Η… διαφορετικότητα χάθηκε για ενάμισι-δυο πόντους!

Η… διαφορετικότητα χάθηκε για ενάμισι-δυο πόντους!

Όταν με ένα σμπάρο πετυχαίνεις δύο τρυγόνια, τα φορτώνεις όλα στην κύρια Κοξενογλου και «ξεμπερδεύεις»...

Το κείμενο οφείλει να αρχίσει δίνοντας συγχαρητήρια στον Νορντίν Αμραμπάτ για το… αετίσιο μάτι του. Δεν είναι δα και εύκολο πράγμα μέσα στη βροχή και ενώ δεν είσαι τερματοφύλακας για να σταθείς κάτω από τα δοκάρια να αντιληφθείς ότι αυτά δεν απέχουν από το έδαφος ακριβώς δύο μέτρα και σαράντα τέσσερα εκατοστά.

Από κει και πέρα να ξεκαθαρίσουμε ότι η ΑΕΚ είχε το δικαίωμα να κάνει ένσταση και να οδηγήσει το παιχνίδι στη ματαίωση του. Τώρα, μένει να αποδείξει ότι η ματαίωση έγινε με υπαιτιότητα του γηπεδούχου και να πάρει το ματς στα χαρτιά. Από τη στιγμή που έκανε την ένσταση αναμενόμενο είναι να επιμείνει στην ουσία της δηλαδή το μηδενισμό του Ατρομήτου και την κατοχύρωση του ματς με 3-0 υπέρ της.

Ετσι, με ένα σμπάρο θα έχει πετύχει δύο τρυγόνια. Θα έχει βάλει τρεις βαθμούς στο σακούλι που την κρατούν μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας και την Πέμπτη θα περιμένει ξεκούραστη τον Ολυμπιακό για το πρώτο παιχνίδι στο κύπελλο. Ο,τι έκανε η ΑΕΚ είναι νόμιμο. Αφορά πρώτα πρώτα στους ίδιους τους οπαδούς της να εκτιμήσουν αν αυτό που έκανε είναι και ηθικό. Αν δηλαδή συνάδει με το γνωστό σύνθημα «είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ».

Αν μάλιστα η ομάδα τους σε όλες τις περιπτώσεις κινείται με ενιαία λογική με τα ίδια μέτρα και τα ίδια σταθμά. Φαντάζομαι δεν θα κατηγορήσει τον Ατρόμητο ότι το έκανε επίτηδες ώστε το ένα τέρμα να είναι σε χαμηλότερο ύψος από το άλλο που βρισκόταν στο κανονικό. Ποιο κέρδος θα έχει ο Ατρόμητος από μία τέτοια κατάσταση;

Σκοπιμότητα από την ομάδα των Δυτικών προαστίων δεν υπήρχε. Από την πλευρά της ΑΕΚ υπήρχε, όπως υπήρχε και ειδικός στο θέμα των δοκαριών Γιάννης Παπαδόπουλος. Ο ειδικός συνεργάτης του διοικητικού ηγέτη της ΑΕΚ έχει παρελθόν… με τα δοκάρια. Ήταν σημαίνον στέλεχος της Ηλιούπολης όταν τα δοκάρια βρέθηκαν κομμένα σε ματς πρωταθλήματος της β Εθνικής.

Ο ίδιος άνθρωπος ήταν χτες στα αποδυτήρια και ξεκαθάριζε σε έντονο ύφος στον διαιτητή ότι έπρεπε να μη γίνει το παιχνίδι. Και όταν τέτοια πράγματα τα ξεκαθαρίζει ένας ειδικός τότε οφείλει και ο διαιτητής να ακούσει την προτροπή του. Εν πάση περιπτώσει περίπτωση όταν είσαι διαφορετικός, καλό είναι να διαθέτεις και έναν Γιαννάκη Παπαδόπουλο ώστε να χρωματίζει ανάλογα την διαφορετικότητα σου.

Τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε γίνει βέβαια αν η κυρία Κάτια Κοξενογλου, συνεργάτιδα του προέδρου του Ατρομήτου Γιώργου Σπανού δεν ήταν και αντιπρόεδρος στην Σούπερ Λίγκα. Αυτή ήταν που με την παρουσία της στον συνεταιρισμό έγινε η αιτία να πάει η διαφορετικότητα της ΑΕΚ περίπατο…

Στο Περιστέρι δεν είχαμε ποδόσφαιρο, είχαμε όμως στην Τούμπα. Εκεί που ο Πασχαλάκης αποδείχτηκε άτρωτος και με τις επεμβάσεις του χάρισε στον Ολυμπιακό τον βαθμό της ισοπαλίας. Με την ουσιώδη διαφορά ότι ο Ολυμπιακός δεν πήγε στην Τούμπα για δύο αποτελέσματα. Για ένα πήγε, τη νίκη. Δεν την πήρε γιατί η εμφάνισή του ήταν κατώτερη των απαιτήσεων και του αναμενόμενου.

Ετσι, προκύπτει το ερώτημα αν με τέτοιες εμφανίσεις μπορεί να πάρει τα ντέρμπι και συνακόλουθα το πρωτάθλημα. Η απάντηση στο ερώτημά είναι αρνητική. Ο Μίτσελ και οι παίκτες του οφείλουν να προβληματιστούν από την μέτρια εμφάνιση του Ολυμπιακού που δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση να επιβάλλει το ρυθμό του απέναντι στον αντίπαλο. Ο Εμβιλά και ο Χουάνγκ που αποτελούν βαρόμετρο για τους ερυθρόλευκους έχασαν τη μάχη του κέντρου με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να επιβάλλει τον ρυθμό του.

Ο Μπιέλ και ο Μασούρας έμειναν ουσιαστικά εκτός παιχνιδιού και μόνο ο Χάμες στο πρώτο ημίχρονο αποτελούσε απειλή για τους γηπεδούχους. Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα και οι ερυθρόλευκοι έχουν τα περιθώρια να το διεκδικήσουν. Για να το κάνουν θα τους χρειαστούν εμφανίσεις που δεν θα έχουν καμία σχέση με την αναιμική και νερόβραστη εμφάνιση στην Τούμπα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ