Ξηλώστε τον Βασιλακόπουλο

Ξηλώστε τον Βασιλακόπουλο

Δεν δικαιούται να είναι Επίτιμος Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Διαιτητών και πρέπει το Σάββατο να διορθωθεί το λάθος

Με τον χώρο της διαιτησίας του μπάσκετ ασχολούνται ελάχιστοι, σαφώς λιγότεροι από αυτούς που ασχολούνται με τη… διαιτησία του μπάσκετ. Ακόμα λιγότεροι γνωρίζουν ότι το Σάββατο έχει γενική συνέλευση η ΟΔΚΕ, η Ομοσπονδία των διαιτητών. Κι είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αποκατασταθεί μια κατάφορη αδικία και να διορθωθεί ένα λάθος, το οποίο καταστρατηγεί το καταστατικό της: Είναι ώρα να πάψει να αναφέρεται ως «Επίτιμος Πρόεδρος» ο Γιώργος Βασιλακόπουλος.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο Ηλίας Καφφές, τον καιρό που ήταν πρόεδρος της ΟΔΚΕ, είχε (κακώς) προτείνει να τιμηθεί με την αναγνώρισή του ως Επίτιμος Πρόεδρος ο κ. Βασιλακόπουλος. Γιατί κακώς; Πρώτα απ’ όλα γιατί είναι παράτυπο, καθώς το καταστατικό της Ομοσπονδίας Διαιτητών δεν το προβλέπει.

Στο άρθρο 17 (καθήκοντα διοίκησης), παράγραφος  10 αναφέρει χαρακτηριστικά: «Να εισηγείται στη Γ.Σ. την ανακήρυξη ως Επίτιμων Προέδρων της Ομοσπονδίας διαιτητών μη εν ενεργεία, ή Προέδρων Επιτροπών παρά την ΟΔΚΕ σε εξαιρετικές περιπτώσεις, ως ανταμοιβή για την προσφορά τους στην ελληνική διαιτησία».

Για να γίνει κάποιος Επίτιμος Πρόεδρος πρέπει να έχει διατελέσει Πρόεδρος της ΟΔΚΕ, ή σε εξαιρετικές περιπτώσεις πρόεδρος Συνδέσμου Διαιτητών. Τίποτα από τα δύο δεν υπήρξε ο κ. Βασιλακόπουλος, ο οποίος -για λίγο χρονικό διάστημα- ήταν απλός διαιτητής.

Αλλά κι αν ξεφύγουμε από τα τυπικά, στην ουσία του πράγματος, ο κ. Βασιλακόπουλος όχι μόνο δεν αναπολεί τα διαιτητικά του κατορθώματα, αλλά στην εκδήλωση (παρωδία) που έγινε για να τιμηθούν τα 30 χρόνια από τον θρίαμβο του 1987 (απόντων Νίκου Γκάλη, Παναγιώτη Γιαννάκη!) είχε δηλώσει ανερυθρίαστα:

«Δεν ήμουν μόνο παίκτης και διοικητικός παράγων, δυστυχώς ένα διάστημα πέρασα και από διαιτητής». Το διαβάσατε; ΔΥΣΤΥΧΩΣ -είπε ο ίδιος- ήταν διαιτητής, αλλά φέρει με χαρά τον ψευδεπίγραφο γι’ αυτόν τίτλο του «Επίτιμου Προέδρου».

Οι επίγονοι του Ηλία Καφφέ ήρθαν για να διορθώσουν τα λάθη του. Ιδού η Ρόδος, ιδού και η Γενική Συνέλευση. Κι επειδή όλος ο κόσμος βοά ότι είναι «φυτευτή» από τον κ. Βασιλακόπουλο και την ηγετική ομάδα της ΕΟΚ αυτή η διοίκηση της ΟΔΚΕ, ευκαιρία να… καθαρίσετε και το (παραγοντικό σας) όνομα. Διορθώστε το λάθος, αφαιρέστε τον τίτλο του Επίτιμου Προέδρου από έναν άνθρωπο που αφενός δεν δικαιούται να τον φέρει, αφετέρου δηλώνει απερίφραστα πως ήταν «δυστυχία» η ενασχόλησή του με τη διαιτησία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ