Ηρεμία και ψυχολογία…

Ηρεμία και ψυχολογία…

Ο Ολυμπιακός πρέπει να ξεπεράσει το σοκ από τον Άρη και ο Ανιγκό να «φτιάξει» τους παίκτες

Στο πλέον κρίσιμο σταυροδρόμι της φετινής σεζόν, ο Ολυμπιακός θα προχωρήσει με νέο προπονητή. Ο Ζοσέ Ανιγκό θα γίνει την Τετάρτη το βράδυ, ο 4ος τεχνικός που θα καθίσει στο πάγκο της ομάδας και θα προσπαθήσει να υλοποιήσει την ιστορική ανατροπή.

Τα παιχνίδια που ακολουθούν μέσα στην εβδομάδα είναι κάτι παραπάνω από κρίσιμα. Μετά την απίστευτη γκέλα με τον Άρη, τα περιθώρια στένεψαν σε μεγάλο βαθμό. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι ελπίδες για την κατάκτηση του τίτλου χάθηκαν, αλλά περιθώρια για στραβοπατήματα δεν υπάρχουν.

Διαβάστε επίσης: Την περίπτωση του Καμπιάσο «τσεκάρει» ο Ολυμπιακός, σύμφωνα με τους Ιταλούς

Για να τα βάλουμε σε μια σειρά. Από την στιγμή που ο Μίτσελ είχε πάρει την απόφασή του και δεν μεταπείστηκε, ο Ολυμπιακός ήταν υποχρεωμένος να προχωρήσει μπροστά, με τον χρόνο να πιέζει ασφυκτικά. Οι άνθρωποι της ομάδας έπρεπε να πάρουν άμεσα απόφαση. Δευτέρα παραιτήθηκε ο ισπανός τεχνικός, Τετάρτη υπάρχει ο ΠΑΟΚ και Κυριακή ο Παναθηναϊκός στη Λεωφόρο.

Στα δικά μου μάτια, η επιλογή του Ανιγκό έχει λογική. Ξέρει την ομάδα, καθώς μέχρι πρότινος, ήταν ο τεχνικός διευθυντής και έχει εμπειρία από πάγκους, καθώς έχει καθίσει σε αυτόν της Μαρσέιγ.

Στην Μασσαλία, ο Ανιγκό έχει περάσει τη… μισή του ποδοσφαιρική ζωή και έχει υπηρετήσει την απαιτητική αυτή ομάδα από όλα τα πόστα.

Επίσης, ξέρει και την ελληνική πραγματικότητα, μιας και έχει καθίσει στους πάγκους του Λεβαδειακού και του Πανιωνίου.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να φτιάξει ο έμπειρος Γάλλος είναι την ψυχολογία της ομάδας. Το σοκ από το παιχνίδι με τον Άρη είναι μεγάλο. Και αυτό φάνηκε και κατά την διάρκεια του αγώνα. Δεν ήταν το πρώτο, αλλά ούτε και το τελευταίο ματς που στράβωσε. Το 2-0 έγινε από τραγικά αμυντικά λάθη 2-2. Ωστοσο μαζί με τις καθυστερήσεις υπήρχαν περίπου 17 λεπτά για να μπορέσει ο Ολυμπιακός να πάρει τη νίκη.

Από το 2-2 μέχρι το 90’ οι «ερυθρόλευκοι» τα είχαν χαμένα και δεν μπόρεσαν να απειλήσουν. Το έκαναν στις καθυστερήσεις, με τις πολλές στατικές φάσεις που έκαναν. Θα μου πει κάποιος σε αυτό το σημείο ότι πως να απειλήσει, όταν δεν υπήρχε σέντερ φορ και δεκάρι στην ενδεκάδα.

Το δέχομαι. Οι τρεις τελευταίες αλλαγές του Μίτσελ στοίχισαν. Ωστόσο, θα έπρεπε και οι παίκτες να βγάλουν εγωισμό, πάθος και να κάνουν ότι μπορούν για να πετύχουν τρίτο γκολ. Όχι να αφήσουν ένα δεκάλεπτο να περάσει…

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να μειώσει την διαφορά από την κορυφή, αλλά αυτή παρέμεινε ίδια. Τρεις πόντους χωρίζουν την ομάδα από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Δεν είναι διαφορά που δεν καλύπτεται. Απλά πρέπει να το πιστέψουν και να πάρουν μεγάλες νίκες. Αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα.

Υ.Γ. Ο Μίτσελ ανέλαβε σε μια δύσκολη κατάσταση τον Ολυμπιακό. Δεν δίστασε να καθίσει στον πάγκο, σε μια περίοδο που η χρονιά φαινόταν χαμένη. Μάζεψε την διαφορά, αλλά υπήρχαν τρία ματς που δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα. Τα 2-2 με ΠΑΣ και Άρη και η εικόνα της ομάδας στο πρώτο παιχνίδι Κυπέλλου με την ΑΕΚ.

Προσωπικά θα ήθελα να παραμείνει ο Ισπανός μέχρι το τέλος της σεζόν. Αλλά όταν κάποιος δηλώνει παραίτηση, σε μια τόσο κομβική στιγμή, επιλογή δεν υπάρχει…

Υ.Γ (1). Πέντε βαθμούς πήρε ο… φίλος Άρης από τον Ολυμπιακό. Τα έχω γράψει αρκετές φορές εδώ στο 10.gr, τα έχω πει αμέτρητες στο ραδιόφωνο. Και πάλι τα ίδια θα λένε και θα γράφουν, όταν θα πάνε οι «ερυθρόλευκοι» στην Θεσσαλονίκη για το εκτός έδρας ματς με τους… φίλους. Απλά αναρωτιέμαι, πόσες φορές έχουν κλάψει στην Μαλαισία…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ