Ο Ολυμπιακός, το… τέλος της ΑΕΚ στο Ρέντη, ο χαμένος τίτλος, η εντολή Μίτσελ και η «τρύπα στο νερό»

Ο Ολυμπιακός, το… τέλος της ΑΕΚ στο Ρέντη, ο χαμένος τίτλος, η εντολή Μίτσελ και η «τρύπα στο νερό»

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις προπονήσεις, η ΑΕΚ... τελείωσε από κάθε συζήτηση διότι έρχεται το πιο κρίσιμο παιχνίδι των πλέι οφ. Και ο Μίτσελ το ξέρει.

Το παιχνίδι με την ΑΕΚ τελείωσε. Από την επομένη κιόλας. Αλλά πλέον… και τυπικά. Στην επιστροφή των Ερυθρόλευκων στις προπονήσεις την Τετάρτη, ο Μίτσελ έβαλε τέλος σε κάθε συζήτηση για το «διπλό» στην OPAP Arena. Κάθε πανηγυρικό τόνο, κάθε… χαλάρωση.

Με έναν απλό και πολύ λογικό τρόπο. Διότι εάν ο Ολυμπιακός δεν αξιοποιήσει το συγκεκριμένο αποτέλεσμα και δεν συνεχίσει να έχει τη συγκέντρωση και την αποφασιστικότητα που επέδειξε στη Νέα Φιλαδέλφεια στα πιο κρίσιμα 10 παιχνίδια της σεζόν, τότε θα έχει κάνει… μια τρύπα στο νερό. Και αυτό δεν το θέλει κανείς στο Ρέντη. Ολοι αντιλαμβάνονται, πλέον, ότι η ευκαιρία να κατακτηθεί ένας τίτλος, που πριν από μόλις τρεις μήνες έμοιαζε χαμένος στο -12, δεν πρέπει να χαθεί.

Ο Μίτσελ είναι ικανοποιημένος και χαρούμενος για την απόδοση που είχαν οι ποδοσφαιριστές του στο πιο δύσκολο φετινό ντέρμπι. Κυρίως για τον χαρακτήρα που έδειξαν. Αλλά παράλληλα θέλει, απαιτεί από εκείνους να είναι το ίδιο αποτελεσματικοί και αποφασιστικοί και στα πλέι οφ. Με την προσοχή όλων να στρέφεται αποκλειστικά πλέον στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Βόλο.Το εύκολο πέρασμα από το Πανθεσσαλικό στον αγώνα της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, δεν σημαίνει τίποτε. Πρόκειται για μια τελείως διαφορετική συνθήκη, ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι.

Για την ακρίβεια, στο μυαλό του προπονητή του Ολυμπιακού, το παιχνίδι στον Βόλο είναι το πιο κομβικό παιχνίδι από όλα. Και αυτή δεν είναι μια άποψη… κλισέ. Είναι η πραγματικότητα. Διότι ό,τι και να γίνει την 1η αγωνιστική των πλέι οφ, εάν οι Ερυθρόλευκοι ξεκινήσουν με νίκη, θα είναι κερδισμένοι. Οποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα του ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός. Και αυτομάτως θα έχουν μπει ακόμη πιο δυνατά στη διεκδίκηση των στόχων τους.

Ένα πολύ σημαντικό «όπλο» για τον Ολυμπιακό είναι ότι θα έχει στη διάθεσή του τους οπαδούς του. Για την ακρίβεια, ο πρωταθλητής θα έχει στο πλευρό του τον κόσμο του στον Βόλο ο Ολυμπιακός κατά χιλιάδες, για την τελική αντεπίθεση. Στο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας περίπου 15.000 χιλιάδες φίλοι του είχαν βρεθεί στο Πανθεσσαλικό. Αυτή τη φορά προβλέπεται ότι στο γήπεδο θα δώσουν το παρών ακόμη περισσότεροι, για να το μετατρέψουν σε δεύτερο «σπίτι» του Ολυμπιακού. Καθώς είναι σαφές ότι και ο κόσμος έχει μπει σε ψυχολογία «τελικών». Και θα είναι στο πλευρό της ομάδας.

Για το τέλος, μια λεπτομέρεια από το πρόσφατο τραπέζι του Βαγγέλη Μαρινάκη στο τεχνικό επιτελείο και τους παίκτες του Ολυμπιακού. Ο ισχυρός άνδρας των Πειραιωτών, πέραν των συγχαρητηρίων για την αναμέτρηση με την ΑΕΚ, ζήτησε ανάλογη συνέχεια. Και είχε μια ιδιαίτερη συζήτηση με τον Μίτσελ. Μια συζήτηση στην οποία οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι πλέον ο Ολυμπιακός έχει τα πάντα στα χέρια του. Και δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία για ένα από τα πιο συναρπαστικά πρωταθλήματα στην ιστορία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ