Ο Ολυμπιακός, ένας 38χρονος, δύο κομμένοι χιαστοί, ένας ραγισμένος αστράγαλος και ένας Κορεάτης

Ο Ολυμπιακός, ένας 38χρονος, δύο κομμένοι χιαστοί, ένας ραγισμένος αστράγαλος και ένας Κορεάτης

Δεν είναι ανέκδοτο. Είναι οι τέσσερις ποδοσφαιριστές που αποτελούν παράδειγμα για το πώς πρέπει ο Ολυμπιακός να επανέλθει στις εργοστασιακές ρυθμίσεις.

Δεν περιποιεί τιμή η φράση «σημαντική η νίκη», σε έναν ημιτελικό Κυπέλλου στον οποίο αποκλείστηκες. Ειδικά εάν είσαι ο Ολυμπιακός. Αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση, η φράση έχει αξία. Και ρεαλισμό. Διότι οι Ερυθρόλευκοι είναι μια ομάδα πληγωμένη ψυχολογικά, μετά το κακό αποτέλεσμα στη Λεωφόρο και τη μείωση των πιθανοτήτων για μία εκ των δύο πρώτων θέσεων. Το 2-1 επί της ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη, ήταν η δεύτερη συνεχόμενη νίκη επί της Ενωσης, μετά την 3άρα στην Opap Arena. Και αυτά είναι πράγματα που σε ένα ζευγάρι παίζουν ρόλο.

Η φύση του ποδοσφαίρου, ως παιχνίδι, είναι τέτοια που ένα μικρό λάθος μπορεί να αλλάξει το μομέντουμ. Η φάση του 34ου λεπτού, ήταν μία τέτοια. Ο Φορτούνης «χόρεψε» την άμυνα της ΑΕΚ. Εδωσε πάρε-βάλε μπαλιά στον Μπιέλ. Στο αριστερό του πόδι. Με την μπάλα στρωμένη. Με τον κοντινότερο αντίπαλο 3-4 μέτρα μακριά. Ένα τυπικό σουτ, θα υπέγραφε το 2-0. Αλλά ο Ισπανός έκανε τη χειρότερη επιλογή. Η μπάλα ταξίδεψε ψηλά και μακριά και η ευκαιρία για κάτι μεγάλο, χάθηκε. Με το αυτογκόλ του Μπα, το πράγμα φάνηκε που πηγαίνει. Αλλά τουλάχιστον ο Ολυμπιακός αντέδρασε. Και νίκησε με το εξαιρετικό γκολ του Χουάνγκ.

Ο ΚΟΡΕΑΤΗΣ

Ο Κορεάτης ήταν ένας από τους κορυφαίους των Ερυθρόλευκων. Ηταν ο παίκτης που έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός στα παιχνίδια του, ειδικά στα μεγάλα. Αυτά που απαιτούν απόλυτη συγκέντρωση, ψυχή, αποφασιστικότητα. Με τον βασικό μέσο του σε αυτή την κατάσταση, μπορεί να περιμένει ότι στις εναπομείνασες έξι αγωνιστικές, κάτι καλό μπορεί να συμβεί. Εξάλλου, στο μυαλό όλων στο Ρέντη είναι και οι 18 βαθμοί που απομένουν. Πόσοι θα κατακτηθούν στο τέλος της ημέρας, κανείς δεν μπορεί να το γνωρίζει.

Ο 38ΧΡΟΝΟΣ «ΜΙΚΡΟΣ»

Εάν ο Ολυμπιακός, οι ποδοσφαιριστές του (και όχι μόνο), παραδειγματιστούν από συγκεκριμένους παίκτες και όσα κάνουν φέτος, και όσα έκαναν κόντρα στην ΑΕΚ, το άμεσο μέλλον μπορεί να είναι ευοίωνο. Ο Ματιέ Βαλμπουενά, για παράδειγμα, είναι μια τέτοια περίπτωση. Ο «Αστερίξ», βαδίζει στον 39ο χρόνο της ζωής του. Αλλά παίζει με καρδιά μικρού παιδιού. Παίζει σαν να μην υπάρχει αύριο. Αφήνει κάθε ικμάδα των δυνάμεών του στο χορτάρι. Θαυμάζουμε συχνά παίκτες μεγάλης ηλικίας, που συνεχίζουν να παίζουν στο εξωτερικό, αλλά… τελειώσαμε τον Ματιέ. Παρότι, όχι μόνο δεν έχει «παραιτηθεί», αλλά συνεχίζει να παλεύει. Κάθε ημέρα, σε κάθε προπόνηση. Αποτελώντας λαμπρό παράδειγμα για όλους. Για το πώς πρέπει να αγαπάς το παιχνίδι. Και, ειδικά σε περιβάλλον ελληνικού ποδοσφαίρου, αν μη τι άλλο δείχνει ακόμη ότι για 40-50 λεπτά, μπορεί να κάνει ακόμη και τη διαφορά.

ΔΥΟ ΚΟΜΜΕΝΟΙ ΧΙΑΣΤΟΙ

Ένα άλλο σπουδαίο παράδειγμα, δύναμης ψυχής, θέλησης, αλλά και ανυπέρβλητης ποιότητας είναι ο Κώστας Φορτούνης. Ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού το τελευταίο τρίμηνο. Και χθες, κόντρα στην ΑΕΚ. Ο παίκτης που και μόνο με την παρουσία του αλλάζει τους Ερυθρόλευκους. Ο παίκτης που το καλοκαίρι κρίθηκε ως «μη ικανός να προσφέρει» από τον Πέδρο Μαρτίνς και εστάλη να προπονείται με τις… μπουλντόζες. Δεν έκανε προετοιμασία. Είχε να παίξει ποδόσφαιρο σχεδόν 1,5 χρόνο. Αλλά παρόλα αυτά, μετά από δύο κομμένους χιαστούς, μετά από ένα τρελό ρόλερ κόστερ, κατάφερε να είναι πάλι… ο Φορτούνης. Από μόνο του αυτό το όνομα είναι σημείο αναφοράς στη σύγχρονη ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο κορυφαίος Ελληνας ποδοσφαιριστής, είναι πάλι μπροστά μας. Αέρινος, πεισμωμένος, αποφασισμένος. Και με την ποιότητα που τον διακρίνει. Με «στρατιωτικό» μαλλί, όπως εκείνο το καλοκαίρι του 2015, που έκανε την «έκρηξή» του. Ο Ολυμπιακός έχει 10άρι. Ελίτ. Κανείς από όσοι ήρθαν όλα αυτά τα χρόνια, για να του «πάρουν» τη θέση, δεν μπόρεσε να τον ξεπεράσει. Και τώρα που ο Βαλμπουενά μεγάλωσε και έφυγε από τη γραμμή, έχει και αναπληρωματικό. Διότι δεν φτάνουν, δεν αρκούν τα λεφτά για να βρεις καλύτερο του «Φόρτου». Και αυτό φάνηκε και στην περίπτωση του Χάμες. «Φωνάζει» από το πόσο καλύτερη ομάδα γίνεται ο Ολυμπιακός με τον φυσικό ηγέτη του στον αγωνιστικό χώρο. Και από τη στιγμή που ο ίδιος αισθάνεται καλά, αισθάνεται σημαντικός, αισθάνεται ότι δεν τον βάζουν στη γωνία για όλα τα κακά του κόσμου, θα γίνεται ολοένα και καλύτερος.

ΡΑΓΙΣΜΕΝΟ ΟΣΤΟ

Κόντρα στην ΑΕΚ ο Γιαν Εμβιλά έπαιξε το 4ο συνεχόμενο παιχνίδι και 3ο σερί 90λεπτο σε μόλις 10 ημέρες (Αρης, ΠΑΟΚ, ΠΑΟ, ΑΕΚ)! Είχε να αγωνιστεί από τις 25 Φεβρουαρίου και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Φάληρο (0-0). Σε εκείνο το παιχνίδι είχε ραγίσει ένα οστό στο μπροστινό μέρος του αστραγάλου. Στο κουντεπιέ. Επέστρεψε στη δράση στις 2 Απριλίου. Και έκτοτε παίζει ασταμάτητα. Ο καθένας μπορεί να πει ό,τι θέλει για τον Γάλλο. Σε άλλους αρέσει ως ποδοσφαιριστής, σε άλλους όχι. Γούστα είναι αυτά. Αυτό που δεν είναι θέμα γούστου, είναι η προσωπικότητα, ο χαρακτήρας, η σκληράδα και η αποφασιστικότητα του Εμβιλά. Ενα ραγισμένο οστό στον αστράγαλο άλλους θα τους κρατούσε εκτός για μήνες. Ο Εμβιλά έπαιξε. Και παίζει. Ποιος παίκτης που το συμβόλαιό του λήγει σε 2 μήνες θα το έκανε; Ποιος θα έβαζε τόσο εύκολα και χωρίς δεύτερες σκέψεις το καλό της ομάδας πάνω από το δικό του; Αυτή είναι η νοοτροπία που έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός. Από όλους μέσα στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ