πρωταθλητή θα τον βγάλει ο Σκουτέρης. Ο ένας βαθμός τη Κυριακή, δεν είναι αρκετός.

ΚΙ επειδή ακριβώς η μάχη είναι εν εξελίξει, στον ΠΑΟΚ σημαδεύουν με δημοσιεύματα, τον Χαράλαμπο Σταύρο Κοντονή. Αυτόν που ο Μελισσανίδης αποκαλούσε «Υπουργάρα». Και για ευνόητους λόγους βέβαια. Ότι σαν Υπουργός Δικαιοσύνης όχι μόνο δεν στηρίζει τον Σκουτέρη, αλλά τον αφήνει εκτεθειμένο κι από πάνω. Όπως έχει πει ο ποιητής, ο καθείς και τα όπλα του. Η Ρωσική Αρκούδα, έχει τα λεφτά και τον Τσίπρα. Η Τίγρης τον Φλαμπουράρη, τον Κοντονή και το μπλα-μπλα. Οψόμεθα.

Στη μουσική επιλογή Gary Moore- Need Your Love So Bad.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ