Και τώρα, τον φόβο του θα έχετε…

Και τώρα, τον φόβο του θα έχετε…

Ο Ολυμπιακός έβαλε σε εφαρμογή το πλάνο «το κόλπο του αιώνα» με το εκκωφαντικό 3-1 στη Νέα Φιλαδέλφεια που... εγκαινίασε και τώρα όλοι τρέμουν τον πρωταθλητή

Λίγες ώρες πριν την σέντρα έγραφα για το «κόλπο του αιώνα» στο ματς της χρονιάς για τον Ολυμπιακό. Ματς χωρίς αύριο για τους Πειραιώτες. Το παίρνεις και μπαίνεις στο κόλπο του πρωταθλήματος συνεχίζοντας μια προσπάθεια που μόνο ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να κάνει από το -12 στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός νίκησε και μάλιστα με… κρότο στο γήπεδο της ΑΕΚ το οποίο και εγκαινίασε καθότι για πρώτη φορά από αυτό έφυγαν με σκυμμένο κεφάλι οι αντίπαλοι του. Το λιγότερο βεβαίως είναι αυτό. Κάποια στιγμή θα έχανε η ΑΕΚ, έμελλε να είναι αυτή. Και εδώ που τα λένε όταν για πέντε και βάλε χρόνια έχεις μια νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό, όταν για 16 σερί ματς πρωταθλήματος δεν έχεις νίκη, όταν τα διπλά του Ολυμπιακού πέφτουν βροχή τα τελευταία χρόνια, τότε πρέπει να είσαι υποψιασμένος.

Έχω την εντύπωση πως δεν τον σεβάστηκαν τον Ολυμπιακό επηρεασμένοι από την κάκιστη εικόνα του στο κύπελλο. Ο Ολυμπιακός του Μίτσελ που δουλεύει σιγά και σταθερά, βελτιώνεται και στον δεύτερο γύρο που τελείωσε είναι πρώτος. Συνολικά στην κανονική περίοδο η ΑΕΚ ήταν καλύτερη, έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο και σίγουρα ο Αλμέιδα κάνει σπουδαία δουλειά.

Αλλά τώρα υπάρχει και ο Ολυμπιακός που εδώ που τα λέμε δεν έχει τους ίδιους αντιπάλους με την ΑΕΚ. Δεν θα ασχοληθώ με όσα έγιναν και απόψε στο γήπεδο. Έχουν γίνει τόσα όλη την χρονιά κατά του Ολυμπιακού που άξιζε να έχει περισσότερους πόντους αλλά τους στέρησαν οι… εξυγνιαντές. Όπως και να έχει όμως, και αφού δεν ξεχάσουμε πως πλήρωσε ακριβά πρωτίστως τα δικά του λάθη, και αφού επικροτήσουμε την ψυχραιμία της διοίκησης μετά την ήττα για το Κύπελλο δεν μπορεί κανείς να μην έχει καταλάβει πλέον πως ο πρωταθλητής είναι εδώ. Και ότι και να έχει θα έχουν όλοι τον φόβο του!

Γιατί αυτός ξέρει καλύτερα από τον καθένα να κάνει πρωταθλητισμό. Ήταν στο -12 και είναι στο -5 από τον πρώτο ΠΑΟ. Απορίας άξιο πως είναι πρώτος, αλλά μην λέμε τα ίδια. Στα πλέι οφ θα κριθούν όλα. Ο Ολυμπιακός μπαίνει ως τρίτος αλλά με τον αέρα του πρωταθλητή μετά το τεράστιο διπλό. Διπλό που δεν ήρθε εύκολα. Στο πρώτο ημίχρονο υπέφερε από το σπουδαίο ποδόσφαιρο της ΑΕΚ, ξέχωρα από τις αποφάσεις του Ιταλού διαιτητή. Στην επανάληψη την ΠΑΤΗΣΕ! Την ισοπέδωσε! Και αν δεν ήταν η χαζομάρα του Μπιέλ να αποβληθεί δεν θα είχαμε 1-3 και πίεση στο φινάλε, αλλά κανά…0-5 καθώς κάθε αντεπίθεση μύριζε γκολ. Δεν πειράζει. Σημασία έχει η νίκη και το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός απέδειξε πολλά πρωτίστως στον εαυτό του. Γιατί αυτό έχει σημασία. Οι άλλοι ξέρουν και ήδη τρέμουν…

Η συνέχεια θα είναι δύσκολη, ο Ολυμπιακός όμως ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί στο τέλος θα πρέπει να μείνει προσηλωμένος στο πλάνο για το «κόλπο του αιώνα»!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ