Όλοι οι ήρωες δεν φοράνε μπέρτα αλλά σώζουν ζωές

Όλοι οι ήρωες δεν φοράνε μπέρτα αλλά σώζουν ζωές

Οι νεαροί Άγγελος και Ανδρέας, που έσωσαν 26 ανθρώπους στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, μπορεί να αποποιούνται τον χαρακτηρισμό, είναι, όμως, οι μόνοι που τον αξίζουν.

Είναι κάποιες φορές που οι σκέψεις απλά δεν αποτυπώνονται, που τα συναισθήματα απλά δεν σου «βγαίνουν», που δεν μπορείς να εκφραστείς. Τι να πεις, μετά, από αυτό το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Τι να γράψεις μετά από τον άδικο θάνατο τόσων ανθρώπων, στην πλειοψηφία τους, νέων. Αυτό το κείμενο είναι περισσότερο ένας μονόλογος, παρά ένα δημοσιογραφικό άρθρο.

Ένα τεράστιο «βουλώστε το», μόνο, μου έβγαινε, ακούγοντας προσπάθειες υπευθύνων και ανεύθυνων, να προσπαθούν να μεταθέσουν την ευθύνη. Τίποτα άλλο. Μετά να σκύψω το κεφάλι από σεβασμό στον πόνο αυτών των ανθρώπων, που έχασαν τα παιδιά τους, τους συγγενείς, τους δικούς τους ανθρώπους. Δεν ήξερα πραγματικά τι να γράψω, αναλογιζόμενος το πόσο μικρά είναι όλα αυτά στα οποία αναλωνόμαστε στην καθημερινότητα μας.

Διαβάστε επίσης: Τι λέει η ΑΕΚ για το σκεπτικό της Επιτροπής Εφέσεων για τη… μεζούρα

Βλέποντας, όμως, ένα ρεπορτάζ για τα δυο παιδιά που έσωσαν με αυτοθυσία 26 συνανθρώπους τους, δεν άντεξα. Μου βγήκε αυθόρμητα από μέσα μου. Βλέποντας τον 18χρονο Άγγελο, που διακινδύνεψε τη ζωή του για να σώσει άλλες ζωής, σε συνθήκες απίστευτης πίεσης, να αποποιείται τον χαρακτηρισμό «ήρωας», ούρλιαξα εκείνη τη στιγμή.

«Δεν είμαι ήρωας, μη με αποκαλείτε έτσι. Έκανα απλά το καθήκον μου, έναντι των συνανθρώπων μου». Αυτό ακριβώς είσαι αγόρι μου, Ήρωας. Άγγελος όνομα και πράγμα και εσύ και ο Ανδρέας. Οι άγγελοι τουλάχιστον 26 ανθρώπων, που σήμερα ζουν, αναπνέουν και αγκαλιάζουν τους δικούς τους, χάρη σε εσάς.

Αυτές οι στιγμές, αυτές οι τραγικές στιγμές που βιώσατε, προφανώς και δεν θα σβήσουν ποτέ από τη μνήμη σας. Όπως, όμως, δεν θα σβήσει ποτέ η πράξη σας από τη μνήμη των ανθρώπων που σώσατε από βέβαιο θάνατο και των οικογενειών τους. Γιατί κακά τα ψέματα, μετά από λίγο καιρό αυτοί είναι οι μόνοι που θα σας θυμούνται και θα σας μνημονεύουν.

Το τραγικό αυτό δυστύχημα, άλλωστε, θα σταματήσει να «πουλάει» σε λίγες μέρες και τα ΜΜΕ, θα βρουν άλλο θέμα να ασχολούνται. Θα αφήσει, όμως, αθεράπευτες πληγές στις ψυχές των ανθρώπων που βίωσαν την απώλεια δικών τους ανθρώπων.

Άγγελε και Ανδρέα, να σας χαίρονται οι γονείς που σας ανάθρεψαν και να σας καμαρώνουν, όπως το κάνει σήμερα, ολόκληρη η Ελλάδα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ