Οι αλύγιστοι του Πειραιά

Οι αλύγιστοι του Πειραιά

Ο Ολυμπιακός δεν συμβιβάζεται με την ιδέα της ήττας κι αυτή η νοοτροπία γιγαντώνει τους ερυθρόλευκους.

Ο Ολυμπιακός ήξερε πολύ καλά, πριν την έναρξη του αγώνα με την Μπάρτσα, πως έπρεπε να παίξει πολύ καλύτερα σε σχέση με τις δύο τελευταίες εμφανίσεις του για να νικήσει τους Καταλανούς.

Δεν ήταν εύκολο, ειδικά έχοντας απέναντι μια από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες στην Ευρώπη κι αυτό φάνηκε περίτρανα στο πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης.

Διαβάστε επίσης: Μεγάλος Διαγωνισμός to10.gr – Δώρο 3 διπλά εισιτήρια για τον τελικό Ολυμπιακός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Κι όμως, αυτός ο Ολυμπιακός είναι στα μάτια όχι μόνο των οπαδών του, αλλά και των αντιπάλων του, μια αλύγιστη ομάδα.

Μια ομάδα που δεν συμβιβάζεται με την ιδέα της ήττας, όποιος κι αν είναι απέναντι.

Είναι μια νοοτροπία που γιγαντώνει τον Ολυμπιακό κι επιτρέπει στους παίκτες της ομάδας του λιμανιού να κάνουν απίστευτα πράγματα, ακόμα κι όταν οι συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές για τους πρωταθλητές.

Λίγες μέρες μετά την βαριά ήττα στην Ιταλία, οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να «γυρίσουν το κουμπί» και μ’ ένα εκπληκτικό δεύτερο δεκάλεπτο να πάρουν μια πολύ σημαντική νίκη επί της Μπαρτσελόνα.

Ήταν η δεύτερη στη σεζόν κόντρα στους «μπλαουγκράνα» κι αυτό σημαίνει πως η ομάδα του Πειραιά έχει το πλεονέκτημα σε ενδεχόμενη ισοβαθμία με τους Καταλανούς.

Κι είναι κάτι που μετράει πολύ, καθώς κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την ισοβαθμία των δύο ομάδων στο φινάλε της κανονικής περιόδου.

Ο Ολυμπιακός κατόρθωσε να πάρει μια σπουδαία νίκη μέσα από την άμυνα του, όπως και στο πρώτο παιχνίδι στη Βαρκελώνη.

Τότε η Μπάρτσα είχε σκοράρει 70 πόντουςλ, όσους δηλαδή πέτυχε και απόψε. Ένα… déjà vu για την ομάδα του Γιασικεβίτσιους, με τον Ολυμπιακό να «κλειδώνει» με την άμυνα του την κατάκτηση της νίκης.

Ο τρόπος με τον οποίο περιόρισε ο Μπαρτζώκας και οι παίκτες του την επίθεση της Μπαρτσελόνα στο δεύτερο δεκάλεπτο του παιχνιδιού ήταν υποδειγματικός κι αυτό ήταν επί της ουσίας το «κλειδί» για τη νίκη των «ερυθρόλευκων».

Απομένουν εφτά παιχνίδια για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας και τα τέσσερα εξ αυτών είναι εντός έδρας για την ομάδα του λιμανιού.

Αυτό σημαίνει πως με τη νίκη επί των Καταλανών ο Ολυμπιακός έκανε ένα τεράστιο βήμα για την εξασφάλιση πλεονεκτήματος έδρας στα πλέι οφ της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Αν μάλιστα καταφέρει να πάρει τη νίκη στα τέσσερα παιχνίδια που έχει να δώσει στο ΣΕΦ τότε θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο πως θα είναι στην πρώτη τετράδα.

Βέβαια με αυτή την προσπάθεια που έχει κάνει τη φετινή σεζόν η ομάδα του λιμανιού αξίζει να βρίσκεται στην πρώτη θέση στο φινάλε της κανονικής περιόδου.

Η βραδιά ήταν δύσκολη στο ΣΕΦ γιατί η θέση του Παναγιώτη Γκαραγκάνη στα δημοσιογραφικά ήταν κενή.

Και είναι βέβαιο πως αυτή η νίκη ήταν πρώτα απ’ όλα αφιερωμένη στον Παναγιώτη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ