Το κόλπο του αιώνα…

Το κόλπο του αιώνα…

Για τον Ολυμπιακό το ντέρμπι στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι ματς… πλέι οφ. Το ματς της χρονιάς. Το παίρνει και φουλάρει για το κόλπο του αιώνα, αλλιώς…

Μοιάζει ήδη τεράστια η σεζόν για τον φετινό Ολυμπιακό. Αν αναλογιστούμε τι έχει συμβεί από την έναρξη της προετοιμασίας τον Ιούνιο έως και σήμερα που θα βρεθεί στη Νέα Φιλαδέλφεια για το τελευταίο ματς της κανονικής περιόδου, όντας στο -6 από την ΑΕΚ και στο -5 από τον ΠΑΟ σίγουρα θα καταλάβουμε πολλά.

Πόσα στραβά συνέβησαν στο πρώτο μισό της σεζόν, κυρίως το διάστημα του καλοκαιριού έως και τον Σεπτέμβριο. Όταν τότε ο Ολυμπιακός έχασε το περισσότερο έδαφος στην φετινή σεζόν, έχασε ουσιαστικά τα πάντα στην Ευρώπη και έμεινε να τρέχει στο πρωτάθλημα ακόμη και στο -12 με το τέλος του πρώτου γύρου.

Διαβάστε επίσης: Παίρνει τον δρόμο για την Ελλάδα ο Βιλντόζα; Η πρώτη απάντηση του Αργεντινού…

Μετά από αρκετά χρόνια ο Ολυμπιακός δεν είναι το φαβορί για το πρωτάθλημα όχι μόνο γιατί το λέει η βαθμολογία, όχι μόνο για τους γνωστούς… εξυγιαντικούς λόγους με τους οποίους άλλωστε ζει τόσα χρόνια και τους έχει διασύρει πολλάκις, αλλά κυρίως γιατί ο ίδιος έδωσε αυτό το δικαίωμα.

Η ΑΕΚ σαφέστατα αγωνιστικά δείχνει μια σοβαρότητα και σταθερότητα εδώ και καιρό, παίζει καλό ποδόσφαιρο και εμφανίζεται δίκαια ως το πρώτο φαβορί για τον τίτλο. Ο ΠΑΟ από την άλλη είναι απορίας άξιο πως ακόμη βρίσκεται στη δεύτερη θέση, πάντα μετρώντας όσα έχουμε δει στο χορτάρι.

Όπως και να έχει όμως τα πάντα θα κριθούν στα πλέι οφ. Για τον Ολυμπιακό όμως τα πλέι οφ ξεκινάνε απόψε, για να μην πω πως έχουν ήδη ξεκινήσει από εκείνο το βράδυ στο Καραϊσκάκη όπου έπαιξε σαν την… γάτα με το ποντίκι τον ΠΑΟ αλλά είδε τον διαιτητή (μαζί με την αστοχία και την ασταμάτητη τύχη του αντιπάλου του) να του στερεί το τρίποντο.

Όπως και να έχει όμως τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Μαθηματικά είναι. Αν (φτου σκόρδα) στραβώσει το ματς για τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια τότε θα μπει στα πλέι οφ στο -9 από την ΑΕΚ, στο -8 από τον ΠΑΟ αν νικήσει στο Περιστέρι. Ακόμη και αν χάσει ο ΠΑΟ η δεύτερη θέση θα είναι πέντε βαθμούς μπροστά του.

Μπορεί αυτή η διαφορά ρεαλιστικά να καλυφθεί στα πλέι οφ; Θα μιλάμε για θαύμα. Από το σημερινό ματς ο Ολυμπιακός όσο και αν είναι… εξτρίμ το απόλυτο έως το φινάλε, κρατάει την τύχη στα χέρια του. Με νίκες παίρνει την κούπα και κάνει το κόλπο του αιώνα καθώς αν πάρει και το φετινό τότε θα μιλάμε για το πρωτάθλημα των αιώνων!

Για τον Ολυμπιακό είναι το ματς της χρονιάς και οφείλει να το δείξει στο χορτάρι. Τα στατιστικά και οι παραδόσεις δεν παίζουν μπάλα. Το τι έγινε στο Κύπελλο δεν έχει καμία σχέση με το αποψινό. Ο Ολυμπιακός οφείλει να παίξει τα ρέστα του και να πάρει το ματς. Αν τα καταφέρει θα έχει… τρομοκρατήσει τους πάντες πριν μπουμε στα «καυτά» πλέι οφ. Αν όχι…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ