Εχει σχέση το τακουνάκι του Βρουσάι με τον Φορτούνη;

Εχει σχέση το τακουνάκι του Βρουσάι με τον Φορτούνη;

Αν βρεθεί ο αμυντικός χαφ που θα ξανακάνει μάγκα τον Φορτούνη, τότε κι αυτός θα κάνει μάγκες όλους τους άλλους συμπαίκτες του. Και τον Μάριο Βρουσάι…

Αντιλαμβάνομαι πως το ερώτημα ξενίζει. Η επινόηση του νεαρού επιθετικού θαυμάστηκε από όσους ήταν στο γήπεδο. Ακόμα κι από αυτούς που θεώρησαν σκόπιμο να αποδοκιμάσουν τους παίκτες του Ολυμπιακού. Θαυμάστηκε από όσους έβλεπαν το ματς στην τηλεόραση.

Τέσσερα γκολ πέτυχαν οι ερυθρόλευκοι, όλα με περίτεχνους συνδυασμούς αλλά η φάση που θα κάνει εγγραφή στην μνήμη τους είναι το εξαιρετικό τακουνάκι του Βρουσάι με το οποίο βρήκε τον Χατζισαφί μέσα στην μεγάλη περιοχή του Παναιτωλικού και έτσι πρόκυψε το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού και πρώτο του Ανσαριφάρντ.

Κι άλλες φορές οι ερυθρόλευκοι έχουν πετύχει γκολ με ωραίους συνδυασμούς. Εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν πιτσιρικά που αναζητεί την καθιέρωσή του στην ομάδα και την παραμονή του στο ρόστερ τη νέα χρονιά.  Ο αλβανικής καταγωγής εξτρέμ του Ολυμπιακού βρήκε σήμερα ιδανικές συνθήκες για να ξεδιπλώσει το ταλέντο του. Αυτές οι ιδανικές συνθήκες δημιουργήθηκαν εν πολλοίς από έναν συμπαίκτη του. Τον Κώστα Φορτούνη.

Αφαιρέστε τις ενέργειες του διεθνούς μεσοεπιθετικού από την αναμέτρηση και υπολογείστε τι περισσεύει. Ελάχιστα πράγματα και μόλις ένα γκολ. Σε όλα τα άλλα και σε κάθε καλή φάση που δημιούργησε ο Ολυμπιακός ο Κώστας Φορτούνης ήταν μέσα. Μαέστρος στην οργάνωση του παιχνιδιού αλλά και σκόρερ, όπως συνέβη στην φάση του τρίτου γκολ.

Ενας Φορτούνης βγαλμένος από το προπέρσινο πρωτάθλημα επί Μάρκο Σίλβα. Παίκτης που μπορεί με μια πάσα να κόψει το γήπεδο στην μέση και να βγάλει τον συμπαίκτη του σε θέση για γκολ ή για τελική πάσα όπως έγινες με τον Μιραλάς. Ολη την χρονιά ακούστηκαν και γράφτηκαν τα μύρια όσα για τον Φορτούνη και την προσφορά του. Την κάτω, πολύ κάτω του αναμενομένου, αγωνιστική εικόνα του.

Η αλήθεια όμως παραμένει. Κανένας άλλος παίκτης δεν μπορεί να επηρεάσει τόσο καθοριστικά το παιχνίδι των ερυθρολεύκων όσο αυτός. Κανένας άλλος δεν μπορεί να κάνει μάγκες τους συμπαίκτες του όσο τους κάνει αυτός. Το θέμα είναι λοιπόν να βρεθεί κάποιος που να μπορεί να κάνει μάγκα τον Φορτούνη. Τα χρόνια που είναι στον Ολυμπιακό μόνο ένα παίκτης βοήθησε τον Φορτούνη. Ολοι οι άλλοι περιμένουν βοήθεια από αυτόν. Ο παίκτης αυτός  ήταν ο Λούκα Μιλιβόγιεβιτς.

Εξηγούμαι: Ο Σέρβος με την κάθετη κίνησή του ανάγκαζε ένα επιπλέον χαφ να έρχεται πάνω του για να τον μαρκάρει. Αυτός ο χαφ έλλειπε στην συνέχεια από το μαρκάρισμα του Φορτούνη που έπαιρνε με καλύτερες συνθήκες την μπάλα. Αν βρεθεί αυτός ο χαφ τότε ο Φορτούνης θα επιστρέψει εντυπωσιακά. Κι αν ο αμυντικός χαφ κάνει μάγκα τον Φορτούνη τότε ο είκοσι πεντάχρονος διεθνής θα κάνει μάγκες όλους τους υπόλοιπους συμπαίκτες του. Και τον νεαρό και ταλαντούχο Μάριο Βρουσάι…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ