Για την περηφάνια του, για τον λαό του, για την ερυθρόλευκη ριγωτή, για την ιστορία του…

Για την περηφάνια του, για τον λαό του, για την ερυθρόλευκη ριγωτή, για την ιστορία του…

Υπάρχει μια οπτική για τον Ολυμπιακό στο αποψινό ντέρμπι με τον ΠΑΟ. Και ΜΟΝΟ ένας στόχος!

Με ρωτάνε φίλοι και γνωστοί για το αποψινό ντέρμπι. Φιλαράκια οπαδοί του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ κυρίως αλλά και του Ολυμπιακού. Τι θα γίνει απόψε στο Καραϊσκάκη; Βλέπετε εδώ και καιρό οι καφενειακού επιπέδου συζητήσεις αλλά και οι… ειδικοί του επαγγέλματος με ή χωρίς εισαγωγικά έχουν βγάλει «πόρισμα».

Όπως είχαν βγάλει και για τα… φιλικά του Ολυμπιακού με τον Άρη αλλά τελικά οι κιτρινόμαυροι της Θεσσαλονίκης είναι η βασική αιτία βαθμολογικά που ο Ολυμπιακός δεν διεκδικεί απόψε το πρωτάθλημα. Ο Άρης που παρεμπιπτόντως παίζει απόψε με την ΑΕΚ αλλά για κάποιο μυστήριο τρόπο κανείς δεν υπάρχει που να θεωρεί πως μπορεί να κόψει βαθμό ή βαθμούς από την συνδιεκδικήτρια του τίτλου. Σημεία των καιρών; Ίσως. Αλλά αυτό ποσώς ενδιαφέρει στην κουβέντα μας, έτσι σαν παρατήρηση το παραθέτω.

Επιστρέφω λοιπόν στο θέμα μας. Τι θα κάνει απόψε ο Ολυμπιακός; Μάντης, δυστυχώς, δεν είμαι. Αν ήξερα τι θα συμβεί όπως έχω γράψει επανηλλειμένως λογικά θα ήμουν χομπίστας έχοντας λύσει τα βιοποριστικά προβλήματα. Η απάντηση που δίνω είναι απλή. Θα κάνει ότι επιτάσσει η ιστορία του απέναντι στον μεγαλύτερο αντίπαλο. Θα παίξει για την περηφάνια του, για τον λαό του, για την ερυθρόλευκη ριγωτή και για την ιστορία του. Τέτοια ματς βλέπετε είναι ιστορικά και πολλές φορές καθορίζουν το μέλλον. Δεν παίζει κανένα ρόλο αν ο Ολυμπιακός έχει να νικήσει τον ΠΑΟ δύο χρόνια. Και να τον νικούσε σε κάθε ματς τον ίδιο στόχο πρέπει να έχει. Δεν παίζει κανένα ρόλο τι είχε συμβεί στα 2 από τα 3 φετινά ματς όπου του έκλεψαν με το έτσι θέλω τις νίκες. Δεν παίζει κανένα ρόλο το τεράστιο κίνητρο του ΠΑΟ να πάρει πρωτάθλημα μετά από 13 χρόνια. Όπως το είπε και ο Ανιγκό που δεν είναι από μικρός Ολυμπιακός, υπάρχει ένα έξτρα κίνητρο για τον Ολυμπιακό. Το ότι θα είναι αυτός που θα κόψει το πρωτάθλημα από τον μεγάλο του αντίπαλο μέσα στο Καραϊσκάκη.

Το ποιος θα το πάρει είναι αδιάφορα από την στιγμή που δεν το παίρνει ο Ολυμπιακός. Αυτό που οφείλει να κάνει ο Ολυμπιακός είναι να τιμήσει την ιστορία του και μαζί τον μεγάλο του αντίπαλο. Και θα το κάνει παίζοντας σαν να παίρνει αυτός το πρωτάθλημα. Όπως έκανε και στη Νέα Φιλαδέλφεια απέναντι στην ΑΕΚ. Η γενιά των «πέτρινων χρόνων», οι 40-50αρηδες πλέον θα θυμούνται λογικά την ατάκα που έλεγαν οι Ολυμπιακοί όταν ήταν χαμένος ο τίτλος πως «πρωτάθλημα που δεν παίρνει ο ΠΑΟ είναι ως μη γενόμενο». Όσο και αν οι καιροί από εκείνη την εποχή άλλαξαν με τον Ολυμπιακό να έχει πάρει 22 πρωτάθλημα τα τελευταία 26 χρόνια, με τις αντιπαλότητες και με τις υπόλοιπες ομάδες να έχουν πάει σε άλλο επίπεδο, κάποια πράγματα δεν αλλάζουν. Και δεν πρέπει να αλλάξουν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ