Ο Μαρινάκης επιλέγει Γκατούζο για το «χτίσιμο» του νέου Ολυμπιακού και την αντοχή του Ιταλού στην πίεση

Ο Μαρινάκης επιλέγει Γκατούζο για το «χτίσιμο» του νέου Ολυμπιακού και την αντοχή του Ιταλού στην πίεση

Ο Τζενάρο Γκατούζο έχει τη «δίψα» για να σχεδιάσει απ' την αρχή τον Ολυμπιακό έχοντας και τις αντοχές να δουλέψει σε συνθήκες μεγάλης πίεσης

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει την «μάχη» για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος και είναι βέβαιο πως δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την προσπάθεια.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα τα δώσουν όλα μέχρι το τέλος κι εν συνεχεία θα κάνουν το «ταμείο».

Παράλληλα όμως κινούνται με το βλέμμα στο μέλλον και στόχο τη δημιουργία μιας νέας ομάδας για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Διαβάστε επίσης: «Γκατούζο» δεν είναι όνομα, είναι διαβατήριο

Και η δημιουργία αυτής της νέας ομάδας έχει να κάνει κατά πρώτο λόγο με την πρόσληψη ικανού προπονητή.

Ο άνθρωπος που θα καθίσει στην άκρη του πάγκου του Ολυμπιακού πρέπει να γνωρίζει τις μεγάλες απαιτήσεις και κυρίως να μπορεί ν’ ανταποκριθεί στην πίεση.

Οι πληροφορίες λοιπόν θέλουν την ομάδα του λιμανιού να είναι σε προχωρημένες συζητήσεις με τον Τζενάρο Γκατούζο, ώστε ο Ιταλός τεχνικός ν’ αναλάβει τις τύχες των πειραιωτών.

Έχει λοιπόν ιδιαίτερο ενδιαφέρον να εστιάσει κάποιος στους λόγους που ο Ολυμπιακός προκρίνει την επιλογή του 45χρονου προπονητή, σε μια κομβική χρονιά για την ομάδα του λιμανιού.

Και λέμε κομβική, γιατί πολύ απλά ο Ολυμπιακός θέλει να «χτίσει» μια νέα ομάδα κι αυτό σημαίνει ότι πρέπει να διαμορφωθεί ένα συγκεκριμένο πρότζεκτ.

Ένας από τους λόγους λοιπόν που οι πρωταθλητές έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σε συνεργασία με τον Ιταλό τεχνικό, αφορά τις δυνατότητες του Γκατούζο να φτιάξει μια ομάδα από την αρχή.

Οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού γνωρίζουν καλά τον Ιταλό κόουτς και θεωρούν πως έχει το προφίλ για να δημιουργήσει την ομάδα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Ότι είναι ένας επίσης ένας νέος σε ηλικία προπονητής με όρεξη για δουλειά και μέσα από τις συζητήσεις που έχουν γίνει δημιουργείται η αίσθηση πως έχει μεγάλη «δίψα» για να φτιάξει μια νέα ομάδα.

Ο Γκατούζο θέλει να δημιουργήσει εκ βάθρων κι αυτό είναι ένα στοιχείο που αναζητά η διοίκηση του Ολυμπιακού στην παρούσα φάση. Και ίσως να είναι και το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό που πρέπει να έχει ο νέος προπονητής των πρωταθλητών.

Να έχει ιδέες και πλάνο για να φτιάξει μια ομάδα από το μηδέν.

Πάμε όμως και σ’ ένα ακόμα γεγονός που παίζει σημαντικό ρόλο στην παρουσία του Γκατούζο στην κορυφή της λίστας που έχουν καταρτίσει οι «ερυθρόλευκοι».

Ο Ιταλός έχει καθίσει στον πάγκο κορυφαίων ομάδων όπως η Μίλαν, η Νάπολι αλλά και η Βαλένθια και γνωρίζει πολύ καλά την πίεση που έχουν αυτές οι θέσεις.

Όταν ένας προπονητής έχει δουλέψει στην Μίλαν αλλά και σε «παρτενοπέι», «νυχτερίδες» γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι έχει πάνω απ’ όλα την δυνατότητα ν’ αντέξει σε δύσκολες συνθήκες πίεσης και παράλληλα να κουμαντάρει «καράβια» που είναι δύσκολα.

Κι αυτό είναι επίσης ένα στοιχείο που μετράει πολύ στην επιλογή του προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Οι «ερυθρόλευκοι» θεωρούν ότι ο Γκατούζο έχει το «πακέτο» για να φτιάξει τον Ολυμπιακό της επόμενης αγωνιστικής περιόδου και ο Ιταλός ξέρει πολύ καλά ότι αν πει το «ναι» στην πρόταση των πρωταθλητών, θα έχει την ευκαιρία να δημιουργήσει βάσει των ιδεών του και με ελευθερία κινήσεων στο Ρέντη.

Κι αυτό είναι επίσης ένα στοιχείο που το λαμβάνει σοβαρά υπόψιν ο 45χρονος πρώην τεχνικός της Μίλαν και της Νάπολι.

Ο Γκατούζο λοιπόν μπορεί να συνδυάσει την δημιουργία μιας νέας ομάδας με την πορεία πρωταθλητισμού γιατί κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι ο Ολυμπιακός έχει κάθε χρόνο στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ανεξάρτητα με το αν είναι σε μια διαδικασία ανασυγκρότησης.

Ναι ο Ολυμπιακός θέλει να «χτίσει» από την αρχή την ομάδα του αλλά παράλληλα θέλει να κατακτήσει και το επόμενο πρωτάθλημα. Και ο Γκατούζο έχει την προσωπικότητα αλλά και την «δίψα» για να πετύχει και τα δύο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ