Οι 4+1 κινήσεις που θα κάνουν τη διαφορά

Οι 4+1 κινήσεις που θα κάνουν τη διαφορά

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζει ριζικές αλλαγές στο ρόστερ και επικεντρώνεται στην απόκτηση τουλάχιστον ενός μεγάλης κλάσης παίκτη σε κέντρο άμυνας, μεσαία γραμμή, άκρα και επίθεση, αλλά και ενός «μπαλαντέρ»!

Οι μεταγραφές δεν έχουν ξεκινήσει. Τυπικά, τουλάχιστον. Διότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχει καμία ομάδα που να μην κινείται ήδη στην αγορά, έστω και για να ελέγξει τι υπάρχει διαθέσιμο, σε ποιες τιμές και με ποια δεδομένα. Με τον Ολυμπιακό, βεβαίως, να μην αποτελεί εξαίρεση και να βρίσκεται σε μεταγραφική εγρήγορση εδώ και αρκετό καιρό.

Οι Ερυθρόλευκοι ετοιμάζουν ριζικές αλλαγές αυτό το καλοκαίρι. Ετοιμάζουν ανανέωση του ρόστερ τους και δεν έχουν περιθώρια και διάθεση να λαθέψουν. Μελετούν προσεκτικά κάθε κίνηση, παρακολουθούν τους παίκτες που έχει προτείνει ο Πέδρο Μαρτίνς, αξιολογούν τους παίκτες που έχει προκρίνει το σκάουτινγκ και αυτό το διάστημα εξετάζονται και από τον νέο προπονητή, κάνουν επαφές με ομάδες, ατζέντηδες και γενικώς προετοιμάζουν το έδαφος για τη μεγάλη «επίθεση». Η οποία θα περιλαμβάνει αρκετές προσθήκες στο ρόστερ και εξίσου πολλές αποχωρήσεις.

Οι κινήσεις που θα κάνει ο Ολυμπιακός στο μεταγραφικό παζάρι θα είναι συγκεκριμένες. Και κυρίως θα καλύπτουν όλες τις ανάγκες του συλλόγου. Τόσο σε ό,τι έχει να κάνει με το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, όσο και σε θέματα που αφορούν στην εμπειρία και τις παραστάσεις κάποιων ποδοσφαιριστών. Με δεδομένη την πρόθεση της διοίκησης και των ανθρώπων που ασχολούνται με τις μεταγραφές να αποκτηθεί ένας παίκτης «κάνω τη διαφορά» σε κάθε γραμμή. Στο κέντρο της άμυνας, τη μεσαία γραμμή, τα άκρα και την κορυφή της επίθεσης.

Αλλά και μία «μεγάλη» κίνηση, που θα εξαρτηθεί από τις ανάγκες της ομάδας, αλλά και τις «ευκαιρίες» που θα προκύψουν μέσα στο καλοκαίρι. Μία κίνηση που αναμένεται να αφορά ποδοσφαιριστή από τη μέση και μπροστά, καθώς ειδικά φέτος ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα στο συγκεκριμένο κομμάτι, με τους περισσότερους παίκτες της επίθεσής του να προσφέρουν με… δόσεις, δίχως να έχουν συνέχεια και σταθερότητα στην απόδοσή  τους.

Μάλιστα, κατά κάποιους, αυτός ο «μπαλαντέρ» αναμένεται να είναι παίκτης, είτε για τη θέση «10» είτε (κυρίως) για τα άκρα της επίθεσης. Θέση για την οποία ήδη ακούγονται αρκετά σημαντικά ονόματα. Αν και, επαναλαμβάνουμε, πρώτα θα πρέπει να «αδειάσει» το ρόστερ, ειδικά από ποδοσφαιριστές που δεν υπολογίζονται και από κάποιους που έχουν μεγάλη μεταπωλητική αξία, αλλά επίσης δεν είναι στην πρώτη γραμμή των επιλογών (σ.σ. Πάρντο).

Στόχος του Ολυμπιακού είναι να φτιάξει μια ομάδα από καλούς και ως επί το πλείστον νέους και διψασμένους ποδοσφαιριστές. Μια μίξη μεταξύ των (κυρίως Ελλήνων) παικτών που θα μείνουν από το τρέχον ρόστερ και τους δανεικούς, αρκετών που θα έρθουν για να καλύψουν κενά, αλλά και 4-5 πολύ υψηλής κλάσης προσθηκών. Ποδοσφαιριστών που θα αποκτηθούν για να ανεβάσουν το ποιοτικό επίπεδο της ομάδας του Μεγάλου Λιμανιού και να την επαναφέρουν στην κορυφή της Ελλάδος. Προσθήκες που θα γίνουν χωρίς βιασύνη, με ενδελεχή έλεγχο και μετά από συμφωνία όλων των εμπλεκόμενων μερών (Πέδρο Μαρτίνς, Κριστιάν Καρεμπέ, Φρανσουά Μοντέστο και φυσικά της διοίκησης).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ