Πέδρο βάλε τα παιδιά να παίξουν!

Πέδρο βάλε τα παιδιά να παίξουν!

Ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς είδε τον Βρουσάι, τον Ανδρούτσο και τον Χουτεσιώτη να δημιουργούν εικόνα από τον Ολυμπιακό του μέλλοντος. Το ταλέντο υπάρχει. Το μόνο που χρειάζεται είναι εμπιστοσύνη στα νέα παιδιά.

Ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει να δημιουργήσει παίκτες μέσα από σκληρή δουλειά στις ακαδημίες του. Κι αυτό είναι ένα ποδοσφαιρικό πρότζεκτ για το οποίο είναι κάτι παραπάνω από υπερήφανοι οι ερυθρόλευκοι. Κι έχουν φυσικά πολλούς λόγους να αισθάνονται δικαιωμένοι βλέποντας πως υπάρχουν οι προοπτικές για ακόμα καλύτερη συνέχεια. Μια ποδοσφαιρική «παραγωγή» που μπορεί να προσφέρει πολλά στην πρώτη ομάδα των ερυθρόλευκων.

Αυτό αποδείχθηκε περίτρανα στο ματς του Ολυμπιακού με τον Παναιτωλικό. Νέα παιδιά που έστειλαν «εικόνα» από το μέλλον της ομάδας του λιμανιού. Ο Βρουσάι που κάνει τώρα το ξεπέταγμα. Ο Ανδρούτσος που είναι από πέρυσι στο «κάδρο». Κι επίσης ο Χουτεσιώτης. Και είναι μια εικόνα που αφήνει υποσχέσεις. Τόσο για τι μπορούν να δώσουν νέα παιδιά στον Ολυμπιακό όσο και στην δουλειά που γίνεται στην ακαδημία του συλλόγου.

Ο Πέδρο Μαρτίνς ήταν στο Καραϊσκάκη. Είδε το ματς του Ολυμπιακού με τον Παναιτωλικό και είδε πολλά ωραία πράγματα από παίκτες που θα μπορούσαν να έχουν πάρει περισσότερες ευκαιρίες στην διάρκεια της σεζόν. Πριν από λίγο καιρό είχαμε αναφερθεί στο μεγαλύτερο ταλέντο και στο πως θα μπορέσει ο νέος προπονητής των ερυθρόλευκων να βοηθήσει τον Ανδρούτσο. Ο νεαρός μέσος έδειξε χθες πόσο πολύτιμος μπορεί να είναι σε ρόλο οκταριού δίπλα στον αμυντικό μέσο.

Ο Μάριο Βρουσάι έδειξε τις πτυχές του ταλέντου του και στο χθεσινό ματς. Είχε σκοράρει εναντίον της Κέρκυρας και τώρα φανέρωσε πως έχει την σκέψη και την ικανότητα να πασάρει στον σωστό χρόνο. Θα πάει στην προετοιμασία του καλοκαιριού και το ζητούμενο για τον 19χρονο άσο είναι να πάρει τις ευκαιρίες από τον νέο προπονητή.

Είναι ξεκάθαρο πως οι προπονητές του Ολυμπιακού την φετινή σεζόν θα μπορούσαν να έχουν διαχειριστεί πιο σωστά τα νέα παιδιά που προαναφέραμε αλλά αυτό είναι κάτι που ανήκει στο παρελθόν. Το θέμα για τους ερυθρόλευκους δεν είναι τι έγινε. Το μείζον είναι πως θα καταφέρουν οι ερυθρόλευκοι να εντάξουν αυτά τα νέα παιδιά στην διαδικασία της δυναμικής παρουσίας στο ρόστερ. Και δεν είναι μόνο ο Βρουσάι και ο Ανδρούτσος. Και ο Χουτεσιώτης έδειξε πράγματα. Το ζητούμενο λοιπόν για την ομάδα του λιμανιού είναι η αξιοποίηση των νέων παιδιών που βγαίνουν από την ακαδημία του συλλόγου.

Όπως προαναφέραμε ο Πέδρο Μαρτίνς είδε πράγματα από τα νέα παιδιά. Και είναι ενθαρρυντικό πως μια από τις πρώτες κινήσεις που έκανε ο νέος προπονητής των ερυθρόλευκων, ήταν να ζητήσει την παρουσία Πορτογάλου συνεργάτη του για τα τμήματα υποδομής του συλλόγου. Αυτό δείχνει πως ο 48χρονος τεχνικός έχει την διάθεση να εμπιστευτεί τα νέα παιδιά του συλλόγου, τα παιδιά που προέρχονται από τις ακαδημίες του συλλόγου. Είναι τα παιδιά που έχουν την «κάψα» να παίξουν στον Ολυμπιακό, είναι τα παιδιά που θα δώσουν το κάτι παραπάνω. Ο Πέδρο Μαρτίνς είδε λοιπόν πράγματα στο ματς του Ολυμπιακού με τον Παναιτωλικό από νέα παιδιά και πρέπει να δώσει την απαιτούμενη ώθηση στους νέους παίκτες.

Ο διοικητικός ηγέτης του Ολυμπιακού έχει επενδύσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στην ακαδημία του συλλόγου, με ξεκάθαρο στόχο. Να μπορούν τα τμήματα υποδομής να στέλνουν παίκτες στην πρώτη ομάδα. Και με την οργάνωση που υπάρχει στον Ολυμπιακό είναι δεδομένο πως υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για την σωστή λειτουργία του πλάνου. Τα νέα παιδιά του Ολυμπιακού έχουν «κάψα» να παίξουν. Και ο Πέδρο Μαρτίνς πρέπει να βάλει τους μικρούς να παίξουν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ