Ο Μποντιρόγκα δεν έμαθε για την τραγωδία στην Ελλάδα;

Ο Μποντιρόγκα δεν έμαθε για την τραγωδία στην Ελλάδα;

Ο πρόεδρος της Ευρωλίγκας «έκλεισε τα ματιά» στην τραγωδία των Τεμπών. Αν δεν κατάλαβε τι έκανε ας ακούσει όσα είπε ο Παπανικολάου. Λογικά, θα ντραπεί…

Για 22 χρόνια το κουμάντο στην Ευρωλίγκα έκανε ο Μπερτομέου. Τον μάθαμε καλά ειδικά τα τελευταία χρόνια όπου οι κόντρες του με τις ομάδες, και ειδικά τον Παναθηναϊκό, ήταν μεγάλες. Από τον Σεπτέμβριο ένας κορυφαίος στο μπάσκετ τα… παλιά τα χρόνια και ιδιαίτερα αγαπητός στους οπαδούς του Παναθηναϊκού λόγω των 4 χρόνων που έπαιξε με τα πράσινα, ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα πήρε την θέση του. Θα έλεγε κανείς πως ένας άνθρωπος του μπάσκετ έπρεπε από την αρχή να είναι σε αυτή τη θέση, του προέδρου της Ευρωλίγκας.

Ο Μποντιρόγκα που σωστά όταν έγινε ο φονικός σεισμός στην Τουρκία ανέβαλλε τα ματς των τουρκικών ομάδων. Έκανε το αυτονόητο. Θα περίμενε κανείς πως το ίδιο θα είχε κάνει και τώρα, μετά την τραγωδία στα Τέμπη λίγα λεπτά πριν μπει ο Μάρτιος. Με τον Παναθηναϊκό να είναι αναγκασμένος να παίξει με την Εφές στο ΟΑΚΑ την Πέμπτη και τον Ολυμπιακό να πάει στο Μιλάνο για το χθεσινοβραδινό ματς.

Διαβάστε επίσης: Ολα στραβά και ανάποδα: Γιατί ηττήθηκε στο Μιλάνο ο Ολυμπιακός…

Η κοινή λογική, η ανταπόκριση στο εθνικό πένθος της Ελλάδας θα ήταν αναβολή. Ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα όμως προφανώς δεν… έμαθε για την τραγωδία στην Ελλάδα. Δεν έμαθε για τους 57 νεκρούς, δεν έμαθε για την μια χώρα που έχει παραλύσει μην μπορώντας να πιστέψει πόσο άδικα έφυγαν τα παιδιά της.

Ο Μποντιρόγκα και οι σύμβουλοι του, συνεργάτες του στην Ευρωλίγκα δυστυχώς δεν… έτυχε να ακούσουν τι συνέβη στα Τέμπη. Και όταν οι ελληνικές ομάδες τους ενημέρωσαν για το συμβάν μάλλον θα είχαν… δουλειά και θα ξεχάστηκαν.

Ίσως του Ντέγιαν Μποντιρόγκα να μην του έβγαιναν οι ημερομηνίες για τα ματς του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού. Ίσως ο Σέρβος να μην κατάλαβε το μέγεθος της τραγωδίας. Ίσως στην Ευρωλίγκα η τραγωδία να μετριέται με τους αριθμούς. Δεκάδες χιλιάδες νεκροί στην Τουρκία από τους φονικούς σεισμούς, αναβολή. Δεκάδες νεκρά παιδιά στην Ελλάδα, παίξτε μπάσκετ.

Δεν φταίει όμως μόνο η Ευρωλίγκα. Έπρεπε να βρει τον τρόπο η Κυβέρνηση και να παύσει όλες τις δραστηριότητες για το τριήμερο που υπάρχει εθνικό πένθος. Να μην γίνει το ματς στο ΟΑΚΑ, να μην πάει ο Ολυμπιακός στο Μιλάνο. Και στην τελική; Ας το έπαιρναν το ματς στα χαρτιά η Εφές και η Αρμάνι. Ποιο ματς; Ποια ματς; Άραγε θα έχει ντραπεί έστω και λιγάκι τώρα ο Μποντιρόγκα και οι συνεργάτες του; Και αν όχι, ας ακούσει/διαβάσει όσα είπε χθες ο Κώστας Παπανικολάου. Ας πάει και λίγο πιο πίσω να ακούσει/διαβάσει όσα είπαν και οι πράσινοι.
Λογικά θα ντραπεί…

Υ.Γ. Ακόμη και αν οι ελληνικές ομάδες νικούσαν δεν θα άλλαζε πραγματικά τίποτα. Σε μέρες μαύρες όπως αυτές που ζούμε δεν γίνεται το μπάσκετ να μπαίνει πάνω από την ζωή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ