«Ξεκλειδώνοντας» τις άμυνες

«Ξεκλειδώνοντας» τις άμυνες

Ήταν πολύ σημαντικό για τους πρωταθλητές ότι βρήκαν τρία γκολ στο παιχνίδι με τον Βόλο από στατικές φάσεις, ενώ υπήρχε και μία ακόμα καλή ευκαιρία για γκολ από κόρνερ του Βαλμπουενά

Ο Ολυμπιακός πέρασε από την έδρα του Βόλου στην πρεμιέρα των πλέι οφ, επικρατώντας του αντιπάλου του με 3-0 και οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν τον στόχο τους.

Πήραν τους τρεις βαθμούς, ξεκίνησαν το μίνι πρωτάθλημα των δέκα αγωνιστικών με νίκη και πλέον σκέφτονται τον αγώνα με τον Άρη στο Καραϊσκάκη σε δύο εβδομάδες, καθώς τώρα υπάρχει διακοπή στο πρωτάθλημα λόγω εθνικών ομάδων.

Διαβάστε επίσης: Τα γκολ και τα highlights της 1ης αγωνιστικής των Playoffs (vids)

Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία στη νίκη της ομάδας του λιμανιού στο Βόλο είναι ότι και τα τρία γκολ του Ολυμπιακού προήλθαν από στατικές φάσεις.

Και πιο συγκεκριμένα από εκτελέσεις φάουλ του Κώστα Φορτούνη κι αυτό είναι μεγάλο συν για τους πρωταθλητές ενόψει των υπόλοιπων εννιά αγώνων στα πλέι οφ.

Ήταν πολύ σημαντικό για τους πρωταθλητές ότι βρήκαν τρία γκολ στο παιχνίδι με τον Βόλο από στατικές φάσεις, ενώ υπήρχε και μία ακόμα καλή ευκαιρία για γκολ από κόρνερ του Βαλμπουενά.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν σκόραρε τρεις φορές από στατικές φάσεις κι αυτό είναι ένα στοιχείο του παιχνιδιού που είχε λείψει από τους πρωταθλητές στη διάρκεια της σεζόν.

Και ανατρέχοντας κάποιος στους προηγούμενους μήνες θα διαπιστώσει πως πολλά πράγματα θα ήταν διαφορετικά για τους ερυθρόλευκους, αν ο Ολυμπιακός αξιοποιούσε τις στατικές φάσεις.

Έστω και τώρα πάντως, είναι μεγάλο κέρδος για τους πρωταθλητές ότι βρίσκουν γκολ από στατικές φάσεις και γίνονται απειλητικοί με εκτελέσεις κόρνερ και φάουλ, καθώς είναι σημαντικό για μια ομάδα να σκοράρει με τον συγκεκριμένο τρόπο.

Ο Φορτούνης είχε πολύ καλές εκτελέσεις στο παιχνίδι του Βόλου και ο διεθνής επιτελικός μέσος των πρωταθλητών έκανε χαρούμενο τον προπονητή και τους συμπαίκτες του με τα εξαιρετικά «χτυπήματά» του.

Είναι πάντως προφανές ότι ο Μίτσελ έχει δουλέψει το τελευταίο διάστημα με τους παίκτες του το θέμα των στατικών φάσεων στου Ρέντη κι αυτό είναι κάτι που βοηθά την ομάδα του λιμανιού.

Ο Ολυμπιακός πέρασε λοιπόν νικηφόρα από την έδρα του Βόλου και σημαντικό ρόλο στην άνετη επικράτηση των πειραιωτών έπαιξαν και άλλα πράγματα και όχι μόνο οι καλές στατικές φάσεις.

Ναι, είναι γεγονός πως οι «ερυθρόλευκοι» ξεκλείδωσαν την άμυνα του Βόλου με τις εκτελέσεις φάουλ, αλλά παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον κι άλλα στοιχεία.

Πρώτα απ’ όλα ο τρόπος με τον οποίο μπήκε στο ματς η ομάδα του λιμανιού. Ο Ολυμπιακός ήθελε να εκμεταλλευτεί την παρουσία των 12.000 οπαδών του στις εξέδρες του Πανθεσσαλικού και το κατάφερε.

Το γκολ στο έβδομο μόλις λεπτό της αναμέτρησης από τον Κασάμι έπαιξε σημαντικό ρόλο στην έκβαση της συνάντησης καθώς ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα από νωρίς στο ματς.

Ένα ακόμα στοιχείο που πρέπει να επισημανθεί είναι η συγκέντρωση που είχαν οι παίκτες του Ολυμπιακού στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, κάτι που δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να απειλήσουν ιδιαίτερα την εστία των πρωταθλητών.

Ο Ολυμπιακός ήταν συγκεντρωμένος και κατάφερε να περιορίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την επιθετική δραστηριότητα των παικτών του Βόλου.

Τέλος, θα πρέπει να τονίσουμε ότι οι ερυθρόλευκοι πήραν τη νίκη σ’ ένα παιχνίδι που αγωνίστηκαν με σημαντικές απουσίες.

Έλειψαν Χουάνγκ, Μπιέλ και Εμβιλά αλλά ο Ολυμπιακός βρήκε «απαντήσεις» και πήρε πράγματα από Κασάμι, Σαμασέκου αλλά και τον Χάμες Ροντρίγκες που επέστρεψε στις υποχρεώσεις της ομάδας του Πειραιά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ