Το παράξενο με το φετινό Champions League και ένα Super League… υστερόγραφο

Το παράξενο με το φετινό Champions League και ένα Super League… υστερόγραφο

Το φετινό «παράξενο» με τους ημιτελικούς του Champions League

Κλείδωσαν οι ημιτελικοί του Champions League, και επί της ουσίας δεν μπορεί να έχει παράπονο κανείς: Από τη μια το derby della maddonina και η πρώτη φορά στην ιστορία όπου Μίλαν και Ίντερ θα τα πουν σε πέντε διαφορετικά ματς μέσα σε μια σεζόν. Και από την άλλη ίσως ο πιο δίκαιος τελικός που για μια ακόμη φορά ήρθε νωρίτερα του αναμενόμενου:

Η Ρεάλ Μαδρίτης, μοναδική που μπορεί και φέτος να σταματήσει την Σίτι του Πεπ. Όλα καλά, λοιπόν; Τα περισσότερα, σίγουρα. Θα ήταν όλα αν η σημερινή –έστω προσωρινή- επιστροφή των 15 βαθμών στη Γιουβέντους δεν άλλαζε θεαματικά την κατάσταση στην τρέχουσα Serie A. Είναι 5η στη βαθμολογία της πλέον η Μίλαν (53β) και 6η η Ίντερ (51β) άρα και ορατό το ενδεχόμενο καμία από τις δύο να μην βρίσκεται στη λίστα του επόμενου Champions League με άλλο τρόπο πέρα από την κατάκτηση του!

Διαβάστε επίσης: ΣΟΚ: «Πρώην ποδοσφαιριστής του Άρη έκανε απόπειρα αυτοκτονίας» (pic)

Την ίδια στιγμή η Ρεάλ Μαδρίτης στην Ισπανία είναι στο μείον έντεκα από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα και φαίνεται πως το έχει πάρει απόφαση ότι δεν προλαβαίνει, ενώ η Σίτι πλησίασε μεν την Άρσεναλ (είναι στο μείον τέσσερα με ματς λιγότερο), αλλά ακόμη στην κορυφή της Premier League δεν έχει ξαποστάσει. Μπορεί δηλαδή να είμαστε προ των πυλών από κάτι που δεν το λες ακριβώς συνηθισμένο: Να έχουμε ημιτελικούς Champions League, ενδεχόμενος και τελικό, και νέο πρωταθλητή Ευρώπης δίχως στις τέσσερις υποψηφιότητες να χωρέσει ο εθνικός τίτλος.

Τυχαίο; Ίσως. Ίσως πάλι και όχι. Οι αγωνιστικές σεζόν που σχηματίζονται πλέον για τις ομάδες της elite είναι των 70 αγώνων και το Κυριακή-Τετάρτη-Κυριακή δεν είναι απλό όσο ακριβό και μεγάλο αν είναι το ρόστερ σου. H Μίλαν που απέκλεισε κοτζάμ Νάπολι, έχει μόλις μια νίκη στα έξι τελευταία ματς του Ιταλικού πρωταθλήματος, η δε Ίντερ έχει μόλις έναν βαθμό στα τελευταία πέντε, όπου συνολικά έχει σκοράρει μόλις δύο γκολ!

Τρεις νίκες στις τελευταίες επτά αγωνιστικές έχει και η Ρεάλ στην Ισπανία εξ ου και ότι πλέον περισσότερο ανησυχεί με την προσπεράσει στη δεύτερη θέση η Ατλέτικο Μαδρίτης και λιγότερο ελπίζει στο θαύμα της καταδίωξης της Μπαρτσελόνα: Η ίδια ομάδα που πέρασε με δύο νίκες τη Λίβερπουλ και άλλες τόσες την Τσέλσι στο Champions League, δεν τα κατάφερε με τη Βιγιαρέαλ στο Μπερναμπέου (2-3) και με τη Μπέτις (0-0) στην Ανδαλουσία. Μόνο η Σίτι είναι φουριόζα στο πρωτάθλημα (6X6) αν όμως τελικά τα καταφέρει θα είναι λιγότερο δική της επιτυχία, και περισσότερη μια ποδοσφαιρική αυτοχειρία της Άρσεναλ που φαίνεται ότι έχει τα περισσότερα στη φετινή αγωνιστική της εκδοχή, αλλά όχι και την ψυχολογία ενός club που πιέζεται να παραμείνει στην κορυφή…

ΥΓ. Πέντε σερί αγωνιστικές Κυριακή-Τετάρτη-Κυριακή έρχονται στα playoffs της Super League σε μια δοκιμασία δίχως προηγούμενο, ειδικά για τις ομάδες που φέτος δεν αγωνίστηκαν ούτε στην Ευρώπη. Για να δούμε πως θα αντιδράσουν σε αυτό το crash test

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ