Το ντέρμπι της ανατροπής του… πρωταθλήματος

Το ντέρμπι της ανατροπής του… πρωταθλήματος

Όπως από το -12 έτσι και από το 3-0 ο Ολυμπιακός ψάχνει μια επική ανατροπή. Ακόμη και αν δεν την πετύχει…

ΑΕΚ, Λεβαδειακός, ΑΕΚ και κάπως έτσι κλείνει η κανονική περίοδος του πρωταθλήματος για τον Ολυμπιακό και το Κύπελλο; Απάντηση στην ερώτηση θα δοθεί το βράδυ της Τετάρτης στο Καραϊσκάκη όταν και θα έχει ολοκληρωθεί ο δεύτερος ημιτελικός με την ΑΕΚ. Το βαρύ 3-0 στο πρώτο ματς είναι αλήθεια πως δεν αφήνει και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για τους ερυθρόλευκους.

Ψάχνουν μια επική ανατροπή που μοιάζει σαν αυτή που καλούνταν (και καλούνται) να κάνουν στο πρωτάθλημα όταν βρίσκονταν στο -12 στο τέλος του πρώτου γύρου. Τώρα από το -5 αλλά όχι ιδιαίτερα χαρούμενοι καθώς ήξεραν πως θα μπορούσαν να ήταν πολύ πιο κοντά στην κορυφή, ίσως και σε αυτή αν έβρισκαν τρόπο να… νικήσουν και τους Κέλετ, Πινέιρο και όλους τους απίθανους του Μπένετ.

Σημασία προφανώς δεν έχει το «αν» αλλά το τώρα. Ο Ολυμπιακός γνωρίζει πολύ καλά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αγωνίζονται, όχι φέτος, αλλά τουλάχιστον μια εξαετία με επταετία τώρα. Και έχει αποδείξει πως βρίσκει τον δρόμο για να ξεπερνά όλα τα εμπόδια που του βάζουν, όχι μόνο τα αγωνιστικά. Ακόμη και αν για λίγο νομίζουν ότι τον νίκησαν.

Όπως και να έχει για τον Ολυμπιακό δεν αλλάζει τίποτα από όσα έχει συνηθίσει να κάνει. Να μάχεται. Και αυτό οφείλει να κάνει και την Τετάρτη απέναντι στην ΑΕΚ που θα έρθει με τον αέρα του απόλυτου φαβορί στο Καραϊσκάκη. Με το 3-0 να την καλύπτει κατά πολύ για την πρόκριση στον τελικό. Αν οι παίκτες του Μίτσελ βρουν τον τρόπο να ξεπεράσουν (φέτος) τους εαυτούς τους;

Στο ντέρμπι με τον ΠΑΟ είδαμε ίσως την καλύτερη φετινή έκδοση του Ολυμπιακού ακόμη και αν δεν ήρθε η νίκη, ελέω Πινέιρο, αστοχίας αλλά και μέγιστης ρέντας των πρασίνων που έτσι και αλλιώς τους συνοδεύει φέτος (και διαχρονικά).

Το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό με τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί από το πρώτο ματς είναι να δείξει ακόμη καλύτερη εικόνα την Τετάρτη. Και να προσπαθήσει για το καλύτερο, πρωτίστως τη νίκη. Ακόμη και αν δεν μπορέσετε να φτάσει σε μια επική ανατροπή οφείλει να νικήσει, να πείσει, να κερδίσει ξανά το χειροκρότημα του κόσμου. Δεν καταλαβαίνει ο κόσμος από «παπαγαλάκια» των απέναντι που νομίζουν πως με αυτά που λένε και γράφουν… πληγώνουν τον Ολυμπιακό. Γέλιο προκαλούν και μόνο.

Ο κόσμος ξέρει και κρίνει, καταλαβαίνει, βλέπει και επιβραβεύει ακόμη και αν δεν έρθει το αποτέλεσμα. Αρκεί να βλέπει προσπάθεια, πάθος, μάχη. Και αυτό οφείλει να κάνει σε κάθε ματς ο Ολυμπιακός. Είτε παίζει για ένα μικρό θαύμα την Τετάρτη, είτε με τον Λεβαδειακό στο Καραϊσκάκη είτε με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια όπου οι… γνωστοί – άγνωστοι άμπαλοι τον έχουν ήδη τελειωμένο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ