Η ΕΠΟ δικαίωσε τον Ολυμπιακό – Ποτέ δεν ζήτησε συνδρομή της UEFA, παραμύθια τα «δεν έρχονται οι ελίτ διαιτητές»

Η ΕΠΟ δικαίωσε τον Ολυμπιακό – Ποτέ δεν ζήτησε συνδρομή της UEFA, παραμύθια τα «δεν έρχονται οι ελίτ διαιτητές»

Από την ΕΠΟ τα έχουμε δει όλα. Αλλά να βγάζει επιθετική ανακοίνωση-απάντηση και να παραδέχεται ότι δεν έχει κάνει τίποτα από όσα... φώναζε εδώ και 7 μήνες, είναι μαγεία!

Δεν περιμένεις κάτι καλύτερο. Από την ΕΠΟ. Τον Στιβ Μπένετ. Τον Τάκη Μπαλτάκο. Τον επικοινωνιακό μηχανισμό που δίνει μάχη να αλλάξει την ατζέντα ή το πραγματικό ζήτημα. Ωστόσο, όσο κι αν γίνεται σοβαρή προσπάθεια να κρυφτούν οι προθέσεις κάτω από το χαλί της επικοινωνιακής επίθεσης στον Ολυμπιακό, είναι σημαντικό για την Ομοσπονδία και το σύστημά της, να μιλάει. Διότι κάθε φορά που μιλούν, που βγάζουν μια ανακοίνωση, που θέλουν να απαντήσουν για οτιδήποτε, εκτίθενται. Και Αποκαλύπτονται όσα πραγματικά συμβαίνουν. Και φυσικά οι προθέσεις, που λέγαμε.

Το σύστημα της ΕΠΟ, λοιπόν, σε μια (όχι) πρωτοφανή έκρηξη ειλικρίνειας, ή και θράσους, εξέδωσε ανακοίνωση, για να εξηγήσει στον κόσμο τι συνέβη στην υπόθεση της επικοινωνίας του Πρωθυπουργού με την UEFA, αλλά και γενικώς τι γίνεται με τους ελίτ διαιτητές. Χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι αποκαλύπτει όσα ΔΕΝ έχει κάνει για να έρχονται οι ελίτ. Ή μπορεί και να έγινε επίτηδες, είτε για λόγους επίδειξης δύναμης είτε απλά για λόγους… ανοησίας. Τι σίγουρο είναι ότι η ΕΠΟ παραδέχθηκε τούτο: Εως την Τρίτη, ούτε ο Μπαλτάκος, ούτε η ίδια η Ομοσπονδία θεσμικά, ούτε ο αρχιδιαιτητής Μπένετ δεν είχαν οποιαδήποτε θεσμική επαφή με την UEFA για να προσφέρει τη συνδρομή της στο ζήτημα της άφιξης περισσότερων επιπέδου ελίτ διαιτητών στα πλέι οφ.

Διαβάστε επίσης: Τρελαίνει τους Άγγλους ο Παυλίδης – «Σκάει» μεταγραφή με πάνω από 20 εκατ.

Βεβαίως, το να ψεύδεται η ΕΠΟ δεν είναι κάτι καινούργιο. Αλλά εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με τα καπρίτσια ενός προέδρου, ενός γενικού ή ενός συστήματος. Εχουμε να κάνουμε με θέματα που αφορούν στη διεκδίκηση εντός πρωταθλήματος, για το οποίο μάχονται οι τέσσερις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδος. Πώς γίνεται, λοιπόν, να προκύπτει διαρκώς από την πλευρά της ΕΠΟ ότι ο Στιβ Μπένετ έχει διαρκώς επικοινωνία με την UEFA, αλλά δεν έχει θέσει το θέμα άφιξης καλών διαιτητών; Πώς γίνεται ο ίδιος ο Αγγλος να λέει στη συνάντηση με τους 6 ιδιοκτήτες πως έχει καταγγείλει στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία τον ελίτ διαιτητή που αυτοπροτάθηκε για να διευθύνει ντέρμπι στα πλέι οφ, αλλά να μην έχει ζητήσει τη συνδρομή, τη βοήθεια των θεσμικών ιθυνόντων του;

ΨΕΜΑΤΑ ΣΕ… ΑΛΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

Η κοροϊδία έχει πάει σε άλλο επίπεδο πλέον. Και καλό θα είναι η UEFA και η FIFA να έρθουν στην Ελλάδα, με όποιο σκοπό. Διότι οι απεσταλμένοι της θα μάθουν ενδιαφέρουσες ιστορίες. Και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον η τοποθέτησή τους για όσα συμβαίνουν στη χώρα μας. Για παράδειγμα, θα έχει πλάκα πώς θα εξηγήσουν ο Μπένετ, ο Μπαλτάκος και όλο αυτό το… διαυγές σύστημα για ποιον λόγο, ενώ η διαιτησία στην Ελλάδα τελεί ουσιαστικά υπό τον έλεγχο της UEFA, η ΚΕΔ πρέπει να αποτελείται από ξένους, οι ίδιοι αποφάσισαν να βάλουν από το παράθυρο και σε άτυπη θέση αντιπροέδρου, τον Σταύρο Μάνταλο. Θέση που του δίνει τη δυνατότητα να έχει πλήρη ενημέρωση για όλη την αλληλογραφία και της επαφές της ΚΕΔ και του προέδρου της, με Ομοσπονδίες και διαιτητές.

Μέχρι τώρα ακούγαμε από τους διάφορους επισήμους και ανεπισήμους της ΕΠΟ ότι «η UEFA μας έχει ενημερώσει για την απροθυμία των ελίτ διαιτητών να έρθουν την Ελλάδα». Βεβαίως, πέρα από τον Γιάννη Αλαφούζο, που το είπε στην πρόσφατη συνάντηση, κανείς άλλος δεν φαίνεται να έχει μιλήσει με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία. Και αυτό αποτελεί ακόμη ένα ηχηρό ράπισμα στην (ανύπαρκτη) αξιοπιστία του Μπένετ ως προέδρου της ΚΕΔ. Καθώς όπως η ίδια η ΕΠΟ επιβεβαιώνει, μέχρι τις 28 Μαρτίου 2023, καμία ενέργεια δεν είχε γίνει προς την UEFA ή κάποιον εκ των μελών της επιτροπής διαιτησίας της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας. Δεν γνώριζαν τίποτε οι άνθρωποι, με λίγα λόγια. Κανείς τους. Αρα, παραμύθια.

ΟΥΤΕ ΤΥΠΙΚΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ UEFA

Θέλετε και το πιο ωραίο; Αυτό «κρύβεται» στην τελευταία παράγραφο της ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ παραδοχής της ΕΠΟ, πως δεν έκανε τίποτα όλους αυτούς τους μήνες. Αναφέρει, λοιπόν, η Ομοσπονδία: «ζ) Το απόγευμα της ίδιας μέρας και μετά την αποστολή της επιστολής του Προέδρου της ΕΠΟ δόθηκε η εντολή στα αρμόδια όργανα της UEFA για επικοινωνία με τον κ. Μπένετ για την παροχή της σχετικής συνδρομής που ζήτησε ο Πρόεδρος της ΕΠΟ». Τι μας λέει εδώ ο Μπαλτάκος και ο συντάκτης; Ότι η UEFA που ψευδώς διακινούνταν όλο αυτό το διάστημα πως είναι απρόθυμη να βοηθήσει να έρθουν ελίτ διαιτητές, ΕΔΩΣΕ ΕΝΤΟΛΗ για να υπάρξει επικοινωνία της Επιτροπής Διαιτησίας της με τον Μπένετ. Καθώς ο τελευταίος μάλλον δεν έχει στείλει ούτε… ευχές στον Ροσέτι και τους λοιπούς επικεφαλής της UEFA! Τέτοια απροθυμία!

Για να τελειώνουμε. Η ανακοίνωση-μνημείο της UEFA αποτελεί τη βασική απόδειξη πως όσα λέει ο Ολυμπιακός όλο αυτό το διάστημα είναι η απόλυτη αλήθεια. Πως κανείς από τους εμπλεκόμενους στην ελληνική διαιτησία ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να φέρει καλούς διαιτητές. Πως όλα γίνονται με στόχευση συγκεκριμένη. Να έρχονται διαιτητές από τον κατιμά της Ευρώπης, για να φαντάζουν καλοί ακόμη και οι Ελληνες. Να έρχονται Νταμπάνοβιτς και Κέλετ, για να κάνουν άνω κάτω, να αλλοιώνουν το πρωτάθλημα. Ολως τυχαίως, με συγκεκριμένους ευνοημένους.

ΔΕΝ ΒΡΗΚΕ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 45 ΤΗΣ UEFA;

Εάν ο κ. Μπένετ και οι υποστηρικτές του, δεν ξέρουν ποιος θα τους καλέσει από την UEFA, ας ρίξει μια ματιά στους παρακάτω, για μην πιαστεί και αδιάβαστος. Διότι φαίνεται πως η επαφή του με την UEFA σε επίπεδο διαιτησίας, είναι μόνο φανταστική. Και είναι απορίας άξιο, πώς είναι δυνατόν να μην έχει έστω τυπική επαφή με 6 μέλη της Επιτροπής Διαιτησίας, τα 24 μέλη της γενικής συνέλευσης και τους 15 υπεύθυνους της Επιτροπής Ανάπτυξης της UEFA. Κάποιος από αυτούς, διάολε, θα του έβρισκε μια τυπική επαφή. Κι όμως…

* ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ UEFA: Roberto Rosetti (ITA/ Επικεφαλής Διαιτησίας της UEFA)

* ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ UEFA: Hugh Dallas (SCO/ Αξιωματικός Διαιτησίας της UEFA)

* ΜΕΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ UEFA: Dagmar Damkova (CZE/ Αξιωματικός Διαιτησίας της UEFA), Björn Kuipers (NED/ Αξιωματικός Διαιτησίας της UEFA), Vladimir Sajn (SVN/ Αξιωματικός Διαιτησίας της UEFA), Carlos Velasco Carballo (ESP, Αξιωματικός Διαιτησίας της UEFA)

* ΜΕΛΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΤΗΣ UEFA: Vladimir Antonov (Moldova), Neale Barry (England), Francesco Bianchi (Switzerland), Nuno Castro (Portugal), Alexandru Deaconu (Romania), Stephanie Forde (Belgium), Gyöngyi Krisztina Gaál (Hungary), Terje Hauge (Norway), Peter Hegyi (Hungary), Werner Helsen (Belgium), Sokol Jareci (Albania), Michael Johansen (Denmark), Ingrid Jonsson (Sweden), Leonid Kaloshin (Russia), Costas Kapitanis (Cyprus), Jørn West Larsen (Denmark), Gerard Perry (Republic of Ireland), Alain Sars (France), Charles Schaack (Luxembourg), Katia Senesi (Italy), Yariv Teper (Israel), John Ward (Republic of Ireland), Rainer Werthmann (Germany), Alan Snoddy (UEFA appointment)

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΤΗΣ UEFA: Frank De Bleeckere (Belgium), David Elleray (England), Herbert Fandel (Germany), José Fontelas Gomes (Portugal), Lutz Fröhlich (Germany), Pascal Garibian (France), Bo Karlsson (Sweden), Nikolay Levnikov (Russia), Luís Medina Cantalejo (Spain), Jenny Palmqvist (Sweden), Mike Riley (England), Gianluca Rocchi (Italy), Bibiana Steinhaus-Webb (England), Jaap Uilenberg (Netherlands), Kyros Vassaras (Greece).

ΑΝΤΙ ΕΠΙΛΟΓΟΥ: Παραβλέπω το γεγονός ότι η ΚΕΔ έστειλε Πορτογάλο διαιτητή στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, μόλις έναν μήνα μετά τον χαμό που προκάλεσε ο (επίσης Πορτογάλος) Πινέιρο στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Και στέκομαι στην επιλογή του διαιτητή Κουλμπάκοφ στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ. Ο οποίος πράγματι, είναι μέλος της κατηγορίας ελίτ. Στα χαρτιά μόνο. Διότι στην πραγματικότητα έχει να σφυρίξει παιχνίδι Champions League από εκείνο το ιστορικό Σεβίλλη-Σάλτσμπουργκ 1-1, στις 14 Σεπτεμβρίου 2021, όταν έδωσε τέσσερα πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο (ρεκόρ στην ιστορία των ευρωπαϊκών διοργανώσεων) -τα τρία για τους Αυστριακούς- και απέβαλε χωρίς λόγο τον Εν-Νεσίρι των Ισπανών στο 50ό λεπτό!

Εκτοτε η UEFA τον τιμώρησε και τον εξαφάνισε ακόμη και από τα προκριματικά του Champions League. Μάλιστα, του έδωσαν ακόμη μία ευκαιρία στο Ολυμπιακός-Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 1-2 (04/11/2021), αλλά και πάλι τιμωρήθηκε σιωπηρά για τη διαιτησία του στην αναμέτρηση (σ.σ. χαρακτηριστικότερη η μη αποβολή του Μπάρκοκ στο 32ο λεπτό, σε εγκληματικό τάκλιν στον Ρέαμτσιουκ). Ενώ ο… ελίτ Κουλμπάκοφ, φέτος έχει διευθύνει 2 παιχνίδια ομίλων και 1 προκριματικών Europa League, 1 ομίλων και 1 προκριματικών Conference League και το Κύπρος-Ελλάδα 1-0 (24/09/2022) για τους ομίλους της 3ης κατηγορίας του Nations League. Όχι ακριβώς… ελίτ ορισμοί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ