Καλές οι… εντυπώσεις, αλλά ακόμα καλύτερος ο τίτλος!

Καλές οι… εντυπώσεις, αλλά ακόμα καλύτερος ο τίτλος!

Στο ντέρμπι κορυφής μέσα στην έδρα του έκανε μόλις μία ευκαιρία. Κι όμως, έχει προβάδισμα...

Σε ένα πράγμα ειδικεύεται ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς: Να αποδιοργανώνει τον αντίπαλο με το να τον βγάζει έξω από το ρυθμό του. Με αυτό το πλεονέκτημα οι πράσινοι τα έχουν βγάλει πέρα φέτος στο πρωτάθλημα. Το πρώτο που ενδιαφέρονται να κάνουν είναι να αποσυντονίσουν τον αντίπαλο και μετά να φτάνουν στον αντικειμενικό τους σκοπό που είναι η νίκη.

Την Κυριακή το βράδυ στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης» ήταν μία από τις λίγες βραδιές αφού δεν τα κατάφεραν. Ισα-ίσα, η ΑΕΚ ήταν αυτή που έβγαλε τον Παναθηναϊκό από τον ρυθμό του και δεν του επέτρεψε να αναπτύξει το παιχνίδι του όπως κάνει συνήθως.

Με άλλα λόγια, αντί για τις πολλές πάσες και την καλή κυκλοφορία της μπάλας οι παίκτες του Παναθηναϊκού, όπως άλλωστε δήλωσε και ο ίδιος ο προπονητής του, προσπάθησαν να επιτεθούν με βαθιές μπαλιές. Το αποτέλεσμα ήταν να μην καταφέρουν απολύτως τίποτα και να γίνουν απειλητικοί μόνο σε μία στημένη φάση. Η αδυναμία του Πέρεθ να προσφέρει επιθετικά προωθώντας το παιχνίδι της ομάδας του, έβγαλε την ομάδα των γηπεδούχων από τα νερά της.

Η ΑΕΚ, παρά τις τρανταχτές ελλείψεις της, έπαιξε για περίπου μία ώρα όπως την έχουμε συνηθίσει. Ηταν πιεστική στο μισό γήπεδο προς την πλευρά του Μπρινιόλι και είχε τη γνωστή ταχύτητα στην εναλλαγή της μπάλας. Το ότι δεν πέτυχε γκολ αυτή τη φορά δεν οφείλεται στην καλά οργανωμένη άμυνα του Παναθηναϊκού αλλά στην αστοχία των επιθετικων της και τα δοκάρια.

Φυσικά δεν περιμέναμε αυτό το ματς για να διαπιστώσουμε ότι στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Να υπογραμμίσουμε όμως οτι το ματς θα μπορούσε να έχει εξελιχθεί διαφορετικά αν ο διαιτητής έδειχνε δεύτερες κίτρινες κάρτες στον Μουκουντι και τον Βίντα. Ωστόσο η διαπίστωση παραμένει. Η ΑΕΚ παίζει καλύτερο ποδόσφαιρο από τον Παναθηναϊκό και ας έχουν οι πράσινοι το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας. Αν υπήρξε μία διαφορά στην ΑΕΚ σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια της, αυτή έχει κυρίως να κάνει με τους παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο.

Ο Αλμέιδα κάνοντας αλλαγές επιχείρησε να πιέσει περισσότερο και να πάρει τη νίκη. Στο γήπεδο μπήκαν παίκτες όπως ο Μάνταλος και ο Άμραμπατ. Δεν συνέβη όμως αυτό που προσδοκούσε ο αργεντινός τεχνικός. Αντί η ομάδα του να ανεβάσει στροφές και να φτάσει στο γκολ, έχασε την πρωτοβουλία των κινήσεων και το παιχνίδι ισορρόπησε. Πιθανότατα η εξήγηση να βρίσκεται στην ίωση που ταλαιπωρήσε αρκετούς παίκτες της αυτή την εβδομάδα και οπωσδήποτε τους στέρησε δυνάμεις.

Οπως και να χει, από το ντέρμπι -παρά την ισοπαλία- υπάρχει κερδισμένος και αυτός είναι ο Παναθηναϊκός. Για να κεφαλαιοποιηθούν τα κέρδη οι πράσινοι πρέπει να πάρουν και τα τρία παιχνίδια που απομένουν αρχής γενομένης την Τετάρτη κόντρα στον ΠΑΟΚ. Αν όμως το άγχος ήταν αυτό που λύγισε τα πόδια των παικτών του Γιοβάνοβιτς και δεν είχαν την απόδοση που και ο προπονητής τους περίμενε, τότε γιατί το άγχος απέναντι στον ΠΑΟΚ θα είναι λιγότερο;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ