Σαν να βλέπαμε τον Ολυμπιακό που σερνόταν το καλοκαίρι…

Σαν να βλέπαμε τον Ολυμπιακό που σερνόταν το καλοκαίρι…

Κοουτσάρισμα χωρίς ιδέες και με λάθη στις επιλογές προσώπων...

Υπάρχει ένας καλός τρόπος για να αποφύγεις να αντικρίσεις την πραγματικότητα. Να τα βάλεις με την τύχη, με την κακή σου τύχη, και με την ηλικία. Ο Ολυμπιακός ήταν και άτυχος στη Νέα Φιλαδέλφεια. Στο πρώτο γκολ ο Βρουσάι γλιστράει και σερβίρει την μπάλα στο Λιβάι Γκαρσία. Στο δεύτερο γκολ ο δυστυχής Σαμασεκου στέλνει μόνος και αμαρκάριστος την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Σημειωτέον αυτός που έσπευσε να τον παρηγορήσει ήταν ο πρώην συμπαίκτης του Γκατσινοβιτς… Ο Γκάρι Ροντρίγκες δύο φορές στέλνει την μπάρα στα δοκάρια Στάνκοβιτς. Ολα αυτά αφήνουν περιθώρια να μιλήσεις για γκίνια και ατυχία. Στην προκειμένη περίπτωση θα είναι σαν τη στρουθοκάμηλο που βάζει το κεφάλι της στην άμμο.

Διαβάστε επίσης: Ποιος είναι ο μοναδικός τίτλος που δεν έχει κατακτήσει ο Μέσι στην καριέρα του; (pic)

Η εμφάνιση του Ολυμπιακού ήταν κατώτερη του αναμενομένου, ήταν μία εμφάνιση από εκείνες που έκανε το καλοκαίρι. Μπορεί στην ενδεκάδα του να υπήρχαν δυο-τρεις από τις καλοκαιρινές του ενδεκάδες αλλά η εμφάνιση ήταν ίδια και απαράλλαχτη. Η ΑΕΚ χωρίς να πιάσει κάποια απόδοση της προκοπής τον σκόρπισε στους τέσσερις ανέμους και τον έκανε να φαίνεται μία μικρή ομάδα.

Από κείνες, όπως λένε στην ΑΕΚ, που χάνουν μόλις μπουν στη Δεκελείας. Το θέμα λοιπόν δεν ήταν σπουδαία ΑΕΚ που ταλαιπώρησε τον Ολυμπιακό αλλά η άθλια εμφάνιση των ερυθρολεύκων.

Ο Μίτσελ είχε ματς τη Δευτέρα με τον Παναιτωλικό επομένως δεν υπήρχε λόγος να αφήσει εκτός τoν Ροντινεϊ και να βάλει τον Βρουσάι. Δεν υπήρχε λόγος να βάλει και στην πορεία να χάσει τον Μπιέλ που έπαιζε τραυματίας. Δεν θα έπρεπε να τον βάλει έτσι κι αλλιώς αφού στις δύο τελευταίες του εμφανίσεις ήταν πολύ κατώτερος του αναμενομένου. Θέλει άραγε ειδικές γνώσεις για να καταλάβει κανείς ότι ο παίκτης αυτός δεν μπορεί να αποδώσει ως εξτρέμ…

Ούτε φυσικά έπρεπε να αφήσει στον πάγκο τον Φορτούνη και να τον βάλει στο δεύτερο ημίχρονο όταν επί της ουσίας το πουλάκι είχε πετάξει. Ο προπονητής του Ολυμπιακού βαρύνεται γιατί με τις επιλογές του αντί να εμφανίσει ένα συμπαγές σύνολο φρόντισε να ξερχαβαλώσει την ομάδα του.

Πως γίνεται να παίζεις με τρία δεκαρια στα περισσότερα παιχνίδια και στο κρίσιμο ντέρμπι να βάζεις στα χαφ παίκτες χωρίς την ικανότητα να κουβαλήσουν την μπάλα, όταν φαίνεται καθαρά πως ο Χουάνγκ δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Η ΑΕΚ έπαιξε με πολλούς αναπληρωματικούς αλλά το παιχνίδι της σε γενικές γραμμές ήταν το ίδιο. Ο Ολυμπιακός άλλαξε τρεις τέσσερις παίκτες και ξεχαρβαλωθηκε.

Προφανώς, στην ΑΕΚ έχει γίνει συγκεκριμένη δουλειά στην τακτική και στην ανάπτυξη της ομάδας. Στον Ολυμπιακό ή δεν έχει γίνει τίποτα ή ό,τι έχει γίνει δεν έχει αποδώσει τίποτα. Διαλέγουμε και παίρνουμε…

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά ο κόουτς δίνει μία με τις αλλαγές στα μέσα του δεύτερου ημιχρόνου και κόβει την ομάδα του στη μέση. Αφήνει μόνο του τον Έμβιλα να τρέχει και παίζει με εσωτερικούς χαφ τον Φορτούνη και τον Βαλμπουενά. Το αποτέλεσμα ήταν να κοπεί η ομάδα του στη μέση και άμυνα να μένει εκτεθειμένη σε κάθε αντεπίθεση της ΑΕΚ. Το κοντέρ έγραψε τρία και θα μπορούσε να γράψει περισσότερα. Η αγωνιστική κατάρρευση του Ολυμπιακού ήρθε ως συνέχεια της κακής εμφάνισης στην Τούμπα. Ο Μίτσελ δεν έλαβε υπόψη του τι είχε γίνει πριν από λίγες μέρες και η μπάλα τον τιμώρησε.

Οποιοι πιστεύουν στα θαύματα μπορούν να θεωρούν ότι υπάρχουν ελπίδες να ανατραπεί η τριάρα στη ρεβάνς. Οι πιο προσγειωμένοι αντιλαμβάνονται ότι Ολυμπιακός χρειάζεται ένα γερό ταρακούνημα για να συνέλθει. Το… ταρακούνημα ισχύει και για τον Ισπανό τεχνικό που μάλλον έχει ξεμείνει από ιδεες.

Όσες έχει εξαντλούνται στην αλλαγή των προσώπων. Ιδέες για την επιθετική της ανάπτυξη αλλά και την ανασταλτική της συμπεριφορά δεν φαίνεται να έχει. Η εικόνα του νεαρού Ντοη να ταλαιπωρείται σχεδόν σε κάθε φάση από τον επελαύνοντα Λιβάι Γκαρσία ήταν χαρακτηριστική. Δείχνει ότι στο κέντρο της άμυνας υπάρχει και πρόβλημα προσώπων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ