Λουτσιάνο έλειψες, αλλά αν ήσουν υγιής θα φορούσες το «τριφύλλι»;

Λουτσιάνο έλειψες, αλλά αν ήσουν υγιής θα φορούσες το «τριφύλλι»;

Η απουσία του Λουτσιάνο φάνηκε στη Νέα Σμύρνη πόσο σημαντική ήταν όλους αυτούς τους επτά μήνες. Αν, όμως, ήταν καλά είναι πιθανό να μην φορούσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού…

Η υγεία πάνω απ’ όλα. Ας ήταν καλά ο Λουτσιάνο Νέβες και τα υπόλοιπα δεν έχουν σημασία. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός φάνηκε στη Νέα Σμύρνη πόσο έλειψε από τον Παναθηναϊκό.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης στήριξε σ’ αυτόν και τον Τσάβες όλο το επιθετικό του πλάνο μετά την αποχώρηση του Μάρκους Μπεργκ. Σ’ αυτούς τους δύο, άλλωστε, δόθηκαν και τα περισσότερα χρήματα. Τον Βραζιλιάνο, όμως, ο 50χρονος τεχνικός τον έχασε στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου εξαιτίας της ρήξης χιαστών και τον Αργεντινό τον Νοέμβριο. Το πλάνο γκρεμίστηκε σε δύο μήνες. Με τη στάση του Αλαφούζου γκρεμίστηκε, βέβαια, όλη η ομάδα.

Προσθέστε και τους συχνούς τραυματισμούς του Μολίνς και τις δύο θλάσεις του Μουνιέ, πώς να μην βαφτιστεί φορ ο Δώνης; Ο Λουτσιάνο, λοιπόν, όντως έλειψε. Αλλά αν ήταν καλά (τονίσαμε ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό), το πιθανότερο ήταν πάλι να έλειπε… Η θα αντιδρούσε όπως ο Τσάβες και θα έκανε προσφυγή μία ώρα νωρίτερα, ή θα έφευγε κι αυτός τον Γενάρη όπως και πολλοί άλλοι (Μολέντο, Βιγιαφάνιες, Χίλιεμαρκ, Σιλά, Καμπέσας, Χουλτ).

Μην ξεχνάμε ότι ο Γιάννης Αλαφούζος ζήτησε τη λύση του συμβολαίου του, διότι το ταμείο δεν αντέχει τις ετήσιες αποδοχές του που ξεπερνούν τις 600.000 ευρώ, διότι μέσα στο συμβόλαιο έχει προστεθεί και η εισφορά αλληλεγγύης. Ο Ουζουνίδης και ο πρώην τεχνικός διευθυντής Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος αντέδρασαν. Για να προστατεύσουν το παιδί και για να μην διασυρθεί το όνομα του Παναθηναϊκού που ήθελε να διώξει σοβαρά τραυματία ποδοσφαιριστή.

Σε κάθε περίπτωση ο Λουτσιάνο γύρισε και για όσο είναι εδώ θα παλεύει. Για τον εαυτό του, τους συμπαίκτες του και την αξιοπρέπεια του Παναθηναϊκού. Όλοι όσοι απέμειναν στα αποδυτήρια αυτό κάνουν. Όσοι είναι εκτός αποδυτηρίων πράττουν το αντίθετο. Τα εγκλήματα που έγιναν φέτος κατά των παικτών, του προπονητή, της ιστορίας του Παναθηναϊκού και του κόσμου του έχουν καταγραφεί και θα μνημονεύονται για χρόνια.

ΥΓ.: Με τον Αλαφούζο στη διοίκηση, ο Λουτσιάνο λέει αντίο με τη λήξη του πρωταθλήματος. Με την αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος, όμως, δεν αποκλείεται η ανατροπή. Αν αναλάβει ο Παϊρότζ και οι συμπαίκτες του, δεν γνωρίζει κανείς ποιο θα είναι το ταβάνι στα συμβόλαια. Ενδεχομένως η τσέπη τους, ν’ αντέχει αυτό του Βραζιλιάνου.

ΥΓ.1: Ο Παναθηναϊκός είχε μία ήττα εντός, μόνο από τον Πανιώνιο. Και τον νίκησε 0-3. Ήταν η πρώτη νίκη έπειτα από 2/12/12 στο συγκεκριμένο γήπεδο. Πολύ καλύτερες ομάδες του «τριφυλλιού» δεν πέρασαν από τη Νέα Σμύρνη. Το έκαναν οι μαχητές του Μαρίνου. Δεν το αναφέρουμε, διότι είναι κάποιο σπουδαίο κατόρθωμα, αλλά με όσα τραβάει η ομάδα δεν είναι και μικρό πράγμα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ