Όταν οι διθύραμβοι θολώνουν την πραγματικότητα…

Όταν οι διθύραμβοι θολώνουν την πραγματικότητα…

Ο... καταστροφικός Ιανουάριος δεν τον οδήγησε στην κατάρρευση αλλά και ο... καλός Φεβρουάριος δεν μπορεί να τον καταστήσει (πια) πρώτο φαβορί.

Η εμφάνιση του Παναθηναϊκού κόντρα στο Βόλο ήταν πάρα πολύ καλή. Από τη λήξη του ματς μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές περισσεύουν τα εγκωμιαστικά σχόλια και οι μεγάλες κουβέντες για τη νίκη του Παναθηναϊκού. Δεν λαμβάνεται υπόψη ότι τα γκολ που την έφεραν μπήκαν όταν οι Βολιώτες έμειναν με δέκα παίκτες. Ο Παναθηναϊκός από την αρχή του ματς επέβαλε το ρυθμό του και δημιούργησε πολλές φάσεις για να σκοράρει.

Ο Βόλος με την ποδοσφαιρική αφέλεια που τον διακρίνει επιχείρησε και στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας να παίξει το ποδόσφαιρο που ξέρει. Προσπάθησε δηλαδή χωρίς να κλειστεί στην άμυνα του να ανταποδώσει τις επιθέσεις που δεχόταν αφήνοντας εκτεθειμένη την άμυνα του. Η αγωνιστική βελτίωση των πράσινων είναι δεδομένη. Αυτό το μήνα δείχνουν να έχουν ανακάμψει και να έχουν αφήσει πίσω τις μέτριες και άνδρας εμφανίσεις που έκαναν ολόκληρο τον Ιανουάριο.

Ο Ντανιέλ Μαντσίνι έχει προσθέσει σπιρτάδα στο παιχνίδι τους και με την ταχύτητα του δημιουργεί προβλήματα στα άκρα της αντίπαλης άμυνας. Σε καλή κατάσταση φαίνεται να είναι και ο Δημήτρης Κουρμπέλης μετά το σοβαρό λάθος που έκανε στην Τρίπολη με την αποβολή του. Στο κρίσιμο σημείο πριν από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και τα play-off,ο Παναθηναϊκός φαίνεται να βρίσκει και πάλι αγωνιστικό βηματισμό. Βέβαια, είναι άλλο αυτό κι άλλο να διαβάζουμε ότι έγινε ομάδα από άλλο πλανήτη επειδή κόντρα στο Βόλο πραγματοποίησε μία καλή εμφάνιση.

Προφανώς, ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο οι πράσινοι να χρειάζονται μία τόνωση της ψυχολογίας τους. Mεσα στον Ιανουάριο υπήρχαν βιαστικές εκτιμήσεις ότι ο Παναθηναϊκός θα κατρακυλήσει βαθμολογικά και δεν θα μπορέσει να μείνει μέχρι το τέλος στη διεκδίκηση του τίτλου. Οπως εκείνες οι απόψεις ήταν εκτός τόπου και χρόνου έτσι και αυτές που τον θέλουν τώρα να παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο είναι βιαστικές και επιπόλαιες.

Το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό μπορεί να μεταβάλει εντελώς το πλαίσιο της σχετικής συζήτησης. Εκείνο που ισχύει είναι ότι οι πράσινοι βγήκαν από το τούνελ Ιανουαρίου και απόκτησαν αυτοπεποίθηση. Με την στιβαρή καθοδήγηση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δείχνουν στην ΑΕΚ (κυρίως σε αυτή) αλλά και στους υπόλοιπους ότι είναι σε θέση να το παλέψουν μέχρι το τέλος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ