Λεμονής: Κοντράρει τον… Σταλόνε!

Λεμονής: Κοντράρει τον… Σταλόνε!

Ο Τάκης Λεμονής στην τρίτη του επιστροφή στον πάγκο του Ολυμπιακού πέτυχε ήδη πολλά σε αυτούς τους δύο μήνες

Δεν έχει κλείσει καλά-καλά ούτε δύο μήνες στην επιστροφή του Νο3 στον πάγκο του Ολυμπιακού ο Τάκης Λεμονής και έχει φέρει την ομάδα σε απόσταση βολής από την κορυφή, ενώ διατήρησε την αξιοπρέπειά της και μάλιστα σε ζηλευτό επίπεδο, απέναντι σε υπερδυνάμεις του παγκόσμιου ποδοσφαίρου όπως είναι (κυρίως) η Μπαρτσελόνα αλλά και η Γιουβέντους.

Κάθε φορά που ο Στάθης Γαβάκης ανακοινώνει το όνομά του από τα μεγάφωνα του Καραϊσκάκη, στις συνθέσεις των ομάδων, ο Λεμονής πιστοποιεί τη δημοφιλία του στους οπαδούς των κόκκινων που τον έχουν συνδέσει με μεγάλες επιτυχίες, κυρίως ως προπονητή γιατί ως παίκτη τον θυμούνται μόνον οι παλαιότερες γενιές…

Σε αυτήν την εκδοχή της ιστορίας, ο Λεμονής κουβαλάει μόνον τους δύο «λεκέδες» από τις ήττες με Ατρόμητο και Παναθηναϊκό, όμως είναι γεγονός ότι τη «μάζεψε» την ομάδα και έβαλε στο παιχνίδι κι άλλους παίκτες. Πάνω από όλα τόλμησε να εμπιστευτεί τα νέα παιδιά της άμυνας και δικαιώθηκε με τον πιο πανηγυρικό τρόπο. Στο ματς που κόστισε την απόλυση του Χάσι, ο Κοσοβάρος τεχνικός ξεκίνησε στο ΟΑΚΑ απέναντι στην ΑΕΚ με τον Ρομαό στα στόπερ και το… αποτελείωσε όταν έβαλε στα μετόπισθεν τον Ταχτσίδη και κάπως έτσι το 0-2 έγινε 3-2.

Ούτε Σισέ, ούτε Νικολάου εμπιστεύτηκε ο Χάσι, αλλά αντιθέτως ο Λεμονής τους έριξε στα βαθιά και τους δύο. Τον πρώτο τον έβαλε στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ όπου ήταν ο κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού κι ας πέτυχε το γκολ της νίκης ο… διπλανός του Μπιόρν Ένγκελς, ενώ τον δεύτερο τον πέταξε στον… ωκεανό αφού τον υποχρέωσε να αντιμετωπίσει τον Μάτζουκιτς, τον Ιγκουαίν , τον Σουάρες και τον Μέσι. Δεν είναι και μικρό πράγμα όλο αυτό και σε ότι αφορά το ζήτημα της τακτικής ο Τάκης κατάφερε να κάνει πιο δυνατό τον Ολυμπιακό στο transition και να μειώσει αισθητά τις τελικές του αντιπάλου, από εκεί που επί Χάσι οι ερυθρόλευκοι είχαν δεχθεί 22 από Ξάνθη και Λαμία.

Τώρα του μένει το κομμάτι της επίθεσης όπου εκεί πορεύεται επί του παρόντος με τον «ξεχασμένο» από τον Χάσι, Καρίμ Ανσαριφάρντ και περιμένει και τον Μοχάμεντ Μπεν, όμως κάποια στιγμή θα πρέπει να βρει τον τρόπο να αξιοποιήσει και τα «βαριά όπλα» της επίθεσης, όπως είναι ο Εμενίκε (που σε αυτή τη φάση είναι εκτός μάχης) και ο Τζούρτζεβιτς.

Ο Λεμονής ως γνήσιο τέκνο του Ολυμπιακού γνωρίζει καλά ότι οι οπαδοί της ομάδας μπορεί να γκρινιάζουν για την άμυνα, αλλά αυτό που τους ενδιαφέρει πρωτίστως είναι η επίθεση, θέλουν να βλέπουν γκολ και θέαμα. Έτσι κι αλλιώς το πρωτάθλημα το κατακτάς με τους χαφ ή τους επιθετικούς και όχι (μόνον) με τους στόπερ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ