Ολυμπιακός: Δεν έχει τίποτα και κανένα να φοβηθεί!

Ολυμπιακός: Δεν έχει τίποτα και κανένα να φοβηθεί!

Ο Ολυμπιακός θα είναι στο Κάουνας και το F-4 γιατί το αξίζει και γιατί μπορεί… Και η παράδοση έχει δείξει πως όταν έχει δύσκολο έργο στην 8αδα πάει μέχρι τέλους και πανηγυρίζει!

Είναι αλήθεια πως θα μπορούσε κάλλιστα να ήταν ο αντίπαλος του στον ημιτελικό του F-4 ή ακόμη και στον τελικό. Σίγουρα με την εξέλιξη που είχε η χρονιά και με τους υπόλοιπους υποψήφιους αντιπάλους είναι ο χειρότερος αντίπαλος που θα μπορούσε να του προκύψει στο σταύρωμα της 8αδας. Τουλάχιστον στα χαρτιά με την δυναμική που έχει το ρόστερ των δεκάδων εκατομμυρίων και των Ελλήνων του Ιτούδη, του Καλάθη, του Ντόρσει και του Κώστα Αντετοκούνμπο.

Στην πράξη πάντως έως τώρα φέτος ο Ολυμπιακός έκανε περίπατο στο ΣΕΦ και παρέλαση στην Πόλη, πετυχαίνοντας δύο μεγάλες και πανεύκολες νίκες επί της Φενέρ. Ο Ιτούδης μάλιστα μετά την «άλωση» της Πόλης είχε δηλώσει πως η Φενέρ έχει πολύ δρόμο μπροστά της για να φτάσει τον Ολυμπιακό που είναι δουλεμένη ομάδα χρόνια, έτοιμη ομάδα για να κάνει το καλύτερο και να νικήσει οποιονδήποτε αντίπαλο.

Διαβάστε επίσης: Αγριο κράξιμο σε Χάμες: «Είναι ηλίθιο…» (pic)

Και ο Ολυμπιακός με την ιστορική πρωτιά στην κανονική περίοδο και το εντυπωσιακό 24-10 απέδειξε πως ότι έχει πετύχει έως τώρα μόνο τυχαίο δεν είναι. Μια ομάδα με όλη την σημασία της λέξης που έχει «χτιστεί» για να μπορέσει να φτάσει μέχρι τέλους και στην Ευρωλίγκα. Και όπου μέχρι τέλους βάλτε τον τελικό της διοργάνωσης και την κατάκτηση του 4ου ευρωπαϊκού από την αρμάδα του Μπαρτζώκα.

Θυμάμαι τον Ολυμπιακό να θριαμβεύει επί του ισχυρού τότε Παναθηναϊκού το μακρινό πια 1997 και να περνάει στο F-4 της Ρώμης κατακτώντας εντυπωσιακά το πρώτο του ευρωπαϊκό. Θυμάμαι τον Ολυμπιακό του Ντούντα ξανά να προκρίνεται επί της Σιένα και να πηγαίνει στην Πόλη κατακτώντας το πιο ονειρεμένο ευρωπαϊκό με την μυθική ανατροπή επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Θυμάμαι τον Ολυμπιακό του Μπαρτζώκα την αμέσως επόμενη χρονιά να βρίσκει στον δρόμο του ξανά Τούρκους, τότε την Εφές και να τους βγάζει έξω με 3-2 παρότι βρέθηκε πολύ κοντά στον αποκλεισμό. Για να ακολουθήσει στο Λονδίνο το τρίτο ευρωπαϊκό με τον Ολυμπιακό να σαρώνει ΤΣΣΚΑ και Ρεάλ.

Και τις τρεις φορές που ο Ολυμπιακός πήγε μέχρι τέλους έβγαλε έξω μεγάλο αντίπαλο. Όταν μάλιστα τα πρόσφατα χρόνια είχε, θεωρητικά εύκολο έργο, απέναντι στην Ζαλγκίρις που θα μπορούσε να προκύψει και φέτος, τότε έμενε σοκαριστικά εκτός με 3-1 ήττες.

Εν κατακλείδι; Ο φετινός Ολυμπιακός δεν έχει τίποτα και κανένα να φοβηθεί. Και πραγματικά όσο και αν αυτή την φορά τα ματς με την Φενέρ των δεκάδων εκατομμυρίων είναι διαφορετικά θεωρώ εξαιρετικά δύσκολα να μπορέσει η ομάδα του Ιτούδη να υποχρεώσει τον Ολυμπιακό του Μπαρτζώκα σε τρεις ήττες. Τα πάντα θα εξαρτηθούν από τον Ολυμπιακό και από τις δικές του εμφανίσεις. Για να γράψει ιστορία με τα πιο χρυσά γράμματα βγαίνοντας πρώτος και καλύτερος στην κανονική περίοδο, αποκλείοντας στην 8αδα τον πιο δύσκολο αντιπάλο που μπορούσε να προκύψει, την Μονακό ή την Μακάμπι στα ημιτελικά και όποιον εκ των Μπαρτσελόνα, Ζαλγκίρις, Ρεάλ, Παρτιζάν βρεθεί από τον απέναντι δρόμο στον τελικό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ