Το βράδυ που ο (παρεξηγημένος) Μίτσελ έκανε ματ στον Αλμέιδα

Το βράδυ που ο (παρεξηγημένος) Μίτσελ έκανε ματ στον Αλμέιδα

Ο Μίτσελ είχε δουλέψει καλά πάνω στις ευπάθειες της κιτρινόμαυρης άμυνας και κατάφερε να τις αξιοποιήσει...

Ο Ολυμπιακός «τράβηξε» μαζί του τον ΠΑΟΚ και έκανε τους διεκδικητές του πρωταθλήματος από δύο, τέσσερις. Αυτή κατά τη γνώμη μου είναι η ουσία της μεγάλης νίκης των πρωταθλητών μέσα στην έδρα της ΑΕΚ. Το πρωτάθλημα μπαίνει στα play-off, στις δέκα αγωνιστικές που θα το κρίνουν και οι διεκδικητές του είναι τέσσερις και έχουν όλοι περίπου τις ίδιες πιθανότητες. Το σημειώνω γιατί ο ΠΑΟΚ, αν δημιουργήσουμε μία βαθμολογία ανάμεσα στους τέσσερις, είναι πρώτος με βάση τα μεταξύ τους αποτελέσματα μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα. Από κει και πέρα έχουμε μία νίκη των ερυθρολεύκων που θα μνημονεύεται για χρόνια.

Ο Ολυμπιακός έσπασε το αήττητο της ΑΕΚ στο νέο της γήπεδο και στην ουσία θρυμμάτισε την εικόνα της ομάδας που δεν χάνει στην έδρα της και εξουθενώνει κάθε αντίπαλο της. Κανείς δεν ξέρει να μας πει σε ποιο βαθμό θα έφτανε η δική της εξουθένωση αν ο Μπιέλ έμενε στο παιχνίδι… Όμως, αν μείνει κανείς στο 3-1 χωρίς να γνωρίζει τι είχε γίνει για 90 λεπτά στο γήπεδο θα σχηματίσει μάλλον λανθασμένη εικόνα. Η ΑΕΚ με θηριώδη ποσοστά στην κατοχή της μπάλας που ξεπερνούσαν το 70%, έχασε ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο να σκοράρει και να πάρει σαφές προβάδισμα. Ηταν πιεστική, κέρδιζε σχεδόν όλες τις δευτέρες μπάλες και έχει ποικιλία στο παιχνίδι της.

Διαβάστε επίσης: «Βόμβα» για το μέλλον του Σλούκα!

Ο Ολυμπιακός υπέφερε στον άξονα και αιτία για αυτό ήταν οι χαμηλές πτήσεις του Σαμασεκου και του Χουάνγκ. Παρόλα αυτά θα μπορούσε από το 5ο λεπτό να έχει αλλάξει τα δεδομένα του παιχνιδιού αν ο Ιταλός είχε αφήσει δικαιολογημένα την ΑΕΚ με δέκα παίκτες. Για ένα ολόκληρο ημίχρονο η ΑΕΚ έδειξε πόσο καλή ομάδα είναι και πόσο πολύ την έχει δουλέψει ο προπονητής της. Αυτό που αλλά ισχύει για τον Αλμέιδα φαίνεται τώρα πια πως άλλο τόσο ισχύει και για τον Μίτσελ. Το ξεδίπλωμα του Ολυμπιακού σε αντεπιθέσεις ήταν εξαιρετικό. Φάνηκε καθαρά ότι οι ερυθρόλευκοι είχαν δουλέψει πάνω στις ευπάθειες της κιτρινόμαυρης άμυνας και κατάφεραν να τις αξιοποιήσουν.

Ο Μίτσελ όμως είχε διαβάσει καλά και τους τρόπους με τους οποίους η αντίπαλη ομάδα επιχειρεί να γίνει επικίνδυνη. Ευτύχησε μάλιστα να έχει τον Ρεαμπτσιουκ σε μία πάρα πολύ καλή βραδιά, τόσο καλή πού Αμραμπάτ έγινε νωρίς νωρίς αλλαγή. Ο Αλμέιδα έχει προβληθεί δικαιολογημένα ως προπονητής του πλάνου και της τακτικής, της μελέτης του αντιπάλου. Ο Μίτσελ μόνο ως προπονητής… ψυχολογίας. Αποδείχτηκε πως είναι και κάτι παραπάνω. Αξίζει να του πιστωθεί ακόμα και από τους πιο σκληρούς επικριτές του.

Η νίκη του Ολυμπιακού ήταν αποτέλεσμα της ικανότητας του Φορτούνη να βλέπει όλο το γήπεδο και να βγάζει τους συμπαίκτες του σε πλεονεκτική θέση. Αποδείχθηκε ότι ο Έλληνας μεσοεπιθετικός έχει πολύ βενζίνη ακόμα στο ρεζερβουάρ του και είναι εκ των πραγμάτων ο φυσικός ηγέτης της ομάδας του είτε φοράει το περιβραχιόνιο (που δικαιούται) είτε οχι. Αν η συμμετοχή του στα ματς είχε γίνει νωρίτερα ίσως κάποιοι βαθμοί παραπάνω να ήταν τώρα στο σακούλι των ερυθρολεύκων. Το γκολ που πετυχαίνει ο Μπακαμπου, πέραν της εξοχής πάσας του Φορτούνη, μαρτυρά το ένστικτό του σκόρερ. Ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος κοντρολάρει δύο φορές την μπάλα στον αέρα για να τη φέρει στον πλήρη έλεγχο του και πλασάρει υπέροχα με το αριστερό του πόδι. Έτσι, σπάει το ρόδι σκοράροντας για πρώτη φορά σε ντέρμπι και δείχνει καθαρά πως όταν τροφοδοτείται σωστά μπορεί να φορτώνει με γκολ τις αντίπαλες άμυνες.

Είναι σίγουρο πως ο προπονητής του Ολυμπιακού δεν θα σταθεί μόνο στο δεύτερο ημίχρονο. Θα ψάξει να βρει γιατί η ομάδα του έχασε τον έλεγχο του παιχνιδιού στο πρώτο ημίχρονο και γιατί ο νοτιοκορεάτης Χουάνγκ (έχει ξανασυμβεί) πέρασε ένα ολόκληρο ημίχρονο ψάχνοντας να βρει βηματισμό. Ο Ολυμπιακός πήρε σπουδαία νίκη, μπήκε γερά στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος αλλά έχει ένα βουνό μπροστά του. Στο πρώτο παιχνίδι των play-off θα παίξει χωρίς τους τιμωρημένους Μπιέλ και Χουάνγκ ενδεχομένως δε και χωρίς τον Εμβιλά. Το ζητούμενο είναι να αποτελέσει η νίκη αυτή το εφαλτήριο για σταθερά καλές αποδόσεις που θα φέρουν και τις επόμενες. Το πρωτάθλημα, όπως όλα δείχνουν, θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Μία απουσία τιμωρημένου παίκτη, ένας τραυματισμός η ένα αυτογκόλ μπορεί να κρίνουν τον πρωταθλητή. Αφήνω κατά μέρος τα σφυρίγματα των διαιτητών…

Υ.Γ Ο κόσμος του Ολυμπιακού έχει πολλές φορές αγανακτήσει με τις αγωνιστικές απερισκεψίες του Μπα. Ωστόσο το παιχνίδι του την Κυριακή ήταν άψογο. Στο βαθμό που παραμείνει συγκεντρωμένος θα αποτελέσει ακρογωνιαίο λίθο στην άμυνα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ