Ολυμπιακός: Η χρονιά τελειώνει την Κυριακή στην Τούμπα

Ολυμπιακός: Η χρονιά τελειώνει την Κυριακή στην Τούμπα

Ο Ολυμπιακός δεν έχει περιθώριο να αφήνει τίποτα, για τίποτα δεν επιτρέπεται να αδιαφορεί

Ηταν μια χρονιά που στράβωσε από την αρχή αλλά που δεν τελείωσε ακόμα. Για τον Παναθηναϊκό που έκανε μια τιτάνια προσπάθεια τηρουμένων των αναλογιών μπορεί να τελείωσε.

Για τους ερυθρόλευκους τελειώνει την Κυριακή με αποτέλεσμα στην Τούμπα. Τα αισθήματα περηφάνιας που κατακλύζουν τους οπαδούς της ομάδας του Πειραιά για τη νίκη επί του Παναθηναϊκού είναι απολύτως κατανοητά. Κι όπως καταλαβαίνουμε δεν αφορούν μια νίκη επί του «αιώνιου αντιπάλου». Αφορούν την ιστορική διαδρομή της ομάδας της που δεν έπαιξε για κανέναν άλλο παρά μόνο για τον εαυτό της. Όπως είχε κάνει άλλωστε πριν από λίγες μέρες αντιμετωπίζοντας την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Στην Τούμπα οι ερυθρόλευκοι θα παίξουν για να διατηρήσουν ζωντανές τις πιθανότητές τους να συμμετάσχουν στη δεύτερη κι όχι στην τρίτη ευρωπαϊκή διοργάνωση. Δεν είναι και τόσο μεγάλο το διακύβευμα αλλά όταν είσαι Ολυμπιακός δεν έχεις περιθώριο να αφήνεις τίποτα, για τίποτα δεν επιτρέπεται να αδιαφορείς. Επειδή υπάρχει ακόμα ένα σημαντικό παιχνίδι δεν είναι σκόπιμο να αρχίσουν οι απολογισμοί για τη χρονιά που κύλησε. Πρώτα καθαρίζεις το πιάτο σου κόντρα στον ΠΑΟΚ και μετά πας παρακάτω. Άλλο πράγμα είναι βέβαια τι κάνει η διοίκηση και πως συνεχίζει το ψάξιμο για να βρει το νέο προπονητή.

Η νίκη επί του Παναθηναϊκού δεν σημαίνει σε καμμιά περίπτωση ότι οι παίκτες της ομάδας έβγαλαν τις υποχρεώσεις τους για φέτος. Ούτε σημαίνει πως ήταν όλα καλώς καμωμένα. Η απαράδεκτη ενέργεια του νεαρού Ραμόν στο τέλος του παιχνιδιού δεν γίνεται να περάσει στο ντούκου.

Αγωνιστικά ισχύει ότι το σχήμα με τους τρεις κλασσικούς χαφ και τον Φορτούνη να συγκλίνει έδωσε κάποια στοιχεία συνεκτικότητας στον Ολυμπιακό. Όχι ότι τον έκανε κάτι που δεν ήταν μέχρι τώρα αλλά τον συμμάζεψε αμυντικά και του άφησε περιθώρια να τρέξει στους κενούς χώρους. Τρέξιμο που θα έχε καλύτερα αποτελέσματα αν ο Πεπ Μπιέλ μπορούσε ένα ανταποκριθεί με επάρκεια στο ρόλο του δεξιού εξτρέμ. Είναι φανερό πως ο Ισπανός καταβάλλει προσπάθεια να ανταποκριθεί αλλά οι μέχρι τώρα επιδόσεις τους δεν πείθουν.

Το σημειώνω διότι είναι δόκιμο να παίζεις με τρεις κλασσικούς χαφ στη μεσαία γραμμή αλλά υπάρχουν αμφιβολίες αν μπορείς να παίζεις ταυτόχρονα χωρίς κλασσικό εξτρέμ. Ωστόσο σε έναν Ολυμπιακό που ήταν ανορθόγραφος σε όλη τη χρονιά δεν μπορείς να ζητάς από τον Ανιγκό να τον κάνει… ορθογράφο αλλά και καλλιγράφο! Και κάτι για τον Αρη. Ο Ολυμπιακός έπαιξε και τα έδωσε όλα για να νικήσει τον Παναθηναϊκό. Ο Αρης έχασε άνετα από την ΑΕΚ έχοντας πολλές αλλαγές στη σύνθεσή του. Ερωτηθείς ο Απόστολος Τερζής δήλωσε ότι έκανε τις αλλαγές για να ξεκουράσει τους παίκτες του. Μάλιστα. Να τους ξεκουράσει για ποιο λόγο άραγε; Ενόψει ποιων υποχρεώσεων;…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ