O γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες με τον Τάκη Μπαλτάκο!

O γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες με τον Τάκη Μπαλτάκο!

Είναι σίγουρο, ότι τα πεπραγμένα του Προέδρου της ΕΠΟ, κάποια στιγμή θα αποτελέσουν υλικό για επιθεώρηση που θα σπάσει ταμεία!

Μία ακόμα επιβεβαίωση της ανικανότητας του Προέδρου της ΕΠΟ Τάκη Μπαλτάκου αποδείχθηκε ο τραγέλαφος με τον τελικό του Κυπέλλου, ο οποίος αφού έκανε το γύρο του κόσμου, τελικά κατέληξε εντός συνόρων.

Ως νέος Φιλέας Φογκ, ο αξιότιμος Πρόεδρος της ΕΠΟ αφού περιέφερε για πολλούς μήνες (και όχι 80 ημέρες όπως ο ήρωας του Ιουλίου Βερν) τον αγώνα, κατέληξε στην Κύπρο, όπου έφαγε μεγάλη πόρτα.

Η φαρσοκωμωδία ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2022 όταν με περισσή υπερηφάνεια, έριξε στο τραπέζι την πρόταση για τη Νέα Υόρκη: «Να έρθουμε κοντά στους Ελληνοαμερικανούς και για να αισθάνονται κοντά στην πατρίδα τους, του χρόνου τον Μάιο να διοργανώσουμε τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με όποιες ομάδες προκριθούν σε ένα γήπεδο της Νέας Υόρκης».

Στις 10 Φεβρουαρίου στο ΚΡΗΤΗ ΤV ανακάλυψε την Αυστραλία: «Πέρα από την τη Γερμανία και την Αγγλία, παίζει και η Αυστραλία, αν και είναι δύσκολο λόγω της αλλαγής του καιρού. Από την Ομοσπονδία της Γερμανίας δεν έχουμε ακόμη απάντηση. Συζητάμε και με Αυστραλία».

Δύο ημέρες αργότερα, μιλώντας στην «Πατρίδα» της Χίου, μας διαβεβαίωνε για την Αγγλία, όχι όμως στο Στάμφορντ Μπριτζ, για να μην… χαλάσει το χορτάρι της Τσέλσι, την οποία μάλλον υποστήριζε από μικρός: «Αυτή τη στιγμή έχουμε σίγουρη την Αγγλία, με την έννοια της ομοσπονδίας, αλλά πρέπει να συμφωνήσει η Κρίσταλ Πάλας, η Άρσεναλ, η Τσέλσι, η οποία δεν συμφωνεί γιατί θέλει να κρατήσει ανέπαφο το χορτάρι της. Πιο κοντά είμαστε στην Κρίσταλ Πάλας, όπως δήλωσε δημόσια κι ο πρόεδρος της ομάδας».

Στις 21 Φεβρουαρίου, του φάνηκε λίγο μακριά η Αυστραλία και θυμήθηκε το πιο… κοντινό Τορόντο, συνεχίζοντας τις παλινωδίες! «Υπάρχουν πολλές επιλογές, το Τορόντο επίσης που έχει πολλούς Έλληνες, η Κύπρος επίσης. Δεν μπορείς να πας να πεις στις ομάδες θα πας να παίξεις Μελβούρνη, δεν είναι κάτι που γίνεται κάθε χρόνο».

Στις 7 Απριλίου, άλλαξε το τροπάριο για το γήπεδο της Κρίσταλ Πάλας, η οποία από το «είμαστε κοντά» έγινε ότι δεν ήταν «πρώτη επιλογή» και επαναφέροντας την Κύπρο: «Δεν ήταν το γήπεδο της Κρίσταλ Πάλας ως πρώτη επιλογή, ήταν όμως μέσα στο πλάνο μας. Η πρώτη μας σκέψη ήταν το ΓΣΠ και η Κύπρος», είπε ο Μπαλτάκος όταν ανακοίνωσε η ΕΠΟ την οριστική διεξαγωγή του τελικού στη Λευκωσία!

Αποδείχθηκε, όμως, ότι η ΕΠΟ λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο, καθώς ουδέποτε ήρθαν σε επαφή με τις επίσημες αρχές της Κύπρου, παρά μόνο με την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (Κ.Ο.Π.), η οποία άναψε το πράσινο φως. Ωστόσο και ο πλέον αδαής γνωρίζει ότι για να διοργανώσεις έναν τέτοιο αγώνα, μεγάλης σημασίας και υψηλής επικινδυνότητας, πρέπει να υπάρχει σύμφωνη γνώμη και των κρατικών αρχών.

Το απόλυτο ξεμπρόστιασμα ήρθε από την ίδια την Κ.Ο.Π. η οποία επισήμανε ότι για να υπάρξει τελική απόφαση για διεξαγωγή του αγώνα, θα πρέπει να δώσει τη συγκατάθεσή της η Κυπριακή Αστυνομία, η οποία τελικά δεν την έδωσε, βάζοντας τέλος στο πολύμηνο ταξίδι του γυρολόγου Προέδρου της ΕΠΟ και αποδεικνύοντας την πρωτοφανή ανικανότητα του!

Είναι σίγουρο, ότι τα πεπραγμένα του Προέδρου της ΕΠΟ, κάποια στιγμή θα αποτελέσουν υλικό για επιθεώρηση που θα σπάσει ταμεία! Μέχρι τότε, όμως, κανείς δεν μπορεί να γελάσει με όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο…

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ